Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Същото ще е и с Asus. Не се предлага от оператор.
iPhone 16 Pro Max & watch Ultra 2
Mac mini M4 Pro, iPad Pro 13" M4
Mac mini M4 Pro, iPad Pro 13" M4
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Къде ти излиза новата карта? При мен си пише, че е до 1-и април.Apple_fan написа: ↑14 юли 2023, 11:17А1 са обновили картата си на покритие. Прави впечатление, че са оправили 5G покритието да показва реалните стойности, а не като преди. В някой населени места дори е намалено 5Г покритието. Като цяло няма нови добавени места с 5Г.
Друго, което констатирам, е, че А1 и Виваком имат коренно различни стратегии за развитието на мрежите си. Същото беше и с 3Г и 4Г мрежата. Първите добавят по-бавно нови населени места, докато вторите(Виваком) още от началото гледат да покрият колкото се може повече места.
Ако си от компютър изтрий бисквитките от сайта им и CTRL + F5defierofodds написа: ↑14 юли 2023, 20:11Къде ти излиза новата карта? При мен си пише, че е до 1-и април.Apple_fan написа: ↑14 юли 2023, 11:17А1 са обновили картата си на покритие. Прави впечатление, че са оправили 5G покритието да показва реалните стойности, а не като преди. В някой населени места дори е намалено 5Г покритието. Като цяло няма нови добавени места с 5Г.
Друго, което констатирам, е, че А1 и Виваком имат коренно различни стратегии за развитието на мрежите си. Същото беше и с 3Г и 4Г мрежата. Първите добавят по-бавно нови населени места, докато вторите(Виваком) още от началото гледат да покрият колкото се може повече места.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Да, мерси, направо в инкогнито режим я отворих. Не мислех, че заради стари бисквитки може чак такова нещо да се получи.RosenBG24 написа: ↑14 юли 2023, 20:59Ако си от компютър изтрий бисквитките от сайта им и CTRL + F5defierofodds написа: ↑14 юли 2023, 20:11Къде ти излиза новата карта? При мен си пише, че е до 1-и април.Apple_fan написа: ↑14 юли 2023, 11:17А1 са обновили картата си на покритие. Прави впечатление, че са оправили 5G покритието да показва реалните стойности, а не като преди. В някой населени места дори е намалено 5Г покритието. Като цяло няма нови добавени места с 5Г.
Радвайте се на мрежите в България защото по европа не могат да стъпят и на най слабият оператор
Интернета е заспал разговорите прекъсват
От един голям плаж в Италия пиша
Радвайте се на мрежите в България защото по европа не могат да стъпят и на най слабият оператор
Напълно подкрепям.
Миналата седмица отскочих до Братислава, Словакия.
Роуминга на вивата тотално са го скапали.
Добре че имам местна карта, но и там скоростите не бяха за хвалене. Средно 30-40Mbps download и към 10-15 upload.
Тука скоростите са къде къде по-добри (говоря като цяло, разбира се че има места където е спек).
Миналата седмица отскочих до Братислава, Словакия.
Роуминга на вивата тотално са го скапали.
Добре че имам местна карта, но и там скоростите не бяха за хвалене. Средно 30-40Mbps download и към 10-15 upload.
Тука скоростите са къде къде по-добри (говоря като цяло, разбира се че има места където е спек).
Opensignal са публикували новите им резултати от БГ мрежите за Юли 2023. Едва ли не Йеттел излизат по-добре от Виваком. А1 са според тях номер едно. За общото им покритие Йеттел има цели 98% (1. място), което се дължи според мен на по-малкото база данни в сравнение с другите оператори. Вие какво мислите, колко смислени са изводите им?
Линк:
https://www.opensignal.com/reports/2023 ... experience
Линк:
https://www.opensignal.com/reports/2023 ... experience
VIVACOM в момента е с най-калпава мрежа от другите два честно казано, особено извън големите градове са гола-вода, такива са ми наблюденията.
Този уикенд бях в едно рибарско селище Ягнево, близо до Златоград. А1 имаха клетка там и имаха пълен обхват на 4Г, макар и само на банд 3. На Виваком и Йеттел обхвата беше слаб и се губеше на места. Интересното е, че в картите им покритието е отбелязано като добро.
На доста места по магистрала Марица забелязах да има 5Г при А1.
На доста места по магистрала Марица забелязах да има 5Г при А1.