Е да, но това ще го има в статистиката на телефона. Може да е сигурен, само не може да го докаже пред оператора.
Виваком решиха да измамят клиентите на предплатени карти
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Re: Виваком решиха да измамят клиентите на предплатени карти
Ще го има да, но начинът по който се задава такъв въпрос не предполага, че той ще се справи с това.
На мен пък начинът на писане - без нито една синтактична грешка - по-скоро ми подсказва, че човекът е достатъчно наясно и много добре може да прецени ползвал ли е, не е ли. Моят личен опит досега е, че в 99% от случаите проблемът е бил в оператора. Даже сега се надъхах да пиша на Виваком, понеже ми изчезват мегабайти от тези в ЕС, а картата не е напускала България за отчетния период.
Това е интересно. Сподели когато има "реакция" от Виваком.EYESCREAM написа: ↑19 май 2024, 12:28На мен пък начинът на писане - без нито една синтактична грешка - по-скоро ми подсказва, че човекът е достатъчно наясно и много добре може да прецени ползвал ли е, не е ли. Моят личен опит досега е, че в 99% от случаите проблемът е бил в оператора. Даже сега се надъхах да пиша на Виваком, понеже ми изчезват мегабайти от тези в ЕС, а картата не е напускала България за отчетния период.
treyyy написа: ↑19 май 2024, 13:31Това е интересно. Сподели когато има "реакция" от Виваком.EYESCREAM написа: ↑19 май 2024, 12:28На мен пък начинът на писане - без нито една синтактична грешка - по-скоро ми подсказва, че човекът е достатъчно наясно и много добре може да прецени ползвал ли е, не е ли. Моят личен опит досега е, че в 99% от случаите проблемът е бил в оператора. Даже сега се надъхах да пиша на Виваком, понеже ми изчезват мегабайти от тези в ЕС, а картата не е напускала България за отчетния период.
4 работни дни време за отговор...
На мен също ми се е занулявал баланса на предплатената на Виваком. Два пъти до като бях в Турция, при изключени данни и данни в роуминг, как стана не знам. След като колегата по горе спомена за изчезването на МБ в роуминг ЕС, реших да проверя потреблението на жена ми и детето. Оказа се че има изчерпани МБ и на двете карти, а те откакто са на предплатени не са напускали страната или са били в пограничен район. Също така са с изключени данни в роуминг.
Знам как да проверя, но картата беше в Xiaomi Mi 11 Lite 5G и забелязах зануления баланс няколко дни по-късно. Статистиката на Xiaomi е за настоящия ден и за предния ден мисля, а другата беше единствено за настоящия и предишния отчетен период.EYESCREAM написа: ↑19 май 2024, 12:28На мен пък начинът на писане - без нито една синтактична грешка - по-скоро ми подсказва, че човекът е достатъчно наясно и много добре може да прецени ползвал ли е, не е ли. Моят личен опит досега е, че в 99% от случаите проблемът е бил в оператора. Даже сега се надъхах да пиша на Виваком, понеже ми изчезват мегабайти от тези в ЕС, а картата не е напускала България за отчетния период.
Това, в което съм сигурен, е че мобилните данни бяха спряни и Data roaming беше спряно. Предположението ми е, че телефонът въпреки това е направил някакъв трафик.
Пробвах да набера *123#, за да видя дали разговори на AT&T работят, но не работеха, защото Виваком няма VoLTE roaming. Това може би е направило потребление, въпреки че USSD кодът беше неуспешен?
Писах на Виваком в чата на сайта и ми бяха казали, че са използвани данни в 2 дни без повече информация. Бях и в Канада, но там не ми казаха да съм правил потребление, а телефонът беше включен през повечето време, за да записвам мрежите със Cellmapper.
Преди малко на майка й звъня някакъв номер със записан женски глас от Вива. Не успях да чуя началото на офертата за минутите. Ставаше въпрос за някакво презареждане с валидност 28дни, 15гб, минути.....,роумунг... май за 13 лева.
Какъв пакет има за 28дни, че не го намирам? Или ще има скоро...
интересно какво е това
Може да се появи, но може и да остане скрит пакет за повечето от вас. Може би ще се предлага само на определени хора. На мен също ми звъняха от Виваком (жив човек, не чатбот) и ми го предлагаха този план за 28 дни. Имам предплатена FREE2GO, рядко я зареждам и затова ми зъркаха и ми предложиха "да ми подобрят услугата". Казах им: "МЕРСИ, вашите алчни, безочливи шефове-босове вече на два пъти "ми я подобряваха". При ковид дефлацията не свалиха ни на 1 стотинка таксата, а сега ще си счупят краката да я вдигат, защото видите ли имало инфлация. Отказах им.ivozet написа: ↑22 май 2024, 14:34Преди малко на майка й звъня някакъв номер със записан женски глас от Вива. Не успях да чуя началото на офертата за минутите. Ставаше въпрос за някакво презареждане с валидност 28дни, 15гб, минути.....,роумунг... май за 13 лева.