Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
гледам виваком не са си актуализирали картата на покритието от април месец значи не са подобрявали покритието скоро
A1 в Редута днес са много зле
Това е официална информация , някъде обявена или .... ?Apple_fan написа: ↑20 авг 2024, 14:48А1 имат най-много клетки в големите и средните градове, което позволява по-добра плътност на покритието, но Виваком имат най-много покрити села, след това са Йеттел и последни са А1.defierofodds написа: ↑19 авг 2024, 11:37Е нали точно за това говорим, че при Вива клетките са по-малко, така че където А1 е зле, обикновено А1 са още по-зле.Ilian K написа: ↑19 авг 2024, 08:27
Например тук където живея, с.Ценово, обл. Русе, /общински център/ клетката на А1 е на 11 км разстояние. Обхвата показва 1-2 чертички /под -115dB/, за разговори вкъщи разчитам на VoWIFI, мобилните данни показват скорост 20-30 Mbps на закрито и 70-80 Mbps на открито. Оплаквам се сега, но когато бях на Виваком, сигнала беше още по-слаб.
От негов приятел е чул .python12 написа: ↑23 авг 2024, 08:07Това е официална информация , някъде обявена или .... ?Apple_fan написа: ↑20 авг 2024, 14:48А1 имат най-много клетки в големите и средните градове, което позволява по-добра плътност на покритието, но Виваком имат най-много покрити села, след това са Йеттел и последни са А1.defierofodds написа: ↑19 авг 2024, 11:37
Е нали точно за това говорим, че при Вива клетките са по-малко, така че където А1 е зле, обикновено А1 са още по-зле.
Хора, дойде и моя ред да споделя че 4G обхвата на Yettel в Пловдив, не е много добър, сега вече разбирам за какво говорехте по темата 3G GLOBUL в София .....
Интернета е бърз и няма грешка, но обхвата е на 2 чертички, максимум 3 от 5 ....
Севлиево, същата ситуация...
3G е с добър обхват, но в Пловдив се губи, ж.к. Тракия
Sent from my moto g24 using Tapatalk
Интернета е бърз и няма грешка, но обхвата е на 2 чертички, максимум 3 от 5 ....
Така е, интернет не е за правене на Big Money с Big DataArthur написа:ха ха оплакване не им дреме на операторите
А1 вече имат много добра мрежа по пътя София-Варна. Почти през цялото време имах 5Г, на някои места 4Г и на много малко бях на 1/4 черти,(което реално значи, че няма обхват)
Спомням си 10 години по-рано, в ерата на 3Г, Мтел имаха такава мрежа само в София, Ботевград, Севлиево, Търново и до Варна само на някои места, през останалото време беше на 2Г. Виваком пък бяха 3Г бетон.
Но явно с времето се променят нещата.
Спомням си 10 години по-рано, в ерата на 3Г, Мтел имаха такава мрежа само в София, Ботевград, Севлиево, Търново и до Варна само на някои места, през останалото време беше на 2Г. Виваком пък бяха 3Г бетон.
Но явно с времето се променят нещата.
-=KaLin=- написа: ↑25 авг 2024, 23:06Хора, дойде и моя ред да споделя че 4G обхвата на Yettel в Пловдив, не е много добър, сега вече разбирам за какво говорехте по темата 3G GLOBUL в София .....
Какво значение има колко малко чертички имаш на 4Г ако всички услуги , които ползваш са без проблеми за теб...и да е 1 чертичка, ако е достатъчно за това , което ползваш ... какво толкова. разбира се, че 3Г/2Г са предпоставка за изключително бавна услуга и е проблем, но при другите сценарии , лично мен не ме интересува нито колко ми е спийдтест-а , нито колко са чертичките, стига да ми работи всичко с необходимото задоволително качество. Аз съм бил на места , където съм имал пълен 4Г обхват и така е лагвало....че ми е идвало да си метна телефона....
В твоя случай, имал си 2-3 чертички "само", но интернета ти е бърз и без грешка .... еми какъв е проблема всъщност ))
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Ами батерията пада доста по-бързо, а и щом е слаб обхватът, това предполага, че като влезеш някъде на по-изо;ирано място съвсем ще изчезне. На роднина в Мусагеница се губеше обхватът на Йетел в едната стая и често имаше пропуснати повиквания.python12 написа: ↑29 авг 2024, 11:48-=KaLin=- написа: ↑25 авг 2024, 23:06Хора, дойде и моя ред да споделя че 4G обхвата на Yettel в Пловдив, не е много добър, сега вече разбирам за какво говорехте по темата 3G GLOBUL в София .....
Какво значение има колко малко чертички имаш на 4Г ако всички услуги , които ползваш са без проблеми за теб...и да е 1 чертичка, ако е достатъчно за това , което ползваш ... какво толкова. разбира се, че 3Г/2Г са предпоставка за изключително бавна услуга и е проблем, но при другите сценарии , лично мен не ме интересува нито колко ми е спийдтест-а , нито колко са чертичките, стига да ми работи всичко с необходимото задоволително качество. Аз съм бил на места , където съм имал пълен 4Г обхват и така е лагвало....че ми е идвало да си метна телефона....
В твоя случай, имал си 2-3 чертички "само", но интернета ти е бърз и без грешка .... еми какъв е проблема всъщност ))