Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Ако става въпрос за мен, телефони от оператори не купувам. Не са изгодни с тарифните планове до 30 лв.
@JKRL, бъркаш се. Щом договорът изтича на 25.05, значи, че последната такса се начислява на 25.04. Плащането на 10.04 означава, че е платил фактура, която съдържа 23-тата такса от договора плюс евентуално потребление за 22-ри отчетен период, а не 24-тата такса
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
-
- Регистриран: 14 апр 2021, 10:19
А ако съм взел устройство, как да прехвърли без неустойки?centur написа:Платил е неустойка, ако е случайно е взел устройство с договора, но това не се споменава от потребителя.
Пак не разбираш, че за въпросните 15 дни ще плати частична (междинна сметка), но не и неустойка (освен, ако не е купил устройство при сключването на договора).
Договорът ми е до 17.6, фактурите излизат на 16ти. Устройството не е на изплащане.
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
-
- Регистриран: 10 фев 2022, 12:20
Предплатените на виваком не са на далавера тъй като отново им промениха условията като минималното е вече 11.00лв което е валидно 21дни. Ако се се приравни за 30 дни излиза еквивалентен план за 17лв.ligaeuropa написа: ↑09 май 2024, 10:57Няма вече , доколкото съм запознат!sandi7 написа:Здравейте, има ли някакъв план за пренос до 15 лв с минимални минути и нет? Спомням си за 1000 мин и 2000 мб за 12.99 във виваком, но май беше отдавна.
Трябва си предплатена карта
Изпратено от моят SM-A546B с помощта на Tapatalk
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Много просто - отивате на 17.6 или след тази дата да прехвърляте номера при другия оператор. Не е необходимо да давате предизвестие при стария.vrivanov92 написа: ↑10 май 2024, 08:14А ако съм взел устройство, как да прехвърли без неустойки?centur написа:Платил е неустойка, ако е случайно е взел устройство с договора, но това не се споменава от потребителя.
Пак не разбираш, че за въпросните 15 дни ще плати частична (междинна сметка), но не и неустойка (освен, ако не е купил устройство при сключването на договора).
Договорът ми е до 17.6, фактурите излизат на 16ти. Устройството не е на изплащане.
На 16ти юни ще ти начислят месечна такса за 1/30 по договор (задължителната част), и останалите 29/30 такса по стандартни не промоционални цени. Много вероятно ще бъде по-висока от тази която си плащал до сега. На/след 18ти юни отиваш при приемащият оператор и си подаваш заявлението. Плащаш си междувременно фактурата от стария опертор когато излезе. Надвзетата такса трябва да ти бъде възстановена от стария оператор след следващото фактуриране 17.07 - това е пропорционална част от таксата от датата на пренос до края на отчетния период при него. Претенциите на Йеттел, че трябва да си платил ПРЕДИ да се пренесеш са несъстоятелни. Но пък и точно там фактурата излиза на следващия ден след отчетния, така, че ще си в състояние да платиш преди реалния пренос, който отнема 2-3 работни дни. При А1 фактурите се бавят повече - около седмица.vrivanov92 написа: ↑10 май 2024, 08:14...
А ако съм взел устройство, как да прехвърли без неустойки?
Задължения по устройството няма да имаш, защото си изпълнил договора.
Здравейте, имам тъп въпрос.
Приятел е на Виваком на Unlimited 50 за 30,99 лв (преди индексацията, толкова е в договора) със стандартна цена за 39,99 лв (преди индексацията). Договорът е от 2022 година, изтича на 28 май, отчетната дата е 8мо число.
В момента Виваком му предлагат единствено по-високи цени и той не е доволен от това и обмисля да се пренесе на офертите за пренасяне на А1 или Йеттел. Виваком обаче му твърдят, че след изтичане на договора можели да му дадат по-добра оферта и той би изкал да изчака и да види.
Ако отиде на 30 май и офертата на Виваком не му хареса и в същия ден отиде и се пренесе на А1 или Йеттел, какви такси ще дължи?
По промоционалната тарифа до 28 май, после от 29ти до датата на пренос за стандартна цена, нали? Ще има ли неустойки в размер на 1 месечна такса?
Приятел е на Виваком на Unlimited 50 за 30,99 лв (преди индексацията, толкова е в договора) със стандартна цена за 39,99 лв (преди индексацията). Договорът е от 2022 година, изтича на 28 май, отчетната дата е 8мо число.
В момента Виваком му предлагат единствено по-високи цени и той не е доволен от това и обмисля да се пренесе на офертите за пренасяне на А1 или Йеттел. Виваком обаче му твърдят, че след изтичане на договора можели да му дадат по-добра оферта и той би изкал да изчака и да види.
Ако отиде на 30 май и офертата на Виваком не му хареса и в същия ден отиде и се пренесе на А1 или Йеттел, какви такси ще дължи?
По промоционалната тарифа до 28 май, после от 29ти до датата на пренос за стандартна цена, нали? Ще има ли неустойки в размер на 1 месечна такса?
Въобще да не ги чака тия Вивакомски измекяри. Аз бях на същият план последно плащах 35лв за 50мгб Интернет. На 8 май ми излезна последната фактура,платих си я и на 9 вече се прехвърлих на А1 на 22 лв с остъпки и online плащане. Селект услуга 1 брой за 12 месеца 50mb интернет напълно достатъчно за цената си план.
Имам един въпрос. На 8 май е била датата на фактуриране, а на коя дата е изтичал договора?puko написа: ↑11 май 2024, 10:08Въобще да не ги чака тия Вивакомски измекяри. Аз бях на същият план последно плащах 35лв за 50мгб Интернет. На 8 май ми излезна последната фактура,платих си я и на 9 вече се прехвърлих на А1 на 22 лв с остъпки и online плащане. Селект услуга 1 брой за 12 месеца 50mb интернет напълно достатъчно за цената си план.
Договорите изтичат след 24-тата фактура и си свободен да се местиш, стига да си прежалил предплатения месец. Може да се появи и 25-та, ако имаш потребление извън пакета.