Надписана фактура - Глобул

root666
Регистриран: 23 юни 2006, 11:50

Надписана фактура - Глобул

Мнение от root666 » 06 апр 2009, 10:49

Здравейте

В края на септември преподписах договора си с Глобул по програма Глобул Смарт за една година и според действаща тогава промоция получих
бонус +100 минути месечно в групата за приятели за период от 6 месеца. Последния месец от които получавам тези безплатни минути, на 18-ти и 19-ти март разговорите ми в групата за приятели са таксувани, въпреки че не са изчерпани пакета с безплатни минути, както е видно от приложения скрийншот.

http://xgsm.hit.bg/gl.png

Писах мейл на [email protected], но отговор никакъв. Може би разговора с оператор на 123 би бил по-полезен, но проблема е че картата я позлва майка ми, която е на 100 км разстояние от мен, а договора е на мое име. Тя едва ли би се оправила с оператор. Жената се беше притеснила от надписаната фактура, защото в продължение на две години си ползва само безплатните минути от плана и плаща само 5 лева такса. Не че два лева надписване са голяма работа, но от другия месец аз ще и плащам таксата да не се притеснява, но каква е гаранцията че някой ден няма да ми надпишат фактурата не с 2, а с 200 лева, щом веднъж вече са го направили?

Знам че тук пишат и четат служители на Глобул, ако някой от тях има желание да провери случач, нека ми пише лично съобщение или мейл на root666 at abv . bg .

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Re: Надписана фактура - Глобул

Мнение от m75 » 06 апр 2009, 11:01

На коя дата е сключен договора? Вероятно срокът на промоционалните минути е изтекъл преди датата на засичане. Все пак обади се на 123, може и от друг телефон, или отиди до някой магазин на Глобул.

root666
Регистриран: 23 юни 2006, 11:50

Мнение от root666 » 06 апр 2009, 11:13

То срокът на промоционалните минути със сигурност е изтекъл преди датата на засичане, затова минутите в онлайн фактурата не са 200, а 192. Но то ясно се вижда че от тия 192 са изговорени 152.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 06 апр 2009, 11:16

Писането на [email protected] има сигурен НУЛЕВ резултат, казвам ти го от личен опит. Иди в техен център, и ако не ти помогнат - пусни жалба. Там вероятността за положителен резултат също клони към нула, но поне ще си опитал каквото трябва.

val4o88
Регистриран: 25 юли 2008, 18:58

Мнение от val4o88 » 06 апр 2009, 11:39

Незнам на какво се учудваш, Глобул са пълни п******и, измамници, тапанари, селяци и дане изброявам още каквиса да им е*а м*****а !!! От 5 години ги използвам и защото нали и те довът къмпания да спасим дръвчетата и да не се пращат подробн разпечатки до домовете са електронни - един ден си проверявам разпечатката и какво да вида там имам някакъм абонамент ай-мод а моя телефон не е ай-мод и секи месец в продалжение на 5-6 месеца мисеца ми начислявал аз нали не си проверявам фактурата и нищо не казвам и секи месец по 4.90 !!! И званя на 123 и оператора ми казва господите вие не пожете да гледате киорав ли сте във ел. фактуратави няма такъм абон. (представятели си такава наглост) и тая ми затвара и еми звани някакъв техен началник и почва дами обяснава, че колежката е била много стересирана от друг клиент и се извинява за това и казва ,че ще видат проблема !!! - аз казвам ок :) И в следващия месец пак така, пак званя на оператор и тоя пак ми казва че нямам такъм абон. а в моята ел, фактура го има !!! И вече бесен отивам в глобул скандал псувах виках ебах има мамата и една от тяхните консултантки беше много готино парче и на нея и обясних като хората, влезнах в моя my.globul.bg изкарахме разпечатка после те изкараха разпечатка и написах оплакване !!! ( Най - много се бех ядосъл защото секи месец ми пращат в плика с сумата за плащане че техната фактура била направена по незнам там какъм стандарт :Д ). И така идвами след 30 дена извинителнио писмо в което пище, че това нее ай-мод абон., а друг абон. който съм напарвил преди 5-6 месеца ама вав фактурата ми е било допуснана грешка, до тук всичко ясно !!! Но аз се сешам че тогава когато го направих тоя монамент беше 1лв и аз не съм го продължавал (сешам се че тогава питах за колко времее те казаха за 1 месец ) и те измамниците са го подновили автоматично :( и каквео да се карам с тех като един потребител в БГ няма права а има само задължения :( Узас !!!!!!!!!!!

