БОБ прекрати ли дейност?

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Re: БОБ прекрати ли дейност?

Мнение от kipe » 12 мар 2023, 11:47

И в моето обкръжение дойде съобщение за прекратяване. Предлагат 16.50 лв за 1 гигабайт, преди имахме 4 за 7 лв?

http://www.a1.bg/unlimited-16-mobile

Гледах този предплатен пакет на Виваком, който се споменава. Сигурно нещо не разбирам, защото виждам за презареждане някакъв смесен пакет 800 мин. и 12 гигабайта за 28 дни, само за 10 лв? И това с автоматично подновяване.

https://www.vivacom.bg/bg/residential/c ... n-internet

Някой може ли да каже, как на практика може да се ползва този пакет, така че максимално да прилича на абонамент и без много да се главоболиш да ти вървят тази минути и мегабайти?

Cocolino_pz
Регистриран: 28 апр 2017, 07:48

Мнение от Cocolino_pz » 12 мар 2023, 12:14

Значи е засегнат и Bob-ът за ~7 лева? Много долно изпълнение от А1, след като преди около месец обявиха, че планове с такса под 7 лева няма да бъдат индексирани.
Иначе, да, този пакет за 10 лева изглежда супер на този фон.

newgraf
Регистриран: 17 ное 2017, 11:12

Мнение от newgraf » 12 мар 2023, 12:16

kipe написа:
12 мар 2023, 11:47

https://www.vivacom.bg/bg/residential/c ... n-internet

Някой може ли да каже, как на практика може да се ползва този пакет, така че максимално да прилича на абонамент и без много да се главоболиш да ти вървят тази минути и мегабайти?
Аз съм "абонирал" тъста за 5 лв само с минутки :) Зареждам му веднъж на около 2 месеца 10 кинта. Те сами си дърпат 5лв на датата и ако има останали минути му се добавят към новият период. Зареждам през сайта на Виваком, на който съм регистрирал неговата сим карта, с банкова карта. Предполагам, че ако няма пари на датата ще изгорят наличните минути само. После можеш да заредиш за друг или същият план

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 12 мар 2023, 12:25

Еми супер, значи сума в картата и оказване дебитна карта в приложението
и всичко си върви само.

Cocolino_pz
Регистриран: 28 апр 2017, 07:48

Мнение от Cocolino_pz » 12 мар 2023, 14:26

А някой има ли представа дали има ограничения колко често мога да се прехвърлям от един оператор на друг? В момента съм на Bob, но имам отпреди да мина към него едни останали към днешна дата 60 лева от Prima, от които ми приспадат, когато съм над потреблението в Bob-a. Не искам да ги губя, затова обмислям първо да премина на предплатен план към A1, да ги изразходя и тогава да мина на free2go към Vivacom. Ако скоча директно на последните, неизразходваният баланс от 60 лева ще изгори. В момента май не мога да ги ползвам за нищо различно от разговори и SMS - всичко друго се трупа към месечната фактура. На мен целта ще ми е да ги изгърмя за билети и карти за градски транспорт (София), разни благотворителни кампании и т.н.

Edit:
Сега видях, че в офертите за преподписване предлагат и това:
Screenshot 2023-03-12 154528.jpg
Ако разбирам правилно, ще легне на 9 лева с 1.3GB, 200 национални минути и неограничени към 5 А1 номера.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

rmavs
Регистриран: 14 фев 2019, 11:17

Мнение от rmavs » 12 мар 2023, 16:02

kipe написа:
12 мар 2023, 12:25
Еми супер, значи сума в картата и оказване дебитна карта в приложението
и всичко си върви само.
Виваком са намалили гигабайтите на 6
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Мнение от Luke_Netwalker » 12 мар 2023, 18:08

Току що проверих. Mix L+ е с 12000 МБ.

rmavs
Регистриран: 14 фев 2019, 11:17

Мнение от rmavs » 12 мар 2023, 18:19

Luke_Netwalker написа:
12 мар 2023, 18:08
В сайта е още 12, но в приложението вече е 6, поне при мен е така.

gonz0104
Регистриран: 04 май 2021, 21:08

Мнение от gonz0104 » 12 мар 2023, 18:21

Luke_Netwalker написа:
12 мар 2023, 18:08
Провери на телефона си.Mix L+ е с 6000 МБ. Но това се очакваше.Иначе кой ще им подписва договорите при тия условия с индексации и такива изгодни за предплатена карта.

llinuxx
Регистриран: 21 дек 2020, 16:17

Мнение от llinuxx » 12 мар 2023, 21:10

Днес научих за известяването с смс. Просто видя ли смс от оператора никога не съм ги чел от 2011 до сега, и като си плащам сметките всеки път ми казват как боб ги спират и да съм си избирал план и така всеки месец им слушам глупостите.

