Колегата е имал предвид, че Виваком са правили подмяна в опорната си мрежа, като това е включвало въпросният IMS (Integrated Multimedia System; накратко, компонент на LTE опорната мрежа, който отговаря за услугите Voice over LTE и Voice over WiFi). Време им беше да го направят.angelstamb написа: ↑19 апр 2024, 21:04Здравей колега, моля те преведи на български какво означава тоя ims и суап на core )).
Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
-
- Регистриран: 11 авг 2021, 02:40
Volte го има само на някои модели Самсунг и част от iPhone.mjoy383 написа:вивата е пълен леш, от снощи даже нямам ВОЛТЕ на самсунг .....за нета не коментирам, чудя се до кога ще е такава трагедия
Изпратено от моят 23013PC75G с помощта на Tapatalk
В коя година живееш? Всички телефони Samsung и iPhone от последните 5-6-7 години имат VoLTE и VoWiFi. Масово и Xiaomi имат поддръжка. Човекът казва, че досега е имал VoLTE и изведнъж е спряло, така че отговорът ти е напълно безполезен.ligaeuropa написа: ↑19 апр 2024, 23:41Volte го има само на някои модели Самсунг и част от iPhone.mjoy383 написа:вивата е пълен леш, от снощи даже нямам ВОЛТЕ на самсунг .....за нета не коментирам, чудя се до кога ще е такава трагедия
-
- Регистриран: 22 яну 2007, 10:50
Нещо промени ли се Вивата като направиха тези промени?
Усеща ли се някакво подобрение в телефонията?
Усеща ли се някакво подобрение в телефонията?
Аз не забелязвам зависване когато набирам през vowifi. Преди понякога просто зависваше набирането и нищо.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Не знам дали нещо се случва, ама преди няколко дни баш пред сградата на НДК спийдтеста на Виваком беше 5мбпс на пълен 5Г обхват (iPhone 15 Pro). Не можа един подкаст да ми зареди..
Напоследък нещо ми се струва, че качеството доста е намаляло в центъра на София специално. Някой има ли подобни наблюдения?
Сега в момента е ОК, прави си 50мбпс (колкото е и планът)
Напоследък нещо ми се струва, че качеството доста е намаляло в центъра на София специално. Някой има ли подобни наблюдения?
Сега в момента е ОК, прави си 50мбпс (колкото е и планът)
Не е само в София, забелязах че когато съм на 5G нета е много зле.
Като превкюча ръчно на 4G и се движи добре.
Мисля че е свързано по някакъв начин с Band 1, когато съм на 5G винаги Band 1 е главния.
Представям си ако всички с 5G телефони ползват този банд като главен (вкл. за ъплоад).
Като превкюча ръчно на 4G и се движи добре.
Мисля че е свързано по някакъв начин с Band 1, когато съм на 5G винаги Band 1 е главния.
Представям си ако всички с 5G телефони ползват този банд като главен (вкл. за ъплоад).
И аз забелязвам същото. На места където спийд тестът даваше 800-1000 MBs сега е 50-150. Отделно пънгът се увеличи до 30-50. Прави ми впечатление, че в София изчезна Band 8 от преди месец някъде.
Предполагам, че проблема с интернета на Виваком е глобален. Нямам впечатления от мобилния интернет, защото си прехвърлих номера към А1, но имам фиксиран интернет в София на Виваком, който при договор 600 mbps, преди два месеца пускаше скорост 450-480 mbps, а в момента едвам достига 200-220 mbps. Прави ми впечатление, че когато звъня на техническата подръжка на 123, welcome съобщението е че са работи по оптимизацията на интернет мрежата в цялата страна.
Дано да оправят скоро нещата.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
На стационарния нямам оплаквания. В офиса и у дома си постига на 90% от скоростта по договор.Ilian K написа: ↑22 апр 2024, 12:01Предполагам, че проблема с интернета на Виваком е глобален. Нямам впечатления от мобилния интернет, защото си прехвърлих номера към А1, но имам фиксиран интернет в София на Виваком, който при договор 600 mbps, преди два месеца пускаше скорост 450-480 mbps, а в момента едвам достига 200-220 mbps. Прави ми впечатление, че когато звъня на техническата подръжка на 123, welcome съобщението е че са работи по оптимизацията на интернет мрежата в цялата страна.
Честно за ъплоада изобщо не ми пука, дори и да е 1 мегабит. Искам стабилен даунлоад и нисък пинг. Сега е ОК иначе.
Написах мнението защото снощи имах пинг от 300 и ми бавеше отварянето на сайтове (свалянето през спийдтест беше ОК).. Гледам в cellmapper че в клетките около нас вече имат банд 28, но телефонът не съм го хванал да се връзва на нея, седи си на другите - 1,3,7,8. Чудя се тоя банд 8 защо изобщо го включват в гъстонаселени места, където клетките са през 30 метра. Не е ли по-логично да вкарат 20 и 28 в тия места, пък 8 да си го оставят целия капацитет за касовите апарати?