Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
@markata88 за да не дължиш неустойки за закупено устройство при сключването на договора - трябва да погледнеш на коя дата е сключен (не на коя ти излиза фактурата). Ако е на 3-ти януари тогава на 4-ти отиваш да се пренесеш, при който си искаш.
Аз се разделих с Vivacom по трудния начин: 3-те такси неустойка + отстъпката за телефон и платих общо около 550 - 600 лв., но тогава нямаше как да чакам да ми изтече договора, защото ставаше въпрос за родител и здравословното състояние беше сериозно, а ми трябваше добър обхват и тогавашния Telenor имаше по-добро покритие. Vivacom преди да пуснат 4G мрежата имаха много добър обхват, но след това го скапаха за сметка на 3G-то и покритието им стана лошо в моя град.
Аз се разделих с Vivacom по трудния начин: 3-те такси неустойка + отстъпката за телефон и платих общо около 550 - 600 лв., но тогава нямаше как да чакам да ми изтече договора, защото ставаше въпрос за родител и здравословното състояние беше сериозно, а ми трябваше добър обхват и тогавашния Telenor имаше по-добро покритие. Vivacom преди да пуснат 4G мрежата имаха много добър обхват, но след това го скапаха за сметка на 3G-то и покритието им стана лошо в моя град.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Благодаря на всички отзовали се!
По този начин в комбинацията комбинирай и спести ще избегна 78лв стандартна месеца такса за файбър 300 на Виваком.
Изтича на 3 януари 2024. Пускам на 5 декември 30дневно предизвестие за домашния файбър нет - 30тия ден е точно на 3 януари.
На 3ти януари пускам порт ин към А1 стига все още да ги има офертите -и на 4ти съм при червените.
Благодаря!
По този начин в комбинацията комбинирай и спести ще избегна 78лв стандартна месеца такса за файбър 300 на Виваком.
Изтича на 3 януари 2024. Пускам на 5 декември 30дневно предизвестие за домашния файбър нет - 30тия ден е точно на 3 януари.
На 3ти януари пускам порт ин към А1 стига все още да ги има офертите -и на 4ти съм при червените.
Благодаря!
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
Заявление за пренос може да пуснеш и в последния работен ден на декември. Просто трябва да се посочи дата за пренос 03.01.2024. Така всичко ще е точно.
Йеттел, за прехвърляне от Вива в момента предлагат за 25 лева 50 мбт (макс. скорост за първата година) и за 30 лева 100 мбт (макс. скорост за първата година).
Здравейте! Имам следният казус: Мъжът ми пренесе номера си от Yettel към А1 на 10 ноември. Договорът му към Yettel изтичаше на 7 декември. Засичането на месеца беше на 15-то число. Тогава "цъфна" и последната фактура, по-точно кредитно известие от Yettel
Искам да попитам, редно ли е да му включват неустойка по договора? Все пак номерът е пренесен през последния месец, преди изтичане на договора. Като прочетох "кредитно известие" си помислих, че Yettel трябва да върнат тази сума, но оператор каза обратното И нали със всяка месечна такса предплащаме за следващия месец.
Малко объркано го написах, дано сте ме разбрали.
Искам да попитам, редно ли е да му включват неустойка по договора? Все пак номерът е пренесен през последния месец, преди изтичане на договора. Като прочетох "кредитно известие" си помислих, че Yettel трябва да върнат тази сума, но оператор каза обратното И нали със всяка месечна такса предплащаме за следващия месец.
Малко объркано го написах, дано сте ме разбрали.
Последното плащане, което предхожда тази фактура, се отнася за периода от 15.10 до 14.11. След като договора изтича на 07.12 , дължи последно плащане по договора, което е за периода 15.11 - 07.12. Във фактурата пише неустойка, защото не могат да искат предплащане на такса, по прекратен вече договор.
Здравейте,
да се оплача и аз от Йетел. Като дългогодишен техен клиент най-специалното, което ми се обадиха да ми предложат преди 2 седмици беше 30лв- 1гб интернет в зона ЕС и неограничен нет и разговори в Бъглария. Срам..сега щели на 30 да ми е обадят за нова оферта, имало пуснато искане. Договора ми изтича на 14ти декември, като всички устройства са изплатени и фактури до момента. Като разговарях с оператор и магазин ми казаха, че съм щял да дължа неустойки за отсъпките на апарата, който вече е изплатен..
