Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

treyyy
Регистриран: 03 май 2008, 18:56

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от treyyy » 21 фев 2024, 15:00

А1 има право да допълва или изменя настоящите Правила, както и да
прекратява тяхното действие по всяко време, като съответните промени или прекратяване влизат в сила от датата на
публикуването им на интернет страницата www.a1.bg

Сиреч, по всяко време може да спрат отстъпката за онлайн плащане.

LAODSE
Регистриран: 10 ное 2012, 16:02

Мнение от LAODSE » 21 фев 2024, 19:47

donleone написа:
21 фев 2024, 09:56
При А1 , не можеш - в момента съм с изтекъл договор и тарифа по ниска от сегашната ми не желаят да ми предложат , каквото и да направих само по високи тарифи предлагат , пробвано на 3 различни места и по телефона. Сега обмислям дали да избера предплатената на Виваком или плана на Йетел за 22 лв. Все още не съм решил какво да направя , в момента всичко което ми предлагат е около 40 лв.
Така,оказа се за моя изненада че може,преди малко си говорих с една доста отзивчива девойка в офис в Пловдив.Моя договор е 36лв,няма проблем да се мине на по-ниска тарифа но само от тези в списанието/сайт-а.Реално,ако реша да подпиша на ънлимитед S(23лв) няма никакъв проблем.Даже ме увери,че няма да бъде индексиран-на практика не е лош вариант за хора,които много говорят но ползват малко или никакъв нет…Не дават обаче от плановете за пренос,независимо че искам по-скъп(~30 лв) Изобщо шантава история,не съм имал взимане даване с йетел освен предплатена,иначе да съм се пренесъл до сега…

DemKol
Регистриран: 01 авг 2019, 13:04

Мнение от DemKol » 21 фев 2024, 23:11

LAODSE написа:
21 фев 2024, 19:47
donleone написа:
21 фев 2024, 09:56
При А1 , не можеш - в момента съм с изтекъл договор и тарифа по ниска от сегашната ми не желаят да ми предложат , каквото и да направих само по високи тарифи предлагат , пробвано на 3 различни места и по телефона. Сега обмислям дали да избера предплатената на Виваком или плана на Йетел за 22 лв. Все още не съм решил какво да направя , в момента всичко което ми предлагат е около 40 лв.
Така,оказа се за моя изненада че може,преди малко си говорих с една доста отзивчива девойка в офис в Пловдив.Моя договор е 36лв,няма проблем да се мине на по-ниска тарифа но само от тези в списанието/сайт-а.Реално,ако реша да подпиша на ънлимитед S(23лв) няма никакъв проблем.Даже ме увери,че няма да бъде индексиран-на практика не е лош вариант за хора,които много говорят но ползват малко или никакъв нет…Не дават обаче от плановете за пренос,независимо че искам по-скъп(~30 лв) Изобщо шантава история,не съм имал взимане даване с йетел освен предплатена,иначе да съм се пренесъл до сега…
Нямат право.. при плановете за пренос има -3 лв остъпка че прехвърляш номера от др.оператор към А1

donleone
Регистриран: 28 сеп 2010, 10:37

Мнение от donleone » 22 фев 2024, 07:49

Странно , на мен и по телефона и в офис ми отговлриха че не може /на няколко места / , явно всичките лъжат поголовно , кой както му е кеф :).И аз съм на същото чудене за йетел в момента, че явно с А1 ще се разделяме след повече от 20 години :)

zlostorko
Регистриран: 01 юли 2011, 10:32

Мнение от zlostorko » 22 фев 2024, 08:50

И аз мисля да мина на Unlimited Special Plus 28 за 25лв след отстъпки, защото в момента плащам 24лв и след индексацията ще подмине 26.

DemKol

Мнение от DemKol » 22 фев 2024, 10:05

ivobel721 написа:
17 фев 2024, 18:38
STE1 написа:
17 фев 2024, 17:25
Това добър план ли е :lol: , след изтичане на договора ще е 30 лв.И пак има не поискани услуги 100 мин към ЕС , които не на всеки му трябват.И най смешното е 7000 мб след 24 м за 30 лв. :lol:
Преди изтичане на договора подписваш с анекс и продължаваш на същите условия още 24 месеца просто :D
DemKol написа:
17 фев 2024, 17:50
получих следното съобщение от А1:

Промяна в месечните цени за услуги SELECT.

От 01.02.2024 г. дигиталните услуги SELECT ще се таксуват на стандартни цени. Промоционалните цени в позиция вече няма да се предлагат.
На какъв план си и кога си го подписал?
Unlimited Special Plus 21 - Септември 2022

Неограничени национални минути за 24м. - Неограничени минути
Мобилен интернет (5000MB на макс. скорост) - неограничени мегабайти
Международни разговори - ЕС - 100 минути

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 22 фев 2024, 11:02

При всеки от трите оператора може да се мине на договор с по-ниска такса, когато изтече договора. Но само от официално обявените на сайта. При отказ жалба до КЗП и ще видите как изведнъж ще може да се мине на по-нисък план. Същото е и с предплатените планове - нямат право да ви отказват да минете на тях.

Тези скритите планове за лоялни клиенти вече не са официално обявени никъде и за тях те си решават дали ще ви дадат или не на по-ниска такса от тях.

reqqez
Регистриран: 22 фев 2024, 12:33

Мнение от reqqez » 22 фев 2024, 14:36

koftibe написа:
21 фев 2024, 14:52
Здравейте!

