Виваком решиха да измамят клиентите на предплатени карти

andrianivanov
Регистриран: 28 дек 2011, 15:32

Re: Виваком решиха да измамят клиентите на предплатени карти

Мнение от andrianivanov » 15 ное 2024, 21:44

ivobel721 написа:
13 ное 2024, 21:42
mach написа:
13 ное 2024, 16:54
Кой модел Xiaomi?
Като пътуваш толкова много с предплатена на Виваком или А1 роуминга е по добър?
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Ползвам го за тестване на мобилни мрежи и за Cellmapper.

А1 е по-добре в роуминг откъм партньори със сигурност. А1 вече рядко лъжат на сайта си до кои оператори имат достъп. Например в Германия имат достъп до трите оператора с 5G, VoLTE на Vodafone. В Румъния имат достъп до четирите оператора с 5G, VoLTE на Orange. В Гърция имат достъп до трите оператора с 5G, VoLTE на Cosmote и Vodafone. В повечето държави в ЕС имат достъп до почти всички оператори.

Виваком не ги използвам в роуминг в ЕС, но редовно твърдят едно на сайта си, а реалността е друга. Не съм виждал Виваком да се свързва с Vodafone в никоя страна, въпреки твърденията на сайта. В Германия те набутват на О2, които на места са ужасни, на Telekom те допускат с много мъки и много опити да се свържеш. Виваком много обичат да пращат и следния SMS:
VIVACOM няма информация за потреблението Ви на данни и е възможно да не Ви уведоми и/или спре услугата при достигане на лимита от 115 лв с ДДС; инфо +35987123
И аз кво? Компот ли да им отворя. Ползвам предплатена при тях, не могат да ме таксуват повече. А ако бях на договор, аз имам зададен лимит и няма да платя за потребление над него.

Не мога да кажа какви са скоростите на Виваком в роуминг, но има много други техни потребители тук, които могат да споделят опита си. А1 са задали AMBR от 150/56 Mbps на всичките си потребители, който е оставен да е unenforced от А1. Проблемът е, че оператори в чужбина понякога го прилагат. Например на Vodafone RO, Orange RO (Huawei), Vodafone DE имам твърд лимит от 150 Mbps download. При други като Telekom RO, Digi RO, Orange RO (Ericsson), Telekom DE, O2 DE този лимит не се прилага. Ето пример:

https://x.com/ivaylo_belchev/status/1854628876099481973

Аз освен това имам неограничени данни в ЕС/ЕИЗ от А1 и в комбинация с добрите роуминг партньори, те са най-добрият оператор за роуминг за мен. А Roaming Revolution планът им никога няма да го използвам с тези цени и с тези обвързващи дневни такси. Ако пуснат 9,99 лв за 2000 МБ в Швейцария вместо 9,99 лв на ден за 2000 МБ на ден, може би бих обмислил да ги ползвам, защото имат 5G достъп до трите оператора там.
Стига лъга какъв Роуминг имали в Германия, че жив ще те разчекна!

Живея в Бремен Града на Културата...

Човек ще умре заради такива като теб някъде по света!

Миналата година по това време активирах Роуминг към А1 на предплатена карта със Златен Номер за да получавам SMS верификации към сайтове в които съм регистриран!

Оператор ми обеща, че трябва да получа Свързване в Роуминг към Водафон но не

VoLTE и VoWiFi през онази ми работа защото операторите в България не ги поддържат на ниво, че...

Договора им е изтекъл Тук оператора Водафон се води в графа Измамници при немците!

Водафон изобщо неработише с А1 към тогавашно време с iPhone 11 Pro Max! Това е в период по малко от година!

Ползвах мрежата на O2 при много трудно Свързване когато включа телефона и т.н.

Изобщо не се подигравай със сънародниците си в чужбина

За това преминах на Виваком, защото те имат покритие в Хотел Аква Парадайз а А1 не България! В реда на мисли Хотел Марина Кейп и още и още...

Към момента в Германия съм на Телеком поради следните причини

Но и защото са по добри

Какво означава български оператор с история Виваком

Това е но прости хора много в България подведени от маркетинг...

Кой бил първи и последен? Лиценза тръгва от БТК и точка през Мобиком и т.н. до днес!

Балъци в България колкото си щеш...

Да не замесвам и темата за предплатени eSim карти в България които се получават на място а тук в Германия се подменят безплатно изпратени по e-mail

Срамота е да подвеждаш хората и операторите в България да живеят на гърба на изтрадалите бедни българи!

Аз съм Лорд но ти какъв си?

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Мнение от Dubspace » 15 ное 2024, 23:13

andrianivanov написа:
15 ное 2024, 21:44

Живея в Бремен Града на Културата...

