Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

reqqez
Регистриран: 22 фев 2024, 12:33

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от reqqez » 22 фев 2024, 21:17

Благодаря ви, значи наистина е по-добре да се подпише нов договор.

koftibe
Регистриран: 02 окт 2019, 22:39

Мнение от koftibe » 23 фев 2024, 12:10

Това с индексирането за нови договори го ядох вече един път.

На въпростният план подписах 2023 януари с условието, че няма да бъде индексиран. Април месец ИЗНЕНАДАААА.
Та заради това се чудя дали има смисъл при мен. Май няма смисъл да преподписвам за 2 години на 24.99, който догодина ще бъде вдигнат с Бог знае колко процента. По-скоро ще рискувам да видя декември тази година дали няма да има оферти за пренос на по-ниска такса и с индексация да играя пак в този диапазон 20-25лв. В противен случй си гарантирам да подпиша сега на 24.99 + индекс догодина и да стане 26-28+++.

Относно тези отстъпки за плащане не ми е ясно как става този филм някой да го имат други не... Скоро един приятел получи за 1-ви път отстъпка при онлайн плащане при положение, че вече е абонат от година. На друг пък му ги махнаха от последните 2 фактури въпросните 2лв отстъпка.

Също не виждам ползата да имаш 5G (което думка повече батерия) и да имаш ограничение 50mbps при положение, че 4G ми вади 200mbps което е предостатъчно за мобилен интернет и с покритие на повече места.

Общо взето правят каквото си искат уж услугите им стават по-скъпи и плановете на клиентите растат, а в същото време при пренос пак си на 20лв. Тоест новите абонати са им на загуба??? Едва ли. :)

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 23 фев 2024, 14:59

koftibe написа:
23 фев 2024, 12:10
Май няма смисъл да преподписвам за 2 години на 24.99, който догодина ще бъде вдигнат с Бог знае колко процента. По-скоро ще рискувам да видя декември тази година дали няма да има оферти за пренос на по-ниска такса и с индексация да играя пак в този диапазон 20-25лв. В противен случй си гарантирам да подпиша сега на 24.99 + индекс догодина и да стане 26-28+++.
Ще има промени и, ако ти бъде индексиран, ще можеш да се откажеш от договора без неустойки.

Случи ми се 2-3 пъти да не получа въпросната отстъпка от 2лв., но след като им писах, потвърдиха, че трябва да я имам и в следваща фактура имах 2 пъти по 2лв. Така че не прекратяват отстъпката за избрани, а по-скоро е бъг.

koftibe

Мнение от koftibe » 23 фев 2024, 17:03

Това сега с отказването от договора също е нещо ново. Това означава ли, че трябвада си прехвърлиш номера или просто да се откажеш и да минеш на предплатена карта докато си избереш оператор. Да не стане накрая да ти изгубиш номера. :D

retarded
Регистриран: 19 окт 2012, 22:23

Мнение от retarded » 23 фев 2024, 17:05

JKRL написа:
23 фев 2024, 14:59
koftibe написа:
23 фев 2024, 12:10
Май няма смисъл да преподписвам за 2 години на 24.99, който догодина ще бъде вдигнат с Бог знае колко процента. По-скоро ще рискувам да видя декември тази година дали няма да има оферти за пренос на по-ниска такса и с индексация да играя пак в този диапазон 20-25лв. В противен случй си гарантирам да подпиша сега на 24.99 + индекс догодина и да стане 26-28+++.
Ще има промени и, ако ти бъде индексиран, ще можеш да се откажеш от договора без неустойки.

Случи ми се 2-3 пъти да не получа въпросната отстъпка от 2лв., но след като им писах, потвърдиха, че трябва да я имам и в следваща фактура имах 2 пъти по 2лв. Така че не прекратяват отстъпката за избрани, а по-скоро е бъг.
Въпросните отстъпки така и не разбрах къде фигурират, пише ли ги в договора ?
Назад в темата има писано и за отстъпки при прехвърляне от друг оператор. Чудя се тези неща как и къде са описани.

