Виваком решиха да измамят клиентите на предплатени карти

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Re: Виваком решиха да измамят клиентите на предплатени карти

Мнение от defierofodds » 19 май 2024, 11:39

kipe написа:
19 май 2024, 11:37
ivobel721 написа:
18 май 2024, 20:40
.....

При последното изчезване на парите бях в роуминг в САЩ и Виваком твърдят, че съм използвал данни там 2 пъти, а аз не съм.
Може да си сигурен, че не си използвал данни, само и единствено ако устройството е било изключено през времето на престоя. И приложенията и оп. система непрекъснато търсят и използват мрежата.
Е да, но това ще го има в статистиката на телефона. Може да е сигурен, само не може да го докаже пред оператора.

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 19 май 2024, 11:44

Ще го има да, но начинът по който се задава такъв въпрос не предполага, че той ще се справи с това.

EYESCREAM
Регистриран: 16 дек 2018, 17:30

Мнение от EYESCREAM » 19 май 2024, 12:28

На мен пък начинът на писане - без нито една синтактична грешка - по-скоро ми подсказва, че човекът е достатъчно наясно и много добре може да прецени ползвал ли е, не е ли. Моят личен опит досега е, че в 99% от случаите проблемът е бил в оператора. Даже сега се надъхах да пиша на Виваком, понеже ми изчезват мегабайти от тези в ЕС, а картата не е напускала България за отчетния период.

treyyy
Регистриран: 03 май 2008, 18:56

Мнение от treyyy » 19 май 2024, 13:31

EYESCREAM написа:
19 май 2024, 12:28
На мен пък начинът на писане - без нито една синтактична грешка - по-скоро ми подсказва, че човекът е достатъчно наясно и много добре може да прецени ползвал ли е, не е ли. Моят личен опит досега е, че в 99% от случаите проблемът е бил в оператора. Даже сега се надъхах да пиша на Виваком, понеже ми изчезват мегабайти от тези в ЕС, а картата не е напускала България за отчетния период.
Това е интересно. Сподели когато има "реакция" от Виваком.

EYESCREAM
Регистриран: 16 дек 2018, 17:30

Мнение от EYESCREAM » 19 май 2024, 15:10

treyyy написа:
19 май 2024, 13:31
EYESCREAM написа:
Това е интересно. Сподели когато има "реакция" от Виваком.

4 работни дни време за отговор...

trynkata
Регистриран: 31 яну 2010, 19:57

Мнение от trynkata » 19 май 2024, 16:19

На мен също ми се е занулявал баланса на предплатената на Виваком. Два пъти до като бях в Турция, при изключени данни и данни в роуминг, как стана не знам. След като колегата по горе спомена за изчезването на МБ в роуминг ЕС, реших да проверя потреблението на жена ми и детето. Оказа се че има изчерпани МБ и на двете карти, а те откакто са на предплатени не са напускали страната или са били в пограничен район. Също така са с изключени данни в роуминг.

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Мнение от ivobel721 » 19 май 2024, 21:09

EYESCREAM написа:
Знам как да проверя, но картата беше в Xiaomi Mi 11 Lite 5G и забелязах зануления баланс няколко дни по-късно. Статистиката на Xiaomi е за настоящия ден и за предния ден мисля, а другата беше единствено за настоящия и предишния отчетен период.
Това, в което съм сигурен, е че мобилните данни бяха спряни и Data roaming беше спряно. Предположението ми е, че телефонът въпреки това е направил някакъв трафик.
Пробвах да набера *123#, за да видя дали разговори на AT&T работят, но не работеха, защото Виваком няма VoLTE roaming. Това може би е направило потребление, въпреки че USSD кодът беше неуспешен?
Писах на Виваком в чата на сайта и ми бяха казали, че са използвани данни в 2 дни без повече информация. Бях и в Канада, но там не ми казаха да съм правил потребление, а телефонът беше включен през повечето време, за да записвам мрежите със Cellmapper.

ivozet
Регистриран: 22 яну 2009, 20:07

Мнение от ivozet » 22 май 2024, 14:34

Преди малко на майка й звъня някакъв номер със записан женски глас от Вива. Не успях да чуя началото на офертата за минутите. Ставаше въпрос за някакво презареждане с валидност 28дни, 15гб, минути.....,роумунг... май за 13 лева.
Какъв пакет има за 28дни, че не го намирам? Или ще има скоро...

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 22 май 2024, 16:59

интересно какво е това

Nik21
Регистриран: 25 дек 2018, 09:22

Мнение от Nik21 » 22 май 2024, 19:39

ivozet написа:
22 май 2024, 14:34
Преди малко на майка й звъня някакъв номер със записан женски глас от Вива. Не успях да чуя началото на офертата за минутите. Ставаше въпрос за някакво презареждане с валидност 28дни, 15гб, минути.....,роумунг... май за 13 лева.
Какъв пакет има за 28дни, че не го намирам? Или ще има скоро...
Може да се появи, но може и да остане скрит пакет за повечето от вас. Може би ще се предлага само на определени хора. На мен също ми звъняха от Виваком (жив човек, не чатбот) и ми го предлагаха този план за 28 дни. Имам предплатена FREE2GO, рядко я зареждам и затова ми зъркаха и ми предложиха "да ми подобрят услугата". Казах им: "МЕРСИ, вашите алчни, безочливи шефове-босове вече на два пъти "ми я подобряваха". При ковид дефлацията не свалиха ни на 1 стотинка таксата, а сега ще си счупят краката да я вдигат, защото видите ли имало инфлация. Отказах им.

Отговори