Драмата ми е дали да мина към Виваком Unlimited 100, средна цена 28.80 за клиенти със същесвуваща услуга или А1 за 22лв 50Mbipts неограничен и 5/6Gb в зона EU.
Като цяло Виваком ми изглежда добре, съчетано с дивайс на изплащане, но все още няма Multi-sim услуга, а до колкото разбирам няма и данни кога ще я пускат.
Дайте мнение за създалата се ситуация, да чакам ли Йетел, А1 или Виваком според вас е по-доре.
Благодаря.
да се оплача и аз от Йетел. Като дългогодишен техен клиент най-специалното, което ми се обадиха да ми предложат преди 2 седмици беше 30лв- 1гб интернет в зона ЕС и неограничен нет и разговори в Бъглария. Срам..сега щели на 30 да ми е обадят за нова оферта, имало пуснато искане. Договора ми изтича на 14ти декември, като всички устройства са изплатени и фактури до момента. Като разговарях с оператор и магазин ми казаха, че съм щял да дължа неустойки за отсъпките на апарата, който вече е изплатен..
Драмата ми е дали да мина към Виваком Unlimited 100, средна цена 28.80 за клиенти със същесвуваща услуга или А1 за 22лв 50Mbipts неограничен и 5/6Gb в зона EU.
Като цяло Виваком ми изглежда добре, съчетано с дивайс на изплащане, но все още няма Multi-sim услуга, а до колкото разбирам няма и данни кога ще я пускат.
Дайте мнение за създалата се ситуация, да чакам ли Йетел, А1 или Виваком според вас е по-доре.
Благодаря.
прецени сам
аз лично като ми изтече договора с йетел ще ги индексирам катоси пренеса номера
при сегашните условия а1 е най вероятно
аз лично като ми изтече договора с йетел ще ги индексирам катоси пренеса номера
при сегашните условия а1 е най вероятно
Нещо не си ги чул правилно за интернета в ЕС.ivortep написа: ↑27 ное 2023, 16:16Здравейте,
За 30 лв на месец трябва да имаш поне 14,20 ГБ през 2023, после 16,49 ГБ през 2024 и т.н. можеш да си сметнеш по формулата. Изобщо не си ни казал каква оферта са ти дали Йеттел, най-вероятно са ти предложили unlimited на 100 Mbps, което е сравнимо с офертата на Виваком.
Офертата "за 22 лв" при А1 е 19,99 лв при плащане през Моят А1 и има 5000 МБ в България на максимална скорост (+1000 МБ при онлайн плащане), а след това е неограничен на 50 Mbps. В тази оферта в момента имат 12 600 МБ в ЕС на максимална скорост (не на 50 Mbps).
На темата за неустойката:
Ако си купил устройство с този договор, ще дължиш такса за предсрочно прехвърляне на друг оператор. Ако си в последния месец, ще ти начислят месечна такса за последния месец и нищо друго. Най-добре се пренеси на друг оператор в последната седмица от договора, за да не плащаш ненужно за услугата.
Тъй,днес минах през Йетел с идеята да си пренеса трите номера при тях.Това което ми предложиха като за нови абонати е неограничени разговори и нет(ограничен на 50мбита) 18100мб в роуминг за 21.99 за целия срок.До тук добре офертата е супер,обаче си взех една предплатена карта да тествам покритието,заредих двайсетачка и се прибирам в къщи...Живея в центъра на Пловдив в къща,едвам една чертичка обхват на 4G,спийдтест преко сили 3-4мбита...на открито 20-на мегабита.Ръчно на 3g обхват криво-ляво се появи.Направо се отказах да се местя,тия дни ще видя и Вива как са,но ако е така ще си стоя на А1,с тях поне грижи нямам с обхват и скорост..Верно,скъпари са ама пълно щастие няма.
Последна промяна от LAODSE на 27 ное 2023, 21:19, променено общо 1 път.