Човек ще умре заради такива като теб някъде по света!

Миналата година по това време активирах Роуминг към А1 на предплатена карта със Златен Номер за да получавам SMS верификации към сайтове в които съм регистриран!

Оператор ми обеща, че трябва да получа Свързване в Роуминг към Водафон но не

VoLTE и VoWiFi през онази ми работа защото операторите в България не ги поддържат на ниво, че...

Договора им е изтекъл Тук оператора Водафон се води в графа Измамници при немците!

Водафон изобщо неработише с А1 към тогавашно време с iPhone 11 Pro Max! Това е в период по малко от година!

За това преминах на Виваком, защото те имат покритие в Хотел Аква Парадайз а А1 не България! В реда на мисли Хотел Марина Кейп и още и още...

Към момента в Германия съм на Телеком поради следните причини

Но и защото са по добри

Кой бил първи и последен? Лиценза тръгва от БТК и точка през Мобиком и т.н. до днес!

Да не замесвам и темата за предплатени eSim карти в България които се получават на място а тук в Германия се подменят безплатно изпратени по e-mail

Срамота е да подвеждаш хората и операторите в България да живеят на гърба на изтрадалите бедни българи!

Аз съм Лорд но ти какъв си?
На теб от какъв хуй ти дойде да напишеш това, а? Човекът си споделя неговия опит, а ти решаваш да напишеш пост от типа “я дай тука да се правя на голямата работа”. Аз за тези 8 години откакто използвам Виваком, сега в последните две години, по-тегава услуга и обслужване не съм имал от тях. Да, имат някои плюсове за разлика от А1, като че VoWiFi им работи в ЕС, ама какво от това? Това, че масово хора се оплакват от некомпетентността на тоя оператор (особено цените и условията по договорите + качеството на услугата), само казва накъде отиват нещата. И нямам търпение догодина като ми се обадят да ме принуждават да си преподписвам договора (вече веднъж го постигнаха), да им тегля една майна, да им затворя телефона и да си пренеса номера към друг оператор.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

kdkrastev
Регистриран: 06 сеп 2023, 07:37

Мнение от kdkrastev » 16 ное 2024, 04:36

А аз въобще не бих подписал договор с който и да е мобилен оператор, при сегашните условия. От всички тях има недоволни клиенти. Но най-недоволни са хората с договор. Обикновено с него получаваш само негативи - едностранни индексации, скрити такси, ограничен роуминг и обвързаност.

За мен, по-добро от предплатената карта на Виваком няма. Поне засега. Срещу около 23 лв. на месец и с натрупванията, на практика получавам почти неограничени разговори, данни и роуминг в ЕС. Не се притеснявам от безумни сметки за роуминг в гранични райони или извън ЕС. Не се притеснявам и от измамни "абонаменти" при сърфиране. Не съм обвързан и винаги мога да сменя оператор и условия. Договор с такива възможности няма.

А за да се застраховам и да мога да ползвам мрежите и на другите оператори, допълнително съм си качил и няколко есим карти с глобални данни и дълъг период на валидност. В нета се намират и безплатни такива.

Но всеки сам си решава какво му трябва и колко да плаща.

treyyy
Регистриран: 03 май 2008, 18:56

Мнение от treyyy » 16 ное 2024, 08:45

За ограничен роуминг и скрити такси при абонатите на договор не съм съгласен. Абонат съм на договор и досега не съм имал налагани скрити такси и с роуминга не съм имал проблеми никога. Иначе за едностранната индексация и обвързаност съм съгласен. Също негатив е и отношението на операторите към дългогодишните им клиенти. Затова се стига до абсурда да се правят гимнастики с напускане на даден оператор и после пак завръщане при него като "нов абонат" заради по-добри оферти.

kdkrastev
Регистриран: 06 сеп 2023, 07:37

Мнение от kdkrastev » 16 ное 2024, 10:37

Веднага ти давам пример за по-ограничения роуминг при договорите. Семейството ми ползва само предплатени карти на Виваком. Данни в роуминг се ползват по-рядко. Заради натрупванията имаме по над 50 гб. в ЕС. Наскоро ходихме с познати в Италия. Клипчета, телевизия и трафика хвърчеше, особено при децата. След няколко дена масово давахме нет на хората с договор. А те вероятно плащат по-големи такси от мен. Но при договорите няма натрупване и така получават по-малко нет. Ясно е че са по-ограничени от предплатените карти.

