ПРЕНОСИМОСТ-проблеми, съвети и решения
Re: ПРЕНОСИМОСТ-проблеми, съвети и решения
Мда наистина е много трудно особенно към а1,към Виваком няма проблеми.
При мен преноса е ок,активираха ми оферта а1 с 400м и 8гб,но не дава нищо да правиш и след регистрация на номера минах на хит и заредих 15лв и сега имам 1900м и 48гб и достъп до 5G
Скоростта през 5G е страхотна 430 при download и 45 за upload
Виваком са зле със скороста
За сега съм доволен само volte липсва
При мен преноса е ок,активираха ми оферта а1 с 400м и 8гб,но не дава нищо да правиш и след регистрация на номера минах на хит и заредих 15лв и сега имам 1900м и 48гб и достъп до 5G
Скоростта през 5G е страхотна 430 при download и 45 за upload
Виваком са зле със скороста
За сега съм доволен само volte липсва
Според НСИ цените падааат
Цитат от медиите:
"...Фрапиращи са също данните на НСИ за годишното намаление на цените (т.е. през септември тази година спрямо септември 2023 г.). Пак според хармонизирания индекс на НСИ за последната година са намалели цените в следните групи:
• Съобщения" - намаление с 4.4% (въпреки че по-рано тази година мобилните оператори в България масово индексираха цените в посока нагоре);...."
Цитат от медиите:
"...Фрапиращи са също данните на НСИ за годишното намаление на цените (т.е. през септември тази година спрямо септември 2023 г.). Пак според хармонизирания индекс на НСИ за последната година са намалели цените в следните групи:
• Съобщения" - намаление с 4.4% (въпреки че по-рано тази година мобилните оператори в България масово индексираха цените в посока нагоре);...."
Ping с а1 9ms с vivakom 60ms
Това с йетел верно ли е?defierofodds написа: ↑16 окт 2024, 10:16Прогнозирам обаче, че преносът към предплатена ще става все по-труден, а може и официално да бъде забранен. В Йетел и сега не може, макар че не знам официално ли е така.
Според КРС има право на избор при пренос на предплатена или абонамент,предполагам че самите служители го правят,тъй като е много писане и няма бонус,а за всеки договор взимат по 4-5лв
Само ако се звънне на оператор може да се стигне мааалко по-близо до истината. И пак не съм сигурен, че съм прав, щото мен от *88 ме излъгаха, че план Е117 при А1 бил с 400 мин само в мрежата на А1.mach написа: ↑16 окт 2024, 16:27Това с йетел верно ли е?defierofodds написа: ↑16 окт 2024, 10:16Прогнозирам обаче, че преносът към предплатена ще става все по-труден, а може и официално да бъде забранен. В Йетел и сега не може, макар че не знам официално ли е така.
Според КРС има право на избор при пренос на предплатена или абонамент,предполагам че самите служители го правят,тъй като е много писане и няма бонус,а за всеки договор взимат по 4-5лв
Но... Това е бг. От Самуилово време насам в учрежденията на 100 слепи има един с едно око.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Може да бъркам за Йетел, не съм пробвал, но и не съм чувал някой някога да е пренесъл към тях.
defierofodds написа: ↑16 окт 2024, 19:38Може да бъркам за Йетел, не съм пробвал, но и не съм чувал някой някога да е пренесъл към тях.
То туй малко е като да чуеш, че някой на абонамент на Виваком не е отишъл при А1 или Йетел. Много неизгодни оферти имат за предплатени - по-скоро интересно е А1 дали дават. Аз на Виваком съм пренесъл 3 карти без никакви проблеми.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Поне официално дават, питал съм по телефона, а доколко е на практика постижимо е друг въпрос.EYESCREAM написа: ↑16 окт 2024, 19:53defierofodds написа: ↑16 окт 2024, 19:38Може да бъркам за Йетел, не съм пробвал, но и не съм чувал някой някога да е пренесъл към тях.
То туй малко е като да чуеш, че някой на абонамент на Виваком не е отишъл при А1 или Йетел. Много неизгодни оферти имат за предплатени - по-скоро интересно е А1 дали дават. Аз на Виваком съм пренесъл 3 карти без никакви проблеми.
Към а1 може да пренесеш номер на prepaid,но на практика е мисията невъзможна,зависи на какъв служител ще попаднеш,в София става с мъка,в провинцията няма шанс!
Може в Йетел последните месеци въртя Виваком Йетел, наскоро ми изтече Вивакома и отидох в Йетел, казаха че нямали карти, преди време имах проблеми с преноса и обяснението имам чувството че аз го научих, звъняха на мениджъри ,показвах им имейли.
Казваш им че искаш пренос на номер към предплатена и че имат бланки за пренос на номер и там се избира пакет и може на предплатен пакет.
Като ми казаха че нямат преди няколко дена питах в А1 не казаха че нямат карти,но ми казаха че струва 15лв. И преди са ми го казвали, и затова въртях Виваком и Йетел ( а и им бяха по изгодни пакетите ).
Писах на А1 ,казаха че се плаща цената на пакета.
Date: 16/10/2024 15:05
To: [email protected]
Subject: Цена за пренос на номер към предплатена карта
"Здравейте, каква е цената при пренос на номер към предплатена карта?
В магазина ми казаха 15лв.
При другите оператори се плаща колкото е цената на пакета, например 10лв или 12лв.
Имате пакет Комфорт Гига който струва 10лв , с 500 минути и 10 ГБ валидни за месец."
On Fri, Oct 18, 2024, 15:18 A1 bg Customer Service <[email protected]> wrote:
Здравейте,
Бих желал да потвърдя, че компанията няма обявена цена за пренос на номер, тъй като тази услуга не се заплаща. Заплаща се единствено стойността на предплатения пакет. Повече информация е налична на https://www.a1.bg/spravki-prenos-na-nomer.
С уважение,
"
След това питах дали имат карти.
Дали може да проверя дали има възможност да се пренеса на предплатен пакет от 10лв валиден 30 дни в Търговище.
Дали има налични карти .
И така , въртя нови пакети със смяна на оператор, защото е по-изгодно от презареждане.
Казваш им че искаш пренос на номер към предплатена и че имат бланки за пренос на номер и там се избира пакет и може на предплатен пакет.
Като ми казаха че нямат преди няколко дена питах в А1 не казаха че нямат карти,но ми казаха че струва 15лв. И преди са ми го казвали, и затова въртях Виваком и Йетел ( а и им бяха по изгодни пакетите ).
Писах на А1 ,казаха че се плаща цената на пакета.
Date: 16/10/2024 15:05
To: [email protected]
Subject: Цена за пренос на номер към предплатена карта
"Здравейте, каква е цената при пренос на номер към предплатена карта?
В магазина ми казаха 15лв.
При другите оператори се плаща колкото е цената на пакета, например 10лв или 12лв.
Имате пакет Комфорт Гига който струва 10лв , с 500 минути и 10 ГБ валидни за месец."
On Fri, Oct 18, 2024, 15:18 A1 bg Customer Service <[email protected]> wrote:
Здравейте,
Бих желал да потвърдя, че компанията няма обявена цена за пренос на номер, тъй като тази услуга не се заплаща. Заплаща се единствено стойността на предплатения пакет. Повече информация е налична на https://www.a1.bg/spravki-prenos-na-nomer.
С уважение,
"
След това питах дали имат карти.
Дали може да проверя дали има възможност да се пренеса на предплатен пакет от 10лв валиден 30 дни в Търговище.
Дали има налични карти .
И така , въртя нови пакети със смяна на оператор, защото е по-изгодно от презареждане.