scarybear
Регистриран: 06 авг 2007, 10:32

Мнение от scarybear » 06 апр 2009, 12:28

И аз имам подобен проблем с надписване - до 10то число текуща сметка 40лв?! като говоря главно в група с безплатни минути и по 2-3мин евентуална с Мтел. Никога нямам сметка повече от 20лв и то ако говоря много. Не ползвам интернет и само аз говоря от телефона си. Такава сума ми начисляват за втори път, чакам да ми излезе фактурата за да подам жалба, ако това не помогне си прекратявам договора.

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 06 апр 2009, 12:47

"То срокът на промоционалните минути със сигурност е изтекъл преди датата на засичане"

Много е вероятно това да е причината, но все пак провери, може и да е грешно отчитане.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 06 апр 2009, 12:52

При мене преди 4-5 години точно това се случи:

"...ако това не помогне си прекратявам договора." - бих им дузпата.

Все пак, желая ти успех, макар, че съм песимист и за твоя случай.

Citycat
Регистриран: 27 апр 2009, 10:40

Мнение от Citycat » 27 апр 2009, 10:59

Аз имам др. проблем с Глобул - на няколко пъти се опитвах да набера мобилен от Великобритания, като се чува запис:"абонатът не може да бъде избран" на англ, обаче са отчетени 6 разговора за около 6 сек.всеки, за които дължа 10 лв. с ДДС - таксувани за международни за 1.30. Правилно ли е за неотговорено повикване да искат пари?

vatanasov
Регистриран: 07 мар 2005, 19:13

Мнение от vatanasov » 27 апр 2009, 13:20

Типично по нашенски по надолу в мненията има изписани един куп глупости.... Не е ли редно човек като вземе да ползва нещо да разбере при какви условия го прави ? Ако имаш въпроси се обади на 123, а не ходи в офис. 1. По-кратко и леснодостъпно. 2. В офиса няма on-line до системите за billing и условията по договорите. Не е нужно да се обажда майка ти. Може да се обадиш ти от какъвто и да е глобулски номер, но трябва да знаеш ЕГН на собствени и евентуално номер на лична карта. Може да се обадиш о т външен номер , но ще си платиш разговора според тарифата на набиращия оператор. Имай предивд промо минутите свършват ден преди датата , на която е подписан договора, а стандартните ден преди посочения отчетен период. По време на отчетния период първо се изразходват основните после промо минутите. Например имаш отчетен период от 20 до 19 число следващ месец и кран на промо периода 17 число и имаш 100 основни минути и 92 промо. До 17 си ползвал 105 минути общо от тях 100 са основни и 5 промо. На 18 сутринта нямаш никави минути, защото останалите промо минути са изгорели. Между 18 и 19 плащаш по 10 стотинки на минута. Или варинт 2 до 17 изговаряш 192 минути,не губиш нищо и после межди 18 и 19 плащаш отново. Механизма е такъв,че в периода между края на промцията и датата на фактуриране или плащаш като преди това позлваш всички промо минути или ако не искаш да плащаш в този период изобщо не ползваш промо минутите този месец. Това е хватката, просто първо основните после промото и или губиш минути или пари. Всички това е описано на сайта им и в приложението към договора на майка ти,обясняват го и на 123. Простотийте на неграмотните бабито по-долу не ги коментирам. Ако не свикнем сами да се грижим за живота си винаги ще има кой да ни оправя и винаги ще е отзад. Умно момче си,разбери в живота на възрастните има правила ! Поздрав.

Отговори