ivobel721 написа: ↑09 окт 2024, 11:43При А1 за частни клиенти на договор вече се пуска автоматично до 1-2 дни след пренасяне на друг оператор, така че проблемът остава главно с корпоративните клиенти, където много хора ги ползват за лични нужди и VoLTE се пуска само след свързване с акаунт мениджъра от титуляра на договора.
Иначе най-вероятно се тества в Кюстендил временно както Виваком преди години временно бяха тествали в някои градове B1 20 MHz. Проблемът е, че се спира цяла технология и няма никакво уведомление на клиентите.
2G на 1800 MHz не видях да използват засега, а не вярвам в техните 8 или 9 2G канала (0,2 MHz всеки) да има достатъчно капацитет за всички не-VoLTE потребители, особено по туристическите места, където чужденците масово няма да имат VoLTE roaming.
Не съм много запознат по темата, ама мисля, че на Виваком предплатена е единствената, която рекламира роуминг в ЕС и в същото време няма VoLTE. Примерно на А1 предплатената по-скоро я смятам, че роуминг няма. По принцип има, но е много скъп, а някой да разчита само на входящи не вярвам да има в днешно време. Моята Вивакомска предплатена е горе-долу така, но имам и друга карта на договор.