Виваком решиха да измамят клиентите на предплатени карти

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Re: Виваком решиха да измамят клиентите на предплатени карти

Мнение от ivobel721 » 13 ное 2024, 14:44

mach написа:
12 ное 2024, 08:35
ivobel721 написа:
11 ное 2024, 20:25
mach написа:
11 ное 2024, 20:00
Защо не изключваш мобилните данни?
Къде си бил в Сърбия ли ?
Мобилните данни бяха изключени и data roaming беше спряно.
Бях в Молдова.
Предполагам че този проблем не е само при тебе,но пробвай да изтриеш точките за достъп.
Ако е от оператора пробвай с предплатена на йетел или а1
Преди време имах една карта Бонуси безкрай и ми дърпаше стотинки въпреки изключени мобилни данни,след изтриване APN точките за достъп проблема беше решен
Проблемът ми се е случвал само като сложа СИМ картата в Xiaomi-то и не се е случвало с нея в Samsung-а. Не ми се случва за първи път, през април така ми затриха 3 лв, докато бях в САЩ.

В същото време не мога да кажа дали Samsung прави така, защото там извън ЕС ппц имам Digi + eSIM, и картата на А1 е напълно изключена, защото там съм на договор и потенциалните загуби са по-големи. Не слагам картата на А1 в Xiaomi-то, ако съм извън ЕС, за да съм сигурен, че няма случайно да ми направи трафик.

Но пък извън ЕС съм си пускал картата на А1 при спрян data roaming (в Samsung-а), за да проверя до кои оператори имам достъп, и никога не съм бил начисляван суми.
Като съм бил в UK, ми бяха начислили 1-2 стотинки за мобилен интернет, ама аз бях виновен, че си пуснах data roaming мисля :D

mach
Регистриран: 24 яну 2014, 20:45

Мнение от mach » 13 ное 2024, 16:54

Кой модел Xiaomi?
Като пътуваш толкова много с предплатена на Виваком или А1 роуминга е по добър?

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 13 ное 2024, 18:51

Пътуваме с един колега за Етрополе той на А1 аз на Виваком и след правец казва тук няма никакво покритие а аз разцъквам яко с вивата

DNG7
Регистриран: 20 авг 2023, 11:12

Мнение от DNG7 » 13 ное 2024, 19:24

Ами то, Виваком клетка има едва ли не във всяко село - наследена работа от БТК :D И аз където съм обикалял из разни села в предбалкана, Виваком-а имаше навсякъде, другите сецат тук-таме.

ivobel721

Мнение от ivobel721 » 13 ное 2024, 21:42

mach написа:
13 ное 2024, 16:54
Кой модел Xiaomi?
Като пътуваш толкова много с предплатена на Виваком или А1 роуминга е по добър?
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Ползвам го за тестване на мобилни мрежи и за Cellmapper.

А1 е по-добре в роуминг откъм партньори със сигурност. А1 вече рядко лъжат на сайта си до кои оператори имат достъп. Например в Германия имат достъп до трите оператора с 5G, VoLTE на Vodafone. В Румъния имат достъп до четирите оператора с 5G, VoLTE на Orange. В Гърция имат достъп до трите оператора с 5G, VoLTE на Cosmote и Vodafone. В повечето държави в ЕС имат достъп до почти всички оператори.

Виваком не ги използвам в роуминг в ЕС, но редовно твърдят едно на сайта си, а реалността е друга. Не съм виждал Виваком да се свързва с Vodafone в никоя страна, въпреки твърденията на сайта. В Германия те набутват на О2, които на места са ужасни, на Telekom те допускат с много мъки и много опити да се свържеш. Виваком много обичат да пращат и следния SMS:
VIVACOM няма информация за потреблението Ви на данни и е възможно да не Ви уведоми и/или спре услугата при достигане на лимита от 115 лв с ДДС; инфо +35987123
И аз кво? Компот ли да им отворя. Ползвам предплатена при тях, не могат да ме таксуват повече. А ако бях на договор, аз имам зададен лимит и няма да платя за потребление над него.

Не мога да кажа какви са скоростите на Виваком в роуминг, но има много други техни потребители тук, които могат да споделят опита си. А1 са задали AMBR от 150/56 Mbps на всичките си потребители, който е оставен да е unenforced от А1. Проблемът е, че оператори в чужбина понякога го прилагат. Например на Vodafone RO, Orange RO (Huawei), Vodafone DE имам твърд лимит от 150 Mbps download. При други като Telekom RO, Digi RO, Orange RO (Ericsson), Telekom DE, O2 DE този лимит не се прилага. Ето пример:

https://x.com/ivaylo_belchev/status/1854628876099481973

Аз освен това имам неограничени данни в ЕС/ЕИЗ от А1 и в комбинация с добрите роуминг партньори, те са най-добрият оператор за роуминг за мен. А Roaming Revolution планът им никога няма да го използвам с тези цени и с тези обвързващи дневни такси. Ако пуснат 9,99 лв за 2000 МБ в Швейцария вместо 9,99 лв на ден за 2000 МБ на ден, може би бих обмислил да ги ползвам, защото имат 5G достъп до трите оператора там.

mach

Мнение от mach » 14 ное 2024, 07:59

Точно така е както казваш в Румъния с free2go има връзка само с RO ORANGE и по трудно с RO TELECOM с RO VODAFONE няма шанс

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 14 ное 2024, 09:56

Arthur написа:
13 ное 2024, 18:51
Пътуваме с един колега за Етрополе той на А1 аз на Виваком и след правец казва тук няма никакво покритие а аз разцъквам яко с вивата
Имаше предвид A1?

ivobel721

Мнение от ivobel721 » 14 ное 2024, 10:12

mach написа:
14 ное 2024, 07:59
Точно така е както казваш в Румъния с free2go има връзка само с RO ORANGE и по трудно с RO TELECOM с RO VODAFONE няма шанс
В Румъния Виваком имат достъп до Orange (default) и Telekom и Digi след много опити. Digi често са много добри и почти винаги са по-добри от Telekom :D
А иначе "след много опити" значи да оставите телефона без да е свързан с някоя мрежа (например пробвате Vodafone, отказва ви), изчаквате 10-20 минути и пробвате много пъти желаният оператор, при което свързването често е успешно, защото Виваком си мислят, че default операторът няма покритие и ви позволяват да се свържете с другите.

mach

Мнение от mach » 14 ное 2024, 10:34

ivobel721 написа:
14 ное 2024, 10:12
mach написа:
14 ное 2024, 07:59
В Румъния Виваком имат достъп до Orange (default) и Telekom и Digi след много опити. Digi често са много добри и почти винаги са по-добри от Telekom :D
А иначе "след много опити" значи да оставите телефона без да е свързан с някоя мрежа (например пробвате Vodafone, отказва ви), изчаквате 10-20 минути и пробвате много пъти желаният оператор, при което свързването често е успешно, защото Виваком си мислят, че default операторът няма покритие и ви позволяват да се свържете с другите.
Някой беше писал че в Гърция има роуминг само с един оператор който има 2G с free2go

kdkrastev
Регистриран: 06 сеп 2023, 07:37

Мнение от kdkrastev » 14 ное 2024, 20:58

Има си 5g в Гърция. Но ми се е случвало на единия оператор да имам само разговори без нет. А като мина на ръка на друг, да имам само нет без разговори.

Отговори