Потребителски аватар
JKRL

Мнение от JKRL » 23 фев 2024, 18:05

koftibe написа:
23 фев 2024, 17:03
Това сега с отказването от договора също е нещо ново. Това означава ли, че трябвада си прехвърлиш номера или просто да се откажеш и да минеш на предплатена карта докато си избереш оператор. Да не стане накрая да ти изгубиш номера. :D
Предстои да разберем какво и как, но това е само за A1.
retarded написа:
23 фев 2024, 17:05
Въпросните отстъпки така и не разбрах къде фигурират, пише ли ги в договора ?
Назад в темата има писано и за отстъпки при прехвърляне от друг оператор. Чудя се тези неща как и къде са описани.
За новата отстъпка от 1лв. за сключените онлайн договори не знам дали го пише някъде в договора.
2лв. отстъпката при плащане онлайн я пише на един хвърчащ PDF файл съответно може да я премахнат, когато си поискат, но вече с години не са.
3лв. отстъпката при пренос я пише в допълнение към договора.

koftibe

Мнение от koftibe » 24 фев 2024, 08:35

Аз лично съм скептичен за тези отстъпки. Не ти ли е толкова договора като цена ходи ги търси...
Прикачам екранна снимка на която служител на А1 ми казва, че въпреки, че плана ми е Smart unlimited special не е част от Unlimited Special включен в промоцията описана в един pdf на сайта им цитирам
Отстъпка 2лв. от месечната цена и бонус 1000 МВ при онлайн плащане с регистрация в Моят А1 или без регистрация през www.a1.bg Всеки абонат на новите тарифни планове ONE Special и Unlimited Special валидни след 1.6.2021г.
Преди 10 години се прехвърлих от Мтел точно заради такива глупости. В дебрите на мобилния нет ако се откажеш от хартиена фактура и ммс-и получаваш някакви смс-и и много малко МБ нет. Та аз се отказах от хартиена фактура и 5 години след това разбрах, че всеки месец са ме дънили такса за хартиената фактура. След голям скандал ми върнаха 6лв за последните няколко месеца и се извиниха. Та и с тези отстъпки така не е ясно на кого и до кога. Въртят си схеми влизат едни пари и как се усчетоводяват не е ясно и после индексират :D
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

DemKol
Регистриран: 01 авг 2019, 13:04

Мнение от DemKol » 24 фев 2024, 09:10

Огромна сделка: Араби купуват наш мобилен оператор!
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/ ... Xf2AjMEBFc

Потребителски аватар
JKRL

Мнение от JKRL » 24 фев 2024, 13:36

koftibe написа:
24 фев 2024, 08:35
Аз лично съм скептичен за тези отстъпки. Не ти ли е толкова договора като цена ходи ги търси...
Прикачам екранна снимка на която служител на А1 ми казва, че въпреки, че плана ми е Smart unlimited special не е част от Unlimited Special включен в промоцията описана в един pdf на сайта им цитирам
Отстъпка 2лв. от месечната цена и бонус 1000 МВ при онлайн плащане с регистрация в Моят А1 или без регистрация през www.a1.bg Всеки абонат на новите тарифни планове ONE Special и Unlimited Special валидни след 1.6.2021г.
Smart Unlimited Special не е просто Unlimited Special *, затова отстъпка няма.

brumcho
Регистриран: 13 дек 2012, 12:03

Мнение от brumcho » 24 фев 2024, 18:34

Вчера и аз получих смс от А1 за 9,5% увеличение на таксата. Около 20 години съм клиент и съм от малко, които бяха доволни, когато всички се оплакваха от тях. Таксата след миналогодишната актуализация стана 22-23 лева, като тогава прецакаха хората с малките такси. За такси над 25-30 лева щяло да бъде май 2 лева, а за ниските такси процент. Тогава се оказа, че таксите между 20-25 се вдигнаха с над 3 лева.
Сега направо вдигат с грубо 10%. Човек търпи, ама вече ми писва.

Отговори