Карта с разположението на базовите станции на мобилните оператори
Карта с разположението на базовите станции на мобилните оператори
Здравейте,
Случайно попаднах на този сайт, в който на картата на България са отбелязани базовите станции на мобилните оператори. По мои наблюдения картата е доста точна.
http://planinar.org/%D0%BE%D0%B1%D1%85% ... %82%D0%B0/
Случайно попаднах на този сайт, в който на картата на България са отбелязани базовите станции на мобилните оператори. По мои наблюдения картата е доста точна.
http://planinar.org/%D0%BE%D0%B1%D1%85% ... %82%D0%B0/
Re: Карта с разположението на базовите станции на мобилните оператори
Благодаря! Много полезен сайт.
За градове и села изглежда супер вярна. Планинарите да гледат и да пишат в посочения сайт.
За градове и села изглежда супер вярна. Планинарите да гледат и да пишат в посочения сайт.
iPhone 16 Pro Max, White Titanium, 256 GB
-
- Регистриран: 08 май 2006, 21:12
За планините не е пълна. Базовите станции на Теленор на хижа Рилски езера и метеорологична станция Черни връх не са отбелязани.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Много полезно! Въпросът е колко е актуална? Видях около вкъщи клетките на А1, Теленор и Виваком са така, но в планината, където е доста по-необходима не става ясно дали са добавени нови клетки. То е ясно, че стари клетки почти не се махат, ама нови се слагат.
Offtopic: Имам подобна карта на чешмите за вода и си я изкарвам в приложението на Google Maps когато ми трябва. Ако смятате, че ще ви е полезна, ето линк: https://goo.gl/maps/rb1fufThkDJ92yH68
Offtopic: Имам подобна карта на чешмите за вода и си я изкарвам в приложението на Google Maps когато ми трябва. Ако смятате, че ще ви е полезна, ето линк: https://goo.gl/maps/rb1fufThkDJ92yH68
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
КАртата изглежда много стара, дори в София има доста липсващи клетки (Не знам на кои оператори, но знам, че ги има и не са отбелязани).
За планината е безсмислено така или иначе - там и от картите с покритие на операторите си личи кой къде горе-долу има.
Всъщност, човек ако анализира малко по-внимателно картите на операторите, ще разбере, че доста хора тук пишат пълни глупости наизуст, хвлейки оператора с най-смотано покритие (Според собствените им карти).
За планината е безсмислено така или иначе - там и от картите с покритие на операторите си личи кой къде горе-долу има.
Всъщност, човек ако анализира малко по-внимателно картите на операторите, ще разбере, че доста хора тук пишат пълни глупости наизуст, хвлейки оператора с най-смотано покритие (Според собствените им карти).
-
Последна промяна от npet на 16 юли 2020, 16:42, променено общо 1 път.
-
Разгледах подробно картата и това къде са разположени базовите станции. Какво ми направи впечатление:
В малките населени места базовите станции на А1 са предимно върху общини, читалища, стари соц. предприятия и др. Почти нямат(поне от моя преглед) станции, разположени върху построена кула(не знам как е точното име).
От друга страна Теленор и Виваком имат много построени кули между населените места.
В малките населени места базовите станции на А1 са предимно върху общини, читалища, стари соц. предприятия и др. Почти нямат(поне от моя преглед) станции, разположени върху построена кула(не знам как е точното име).
От друга страна Теленор и Виваком имат много построени кули между населените места.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Ползвайте тази карта Cellmapper
Зелените маркери са с локация, добавена на ръка, а червените - с автоматична, която варира от доста точна, до напълно грешна.
Зелените маркери са с локация, добавена на ръка, а червените - с автоматична, която варира от доста точна, до напълно грешна.
Само на А1 ли са тези клетките на тази карта?reedsolomon написа: ↑21 сеп 2023, 07:34Ползвайте тази карта Cellmapper
На тази карта има много клетки. Но и много няма. 50 на 50