Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

ivayloat
Регистриран: 17 сеп 2019, 19:18

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от ivayloat » 06 окт 2023, 07:09

Звънях на *88 и те така ми разясниха.

Стандартната скорост на плана е 20мегабита.

А промоционално Аз получавам
Неограничена скорост 12 месеца
50 мегабита другите 12

Дано да е така
Така звучи добре
Сега съм на 30 мегабита

ivayloat

Мнение от ivayloat » 06 окт 2023, 07:16

Ето така изглежда примерно ако си поръчам телефон a1 alpha eco
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 06 окт 2023, 09:44

ivayloat написа:
06 окт 2023, 07:09
Звънях на *88 и те така ми разясниха.

Стандартната скорост на плана е 20мегабита.

А промоционално Аз получавам
Неограничена скорост 12 месеца
50 мегабита другите 12

Дано да е така
Така звучи добре
Сега съм на 30 мегабита
Само че друго се вижда от скрийншота, а ти каза, че ти е "излязло".
ivayloat написа:
06 окт 2023, 07:16
Ето така изглежда примерно ако си поръчам телефон a1 alpha eco
Да, ама той говори за друг план, а не Ultra.

peterbs
Регистриран: 12 юни 2020, 10:44

Мнение от peterbs » 06 окт 2023, 10:21

От Виваком тотално ме шокираха, изтича ми 2-годишен договор към тях и се обаждам за оферта. Предлагат ми Unlimited 10, същият план ТВ IPTV, който ползвам до сега (което не е ЕОН) и ми вдигат нета от 100 на 600 мегабита. Аз до момента плащам 55 лв, а те искат да преподпиша за 80,78 - с 25 лв отгоре.
На сайта им има комбинирани оферти - и тази, която е Unlimited 100, EON 170+ канала и 600 мегабита интернет за нови клиенти е 66,39, което е с 14 лв по-евтино от офертата, която те ми предлагат да преподпиша. Накрая всички абонати ще се въртим като луди между операторите, место да си ценят абонатите, поне ако не им предлагат по-добри условия, да са същите условия като и за новите абонати.

ivayloat

Мнение от ivayloat » 06 окт 2023, 10:57

Да казах, че ми излезе. И ми се появи такава оферта в моят а1 тази седмица в понеделник, предишните бяха по лоши с цени от около 34 лева.
После звъннах на *88 за разяснения, защото и аз така си помислих, че е примерно
Първата година на 50 после на 20
А те вече ми разясниха, че първата година няма ограничение а втората промоционално 50 вместо 20 мегабита.

Най вероятно ще предподпиша, като дано другата седмица да пуснат нещо интересно устройство с отстъпка, както сега има всяка седмица различно.
Жалко че изтървах redmi note 12 pro с 100лв отстъпка и a54 с 150лв отстъпка.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 06 окт 2023, 12:44

peterbs написа:
06 окт 2023, 10:21
Накрая всички абонати ще се въртим като луди между операторите, место да си ценят абонатите, поне ако не им предлагат по-добри условия, да са същите условия като и за новите абонати.
Приемат, че са те хванали за каишка и няма да искаш да се местиш. К'во толкова, че ще ти увеличат с "малко" таксата? Затова не трябва да се робува на оператор, банка и т.н. Като не си ценят старите клиенти - местим се при друг.

Kamk0
Регистриран: 12 окт 2023, 14:10

Мнение от Kamk0 » 12 окт 2023, 14:22

Здравейте,
Аз съм клиент на Виваком от поне 10 години, като баща ми е титуляр на номера. Понеже договора ми изтича началото на месец ноември, реших, че искам да се отделя и аз да съм си титуляр, като съответно и да получа оферта за преподписване.
В момента се водя на план Smart L и плащам 27лв.

Ходих до офис на Виваком и им обясних, че искам да се отделя и аз да съм си титуляр на моя номер и да получа персонализирана оферта.
Взеха да ми обясняват, че това се водело, че съм нов клиент и съответно ми предложиха Unlimited плановете, които са и обявени в сайта/списанието им.
Казаха ми, че не мога да използвам никакви отстъпки или да получа по-хубав план и това било единствения вариант.

Исках да ви питам как да процедирам и съответно къде да се насоча? Иска ми се да остана на Виваком, защото съм много доволен от покритието на мрежата им. В същото време гледам, че сте писали че А1 предлагат план за нов клиент ~ 20лв, обаче там ме притеснява покритието.

Какъв е вашия съвет? Имат ли в момента Виваком скрити планове на нормални цени?

Благодаря предварително.

Nik21
Регистриран: 25 дек 2018, 09:22

Мнение от Nik21 » 12 окт 2023, 16:28

Kamk0 написа:
12 окт 2023, 14:22
Здравейте,
Аз съм клиент на Виваком от поне 10 години, като баща ми е титуляр на номера.
Ако твоето ЕГН не фигурира до ЕГН-то на баща ти в договора с Виваком, то не си никакъв "клиент" на Виваком. И аз съм дал по една СИМ карта на жена си и на сина си, но в договорите ми с Виваком тях ги няма като клиенти.

ivailostan4ev
Регистриран: 29 дек 2022, 21:55

Мнение от ivailostan4ev » 12 окт 2023, 18:58

Kamk0 написа:
Здравейте,
Аз съм клиент на Виваком от поне 10 години, като баща ми е титуляр на номера. Понеже договора ми изтича началото на месец ноември, реших, че искам да се отделя и аз да съм си титуляр, като съответно и да получа оферта за преподписване.

Ходих до офис на Виваком и им обясних, че искам да се отделя и аз да съм си титуляр на моя номер и да получа персонализирана оферта.
Взеха да ми обясняват, че това се водело, че съм нов клиент и съответно ми предложиха Unlimited плановете, които са и обявени в сайта/списанието им.
Казаха ми, че не мога да използвам никакви отстъпки или да получа по-хубав план и това било единствения вариант.

Исках да ви питам как да процедирам и съответно къде да се насоча? Иска ми се да остана на Виваком, защото съм много доволен от покритието на мрежата им. В същото време гледам, че сте писали че А1 предлагат план за нов клиент ~ 20лв, обаче там ме притеснява покритието.

Благодаря предварително.

Имах сходен казус. В който и да е мобилен оператор, при смяна на титуляра, предлагат единствено плановете от каталозите.

shveppsa
Регистриран: 23 ное 2022, 20:01

Мнение от shveppsa » 12 окт 2023, 19:33

Kamk0 написа:
Здравейте,

Благодаря предварително.

Отиваш с баща ти във Виваком и подписвате на план който ти е изгоден - договора е на негово име, след което прехвърляте договора на твое име. Скоро не ми се е случвало това,но преди време беше възможно- във Виваком бе безплатно,а в Мтел струваше 12 лв.

Отговори