Три карти имам - 14.90, 18.90 и 2.00 лв. /тази най-ги дразни/ :)

В интерес на истината си пазя договора, но той е сключен с боб. Те единствено за да го променят така със сигурност излизат от рамките на сключения договор и го нарушават, но са си дали сметка, че едва ли някой ще тръгне да ги съди или ако тръгне, ще са единици и им е по-изгодно така и реално може би от юридическа гледна точка не им са нещата на 100% окей, но кой ще тръгне срещу тях?

В тези линкове https://www.a1.bg/unlimited-16-mobile и https://www.a1.bg/unlimited-18-mobile пише
Ето защо, бихме желали да Ви информираме, че считано от датата, посочена в уведомителния SMS, ползваният от Вас тарифен план за мобилна услуга на Вашия мобилен номер, до който е изпратен настоящият SMS, няма да се предлага като част от портфолиото на А1 България. Същият ще бъде наличен в Архива на тарифни планове на А1, публикуван: ТУК.
Въросните бобски планове не се предлагат от много години и не са ги прекратили сега, като предлаган план.
Поради описаното по-горе, се налага изменение на условията по Вашия договор за ползвания от Вас мобилен номер, до който е изпратен уведомителния SMS, като тези изменения ще бъдат подробно и ясно отразени в отделно Приложение към Вашия договор с А1, което Ви се изпраща заедно с настоящия SMS, и е неразделна част от договора Ви.
Тук е момента да се разровя в договора си ида го прочена целия/това ще стане утре 13.03.2023/ Ако са си оставили вратичка в договора, защо до сега не се възползваха през всичките тези години ?
Измененият договор на ползваните от Вас услуги за конкретния мобилен номер е безсрочен, като може да бъде прекратен по всяко време от действието му с едномесечно писмено предизвестие без неустойки.

Избраните от Абоната допълнителни пакети могат да останат активни и след като влезе в сила изменението на основния тарифен план, освен ако не бъде заявена деактивацията им. В случай, че допълнителните пакети са стари и вече не се предлагат, те ще отпаднат и няма да могат да се ползват след изменението на тарифния план.
В случая имам три карти - две от тях нямат никакви допълнителни пакети. Споменават, че договорите ни са безсрочни - добре, това го знаем.

Реално за сега разбирам, че предлагат за:

16.52 лв. с ДДС на месец:
Разговори - без лимит
Интернет MB - 1000 +2500/за първите 2 години/
Цена на минута към всички мобилни оператори - 0,25 - /до сега е била 0,11 лв с ДДС/

18.58 лв. с ДДС на месец:
Разговори - без лимит
Интернет MB - 1500 +4500/за първите 2 години/
Цена на минута към всички мобилни оператори - 0,25 - /до сега е била 0,11 лв с ДДС/

Интересно утре ще видя на картата ми с месечна такса 2.00 лева с ДДС - какъв смс е дошъл и кой план ми предлагат - силно се съмнявам да е близко до 2-та лева.

И най-важното е да си прочета договора.

Ако "хубавото" прилючва и да трябва на 2 години да си сменям плана и да се вдига - трябва да се мисли за алтернатива на българските мобилни оператори.

Ако сте забелязали в архивните им планове Архив Общи условия и документи
Условия на тарифeн план за мобилна услуга A1 ONE Unlimited 16 (Без срок) в сила до 31.12.2022г.

https://media.a1.bg/newsite2018/legal/p ... _Unl16.pdf

Някой да е знаел за тези планове ? Аз лично никаква идея нямам какво предлагат, защото не ми се налага да го мисля на 2 години и стария им план е в Архив и по стария също..

Ето го и по-стария план - Условия на тарифeн план за мобилна услуга A1 ONE Unlimited 16 (Без срок) - в сила до 30.06.22г. - https://media.a1.bg/newsite2018/legal/p ... eUnl16.pdf

За предните изменения смс-и не са пускали и не са ни "натискали" и принуждавали на сегашните глупости. Нищо чудно да пробват пък които клъвне.

Та има ли някаква тема във форума за алтернатива на българските оператори, ако боба "заври"?

Отговори