А скрита такса при договорите е например лъжата, че в роуминг извън ЕС нямали данни за потреблението в реално време и затова не прекъсвали услугата при достигане на лимита. Така на човек с договор бяха начислили 400 лв., защото при движението на яхтата бяхме минали от гръцка в албанска мрежа. А аз загубих само десетината лева, които имах като баланс. Подобно таксуване често се случва и в пограничните зони. Как при предплатената карта спират веднага услугата, а при договор не можело ? Както и да го наречеш, това си е скрита такса.

Но както вече казах, всеки сам си решава какво да прави.

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Мнение от ivobel721 » 16 ное 2024, 10:59

andrianivanov написа:
Казвам моя личен опит от използване на А1 на договор. Повечето предплатени услуги от А1 нямат роуминг или е на неизгодни условия.
andrianivanov написа:

Защо VoLTE и VoWiFi да не са на ниво? Аз съм останал с впечатлението, че нашите оператори са по-добри от повечето в Германия. С VoLTE рядко имам проблеми вече и VoLTE е нужно в роуминг, когато операторите нямат 3G, като тези в Германия.
andrianivanov написа:
Подигравката е от твоя страна с правописа ти на български.
andrianivanov написа:

Мобиком стартира през 1992 г., Мобилтел (А1) през 1995, Глобул (Йеттел) през 2001, Вивател (Виваком) през 2005. Кой е операторът с история? Преди да ни наричаш "прости хора" може да си купиш един буквар и да се научиш как да ползваш Google.
Виждам, че БТК са притежавали частично Мобиком и че са ги изкупили през 2005, но БТК Мобайл са ползвали тотално различен стандарт мобилна мрежа, където да използват локациите на Мобиком не е достатъчно.
andrianivanov написа:
След като живееш в Bremen, не съм ли аз човекът с повече опит от операторите в България? Освен това, къде изобщо съм коментирал кой оператор как е в България? Коментирах в роуминг и съм сравнявал с приятели на договор на Виваком как редовно нямат избор от оператор. Йеттел са по-добре, но не съм ги пробвал в роуминг.

EYESCREAM
Регистриран: 16 дек 2018, 17:30

Мнение от EYESCREAM » 26 ное 2024, 11:14

kdkrastev написа:
16 ное 2024, 10:37
Веднага ти давам пример за по-ограничения роуминг при договорите. Семейството ми ползва само предплатени карти на Виваком. Данни в роуминг се ползват по-рядко. Заради натрупванията имаме по над 50 гб. в ЕС. Наскоро ходихме с познати в Италия. Клипчета, телевизия и трафика хвърчеше, особено при децата. След няколко дена масово давахме нет на хората с договор. А те вероятно плащат по-големи такси от мен. Но при договорите няма натрупване и така получават по-малко нет. Ясно е че са по-ограничени от предплатените карти.

А скрита такса при договорите е например лъжата, че в роуминг извън ЕС нямали данни за потреблението в реално време и затова не прекъсвали услугата при достигане на лимита. Така на човек с договор бяха начислили 400 лв., защото при движението на яхтата бяхме минали от гръцка в албанска мрежа. А аз загубих само десетината лева, които имах като баланс. Подобно таксуване често се случва и в пограничните зони. Как при предплатената карта спират веднага услугата, а при договор не можело ? Както и да го наречеш, това си е скрита такса.

Но както вече казах, всеки сам си решава какво да прави.

Aз имам над 150GB за ЕС и 200GB за България 8-)

treyyy
Регистриран: 03 май 2008, 18:56

Мнение от treyyy » 26 ное 2024, 12:22

kdkrastev написа:
16 ное 2024, 10:37
Налага ми се да пътувам почти всеки месец в ЕС и ползвам роуминг. Твоя пример не ми е убедителен, защото ако ти и твоето семейство ползвате всеки месец роуминг-мегабайтите си в Европа, не само няма да имате натрупване, но вероятно няма и да ви стигат за месечните дажби.
Но си прав, че всеки сам си решава.

velevb
Регистриран: 27 ное 2024, 17:42

Мнение от velevb » 27 ное 2024, 17:49

Аз използвам Г1 план (май така се водеше) на предплатената на мтел от близо 8 години вече и в момента ми излиза 15лв. месечно, с 15ГБ нет и 500мин, което с прехвърлянето на остатъка се получава повече от добре.

Дори спряха да ми се обаждат за договор, защото не могат да ми предложат по-изгодна оферта хаха. Лошото е, че няма роуминг, за него трябва да се смени плана.

А Виваком, явно гонейки таргети в края на годината, не спряха да ме заливат с мейли и обаждания да им стана абонат,..

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 27 ное 2024, 20:53

Преди време вдигаше до 30-35mbps явно са засилили мрежата
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Отговори