И аз получих смс за индексацията (А1) преди малко и влязох да се поровя малко из дебрите на А1.

Та аз съм на Smart Unlimited Special 20, който обаче беше индексиран няколко месеца след като подписах и рязко стана 19.22 без ддс (23.06 с ддс). Сега обаче ще се индексира с въпросните 9.5% което по мои сметки ще стане 25.25лв/мес.

Видях и офертите, които ми предлагат като става дума за Unlimited Special Plus 28 с такса 27,99лв/мес.
Ако към момента поръчам въпросният договор ОНЛАЙН пише, че ще имам 1лв/мес отстъпка заради това и 2лв + 1GB нет при всяко плащане в приложението.

Т.Е. Проста калкулация 27,99 - 2лв - 1лв = 24,99лв/мес. което ми е по-малко от сегашният план.

Лошото е, че в условията на договора (онлайн PDF) не пише нищо за този 1 лев отстъпка.

Разликата в момента е, че нямам 5G (което така или иначе не ползвам), а и след първите 12мес. новият план се ограничава на 70mbps, което абсолютно обезмисля 5G, защото в момента на 4G си вадя 200mbps.

Честно казано не съм наясно с тези отстъпки от 3лв и се допитвам до вас работят ли и има ли шанс да кажат, че ще ги махнат в някакъв момент според вас :)

Прилагам и скрийншот от офертата.
Аз съм в същата лодка - Подписах на Unlimited Special Plus 21 Септември за 20лв и след 2-3 месеца индексираха - сега ми излиза 22.20 всеки месец.
Вчера ми звъняха за Unlimited Special Plus 25 (Срок - 2 г.) -
Промоционална за първите 24 месеца 24,99
Ограничена скорост след 12м - Стандартна след първите 12 мес. 50 Mbps (макар, че и на моят уж имаше ограничена скорост, ама нещо не я усещам :D )
Услуга select за 24м.
Гледам в договора не е написано за 2лв отстъпка при онлайн плащане, ама по телефона ми казаха, че ще важи. Отстъпката от 1лв при онлайн поръчка я няма.
Та по мои сметки (и тяхна реклама) трябва да ми стане 23лв таксата.
Единственото ми чудене е дали в тази цена няма да вкарат и индексация. Аз още не съм получил смс за индексация на текущия ми договор, но предполагам е въпрос на време. Ще бъде доста "приятно" ако 2-3 седмици след подписване на нов договор ми вдигнат още ~10%.
Някой има ли представа или направо да звъня да питам като очаквам отговор "За момента нямаме такива планове, но може след месец да индексираме цената" :)

Ilian K
Регистриран: 27 юни 2016, 21:57

Мнение от Ilian K » 22 фев 2024, 15:18

reqqez написа:
22 фев 2024, 14:36
koftibe написа:
Аз съм в същата лодка - Подписах на Unlimited Special Plus 21 Септември за 20лв и след 2-3 месеца индексираха - сега ми излиза 22.20 всеки месец.
Ограничена скорост след 12м - Стандартна след първите 12 мес. 50 Mbps (макар, че и на моят уж имаше ограничена скорост, ама нещо не я усещам :D )
Услуга select за 24м.
Гледам в договора не е написано за 2лв отстъпка при онлайн плащане, ама по телефона ми казаха, че ще важи. Отстъпката от 1лв при онлайн поръчка я няма.
Единственото ми чудене е дали в тази цена няма да вкарат и индексация. Аз още не съм получил смс за индексация на текущия ми договор, но предполагам е въпрос на време. Ще бъде доста "приятно" ако 2-3 седмици след подписване на нов договор ми вдигнат още ~10%.
Някой има ли представа или направо да звъня да питам като очаквам отговор "За момента нямаме такива планове, но може след месец да индексираме цената" :)
Чета в съобщението на А1, че сключените договори през 2024 г. няма да бъдат засегнати от индексацията.

цитирам:

Кои клиенти ще бъдат засегнати от индексацията?

Частни и бизнес клиенти, ползващи мобилни и/или фиксирани услуги, включително бизнес ICT услуги. От индексацията ще бъдат засегнати всички договори и анекси, сключени през 2023 година или по-рано. Договорите, сключени през 2024 г. не подлежат на индексация, с изключение на подписаните анекси през 2024 г. за удължаване само срока на ползване, без да се променят останалите условия.

DemKol

Мнение от DemKol » 22 фев 2024, 18:05

Ilian K написа:
22 фев 2024, 15:18
reqqez написа:
22 фев 2024, 14:36
koftibe написа:
Услуга select за 24м.
Чета в съобщението на А1, че сключените договори през 2024 г. няма да бъдат засегнати от индексацията.

цитирам:

Кои клиенти ще бъдат засегнати от индексацията?

Частни и бизнес клиенти, ползващи мобилни и/или фиксирани услуги, включително бизнес ICT услуги. От индексацията ще бъдат засегнати всички договори и анекси, сключени през 2023 година или по-рано. Договорите, сключени през 2024 г. не подлежат на индексация, с изключение на подписаните анекси през 2024 г. за удължаване само срока на ползване, без да се променят останалите условия.
Те се индексирани вече! Нали вдигнаха цените на всичките планове

Отговори