Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

rem6o
Регистриран: 01 окт 2005, 19:02

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от rem6o » 07 дек 2022, 15:24

Е да класически А1 да предлагат непромоционалните условия на другите 2 оператора като промоционални и то с гордост :D , показвах им договора с неограничен нет без лимит на скоростта и неогр. минути 20лв, който някои хора тук са сключвали, гледат, четат, не съществувало такова нещо, 22лв 10мбит, ако искаш.

sbox
Регистриран: 08 дек 2022, 00:56

Мнение от sbox » 08 дек 2022, 01:15

Здравейте, имам следната ситуация
номерът ми е част от бизнес група в А1 с договор за 1 година , остават още 3 месеца.
По лични причини мисля да се махна от групата - имам пълно съдействие от титуляра, но комуникацията с акаунт менаджера и служителите в магазин на а1 е потресаваща ;-) Картата ми не е основна и ми трябва някакъв малък план.
До момента от разговорите с тях стигам до извода, че за да сменя титуляра на картата (заявленията сме ги подготвели с акаунт менаджера) - искат :новата карта да отиде на план минимум или по-висок като пари на този който е била до момента и договора да бъде за 2 години към физическото лице. И естествено плановете които се предлагат са само тези които са на сайта им ...
Единствено се сещам за решение:
- да си смяна на абонамента в фирмата към най-ниския да поискам смяна на титуляра като физическо лице към unlimited 29,99 с договор за 2 години - след ден пускам миграция към виваком предплатена или някакъв план в конкуренцията ще дадат защото идва като пренос и ще получа оферта на място и си плащам 3-те месеца неустойка към а1 - 3 х 29,99 + някакви изравнявания

Ходих на две места в офиси на а1 да питам за Унлимитед 21plus, 23 plus - категорично ми отказват ..., ако ги имаше не бих се занимавал да местя към предплатена или друг оператор

Та дали имате някакви други идеи?

Евентуално - ако изчакам края а договора на фирмата - след 3 месеца - има ли вариант да си я прехвърля с по-облекчени условия ? Договора се преподписва, без моята карта - но тя къде изпада и може ли да бъде мигрирана към друг оператор тогава ?

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 08 дек 2022, 03:57

sbox написа:
08 дек 2022, 01:15
Здравейте, имам следната ситуация
номерът ми е част от бизнес група в А1 с договор за 1 година , остават още 3 месеца.
По лични причини мисля да се махна от групата - имам пълно съдействие от титуляра, но комуникацията с акаунт менаджера и служителите в магазин на а1 е потресаваща ;-) Картата ми не е основна и ми трябва някакъв малък план.
До момента от разговорите с тях стигам до извода, че за да сменя титуляра на картата (заявленията сме ги подготвели с акаунт менаджера) - искат :новата карта да отиде на план минимум или по-висок като пари на този който е била до момента и договора да бъде за 2 години към физическото лице. И естествено плановете които се предлагат са само тези които са на сайта им ...
Единствено се сещам за решение:
- да си смяна на абонамента в фирмата към най-ниския да поискам смяна на титуляра като физическо лице към unlimited 29,99 с договор за 2 години - след ден пускам миграция към виваком предплатена или някакъв план в конкуренцията ще дадат защото идва като пренос и ще получа оферта на място и си плащам 3-те месеца неустойка към а1 - 3 х 29,99 + някакви изравнявания

Ходих на две места в офиси на а1 да питам за Унлимитед 21plus, 23 plus - категорично ми отказват ..., ако ги имаше не бих се занимавал да местя към предплатена или друг оператор

Та дали имате някакви други идеи?

Евентуално - ако изчакам края а договора на фирмата - след 3 месеца - има ли вариант да си я прехвърля с по-облекчени условия ? Договора се преподписва, без моята карта - но тя къде изпада и може ли да бъде мигрирана към друг оператор тогава ?
Тези изравнявания от неустойката май са разликата от промоционалната до стандартната сума, обаче там май не е за 3 месеца, а за използваните или оставащите от договора месеци...ако е второто ще дойде много брутална сума - нещо от рода на 300 лв.

newgraf
Регистриран: 17 ное 2017, 11:12

Мнение от newgraf » 08 дек 2022, 07:56

При излизане от групата преди да е изтекъл договорът картата трябва да остане в А1 до краят му. След това новият титуляр може да се мести ако иска. Това за 2 години нов договор е партенка.

sbox
Регистриран: 08 дек 2022, 00:56

Мнение от sbox » 08 дек 2022, 08:19

Т.е не би бил проблем ако сменя сега титуляра с физическото лице (реално само собствеността е сменена) , и да изчакам датата на край на договора (защото ги преподписват) и да пусна заявка за пренос за същата дата? Последното ми се вижда доста оптимистично (ако преноса е дори ден по-рано - биха ме глобили с 200лв за предсрочно спиране от страна на юр. лице, ако закъснее с един ден - си мисля че картата бива спряна, и изгубя като собственост)?

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Мнение от bomobilebulgaria » 12 дек 2022, 07:50

Да вметна в темата и "скритите бомби" на Теленор, когато се сключва договор с две позиции по 12 месеца за дигитални услуги.
Реално тези две позиции за 12 месеца, не са две позиции за 12 месеца, а две позиции за първите 12 месеца :!:
Вчера реших да си използвам позициите и с доста смесени чувства видях, че когато активирам дадена услуга ми пише, че периода на валидност е още 1 месец, а аз тепърва акивирам какъвто и да е пакет, така че имайте едно на ум :idea:
Става въпрос за HBO MAX. Имам договор към два оператора и бях решил точно когато ми свършва пакета към единия, да активирам следващия, но уви, бомба :|

snookybg
Регистриран: 17 ное 2014, 20:23

Мнение от snookybg » 12 дек 2022, 21:08

Колеги, какви са последните оферти за пренос от Йетел към Виваком? Йетел не ме впечатлиха особено с офертите им през декември, а именно:
28лв неограничени на 50мбпс скорост
30лв 25ГБ на макс скорост без трафик пакети
32лв неограничени на 100мбпс дкорост
Благодаря !

peacock1
Регистриран: 11 дек 2022, 13:29

Мнение от peacock1 » 12 дек 2022, 22:08

Доколкото знам Виваком нямат някакви специални оферти за пренос към тях. Ако отидеш до офис ще ти предложат това, което е изложено на сайта им...

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 12 дек 2022, 22:17

Виваком -не! Най-малоумните планове се предлагат там.

snookybg
Регистриран: 17 ное 2014, 20:23

Мнение от snookybg » 12 дек 2022, 23:26

Е малоумни, ама Вива при пренос последно даваха 6 месеца с половин такса и 100мбпс плана от 32лв става усреднено 28лв, а йетел не мърдат от 32лв при подновяване. Та се чудя дали да изчакам или да се пускам на Вива. 🙄

Отговори