Законно ли е купуването,притежаването и отключването на iphone у нас?

dual909S
Регистриран: 22 юли 2004, 11:38

Законно ли е купуването,притежаването и отключването на iphone у нас?

Мнение от dual909S » 08 дек 2007, 15:17

Въпросът ми е за бройките от айфон, продавани в България, те са отключени от вече закупени в сащ "заключени" към американския оператор. Има ли риск при някой ъпдейт over the air да блокира телефона, както се беше случвало вече.

GANGSTA_G
Регистриран: 01 дек 2005, 21:51

Re: Законно ли е купуването,притежаването и отключването на iphone у н

Мнение от GANGSTA_G » 08 дек 2007, 15:39

i men me izmuchva tozi vupros

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 08 дек 2007, 16:56

Да разбира се - няма значение дали с в България или САЩ .. ако си ъпдейтнеш фирмуера телефона ще ти се заключи автоматично - все пак можеш да си го отключиш пак така,че спокойно.

Най-добре нагласи iTunes да не търси обновяване от интернет и дори да ползваш по-стара версия.

dual909S

Мнение от dual909S » 08 дек 2007, 19:41

Аз никак не харесвам iPhone, но една млада жена ме притеснява да и го купя. Просто не знам за купуване ли е това нещо, планина пари плащаш за разкодирана играчка. Харесвало и и това си е. Има ли шанс наш оператор официално да го предложи. Какъв е този производител, който ограничава разпространението на продукта си. Американска работа.

dual909S

Мнение от dual909S » 08 дек 2007, 19:56

Ето какво питане отправих до Глобал ко, които разпространяват телефона"Привет! Бихте ли пояснили дали iPhone, който предлагате е законно разпространяван у нас? Доколкото разбирам е закупен от САЩ, където е имало сключване на договор с оператор. Впоследствие е отключен от вас и се предлага тук. Не блокира ли телефона при ъпдейт over the air? Има ли становище от страна на икономическа полиция, прокуратура и подобни органи на реда у нас относно подобни щети, които нанасяме на американски компании? Как точно стоят нещата и дали ако купя от вас ай фон няма да стана (съ)участник в криминално престъпление? Благодаря за вниманието, чакам отговор."
Обещавам да пусна тук отговора на Глобал ко.

EvoLifE
Регистриран: 01 май 2006, 13:05

Мнение от EvoLifE » 10 дек 2007, 03:44

iPhone се update-ва само през iTunes и това никога не става без потвърждение от страна на потребителя, така че опасност няма.

Колкото до законността, не би трябвало да е, но едва ли някой ще ви арестува.

MaxMaraa
Регистриран: 04 ное 2006, 15:12

Мнение от MaxMaraa » 10 дек 2007, 14:49

Със сигурност у нас нямя законни бройки Iphone, когато го взех от Global Co, ме предупредиха да не го ъпдейтвам, защото ще се заключи и трябва да отида да ми го отключват ! Така или иначе, за съд не може и дума да става. Приятна играчка е телефона, дано доживеем да стане и по функционален :) Много ми е интересно дали ще ти отговорят на запитването :)

Aslan
Регистриран: 20 сеп 2006, 14:04

Мнение от Aslan » 10 дек 2007, 15:02

Мариянче, ще ми продадеш ли твоя? 500 лв. плюс Нокия Е 50 с 512 МВ мемъри кард давам!

MaxMaraa
Регистриран: 04 ное 2006, 15:12

Мнение от MaxMaraa » 10 дек 2007, 15:28

Aslan, все още не съм решила дали ще се разделям с ябълката скоро, но бартер с доплащане няма да ми свърши работа. Ако реша, да го махам ,ще ти пиша !

Aslan
Регистриран: 20 сеп 2006, 14:04

Мнение от Aslan » 10 дек 2007, 15:36

Ами тогава - 500 лв без Нокия-та, като не я искаш :-)))))) (правиш грешка - телефонът е в отлично състояние, остават му 20 месеца гаранция). А и все пак Айфон-а също е употребяван, ако нещо се прецака няма гаранционна поддръжка и т.н.
И най-важното - като го пуснат официално в България, всички, които сега надуват цените на машинката, след това няма и за 300 лв. да могат да си продадат телефоните.
Така че - не се отказвай, сериозен човек съм, а четейко твоите постинги в този форум, оставям с впечателение че ти също, щом добре се грижиш за притежаваните от теб телефони. В крайна сметка - на мен ми стига един телефон, но искам да е точно Айфон! Така че - чакам включване :-)

Отговори