въпрос за смяна на оператор
-
- Регистриран: 15 окт 2007, 16:20
въпрос за смяна на оператор
Здравейте.
От няколко дни ме мъчи един въпрос.
В момента..съм на мтел и ми остават..10тина месеца до изтичане на договора с тях
но искам да премина на глобул и да си запазя номера
та..
би ли могло да стане това?
и каква цена ще платя..
неустойки.. и т.н.
Моля само компетентни потребители да пишат!
От няколко дни ме мъчи един въпрос.
В момента..съм на мтел и ми остават..10тина месеца до изтичане на договора с тях
но искам да премина на глобул и да си запазя номера
та..
би ли могло да стане това?
и каква цена ще платя..
неустойки.. и т.н.
Моля само компетентни потребители да пишат!
Re: въпрос за смяна на оператор
Може да минеш към Глобул със запазване на номера. За целта плащаш всички месечни такси на МТел които ти остават до края на договора и таксата за пренасяне на номер и мисля всичко ще е ОК(yes)
Стои си на М-тел и си плащай таксите до края на договора.
Така и така ще ги платиш, дори и да се пренесеш по-рано.
Издърдорваш си безплатните минути в пакета (ако има такива) и готово.
Вземи си същия номер на ГлоБул както на М-тел-ския си номер (ако е свободен разбира се) и си готов.
Аз така направих с М-тел.
Взех същия номер на ГлоБул и съм с две СИМ-ки :D
Впрочем това са служебните, аз направих това с М-тел като взех същия номер на вивател (това са личните ми).
Така и така ще ги платиш, дори и да се пренесеш по-рано.
Издърдорваш си безплатните минути в пакета (ако има такива) и готово.
Вземи си същия номер на ГлоБул както на М-тел-ския си номер (ако е свободен разбира се) и си готов.
Аз така направих с М-тел.
Взех същия номер на ГлоБул и съм с две СИМ-ки :D
Впрочем това са служебните, аз направих това с М-тел като взех същия номер на вивател (това са личните ми).
-
- Регистриран: 15 окт 2007, 16:20
И значи може да се изкара документ за получаване на същия номер за друг оператор и да си караш с две сим карти?
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
???????????? ДА ПИТАМ И АЗ. Номера на другия оператор със кода на новия оператор ли е или е със кода на стария
(088хххххх --> ? 089ххххххх || 088хххххх --> 088хххххх)
Ако се променя кода, то каква е далаверата? Познатите ви няма как да се сетят да променят една цифра , освен ако не ги прозваня да им кажа. (~2500 човека всичко). А ако не се сменя кода се получава противопоставяне -- два еднакви номера в мрежата. Звучи и май е невъзможно, поне докато първия номер не е спрян.
Ако се променя кода, то каква е далаверата? Познатите ви няма как да се сетят да променят една цифра , освен ако не ги прозваня да им кажа. (~2500 човека всичко). А ако не се сменя кода се получава противопоставяне -- два еднакви номера в мрежата. Звучи и май е невъзможно, поне докато първия номер не е спрян.
Ако си прехвърлиш номера както си му е реда ще си запазиш номера, заедно с префикса /088, 089 и тн./. Но ако го направиш, както е писал Capo_69 /да си купиш карта на другия оператор със същия номер/ няма да стане.
Как няма да стане ???
Става ама някой не иска да разбере.
Ясно е че не може да се пренесе номера, но може същия да се вземе от другия оператор ако е свободен !
Какво имам предвид 98% разбират.
С кода на съответния оператор.
При мен е така:
М-тел 0887504600
Вива 0878504600
ГлоБул (евентуално) 0898504600
Капиш ;)
Става ама някой не иска да разбере.
Ясно е че не може да се пренесе номера, но може същия да се вземе от другия оператор ако е свободен !
Какво имам предвид 98% разбират.
С кода на съответния оператор.
При мен е така:
М-тел 0887504600
Вива 0878504600
ГлоБул (евентуално) 0898504600
Капиш ;)
Виж сега какво се пита /то се пита ама няма кой да го види - моя отговор е насочен към този отговор, а не към твоя, теб те разбрах какво имаш впредвид/:
???????????? ДА ПИТАМ И АЗ. Номера на другия оператор със кода на новия оператор ли е или е със кода на стария
За това казвам, че със вземане на карта от другия оператор и запазване на номера на стария номер, нама как да имаш същия. Тоест ти казваш 0889 111222 да си вземе друга с номер 0898 111222 /това не е същия номер/, а човека пита от 0889 111222 да стане 0889 111222 ама на друг оператор. Ей това с две карти няма как да стане - става само с прехвърляне на номера.
За мен няма смисъл да се купува още една карта на другия оператор със същия номер, защото префикса/0898, 0889/ е различен и като си спреш стария номер никой няма да се досети че си с друг код отпред!
За това казвам, че със вземане на карта от другия оператор и запазване на номера на стария номер, нама как да имаш същия. Тоест ти казваш 0889 111222 да си вземе друга с номер 0898 111222 /това не е същия номер/, а човека пита от 0889 111222 да стане 0889 111222 ама на друг оператор. Ей това с две карти няма как да стане - става само с прехвърляне на номера.
За мен няма смисъл да се купува още една карта на другия оператор със същия номер, защото префикса/0898, 0889/ е различен и като си спреш стария номер никой няма да се досети че си с друг код отпред!
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
(yes)(yes)(yes)(yes)
То това ясно. Но, не отпада нуждата да се обадиш на ВСИЧКИ за да ги информираш за смяната
То това ясно. Но, не отпада нуждата да се обадиш на ВСИЧКИ за да ги информираш за смяната
Няма да спорим ;) нали сме другари ;)
Той няма да спира старата си карта, защото има да плаща неустойка за 11 месеца.
Нали това е идеята, да не спира тази карта и да не я пренася ;) защото струва скъпо (beer)
И щом няма да спира - пренася номера да си вземе същия (но с друг код) на друг оператор.
Това е най-добре(то), и за 2 месеца всеки ще научи че е на друг номер (горе-долу подобен).
След изтичането на ..........., стария номер може да го прави каквото си иска, спира - пренася - продължава на Прима.
@antivillager:
"То това ясно. Но, не отпада нуждата да се обадиш на ВСИЧКИ за да ги информираш за смяната"
Да..., ще се набута човек с няколко SMS-а (може и от нета), но то е веднъж ;-)
Той няма да спира старата си карта, защото има да плаща неустойка за 11 месеца.
Нали това е идеята, да не спира тази карта и да не я пренася ;) защото струва скъпо (beer)
И щом няма да спира - пренася номера да си вземе същия (но с друг код) на друг оператор.
Това е най-добре(то), и за 2 месеца всеки ще научи че е на друг номер (горе-долу подобен).
След изтичането на ..........., стария номер може да го прави каквото си иска, спира - пренася - продължава на Прима.
@antivillager:
"То това ясно. Но, не отпада нуждата да се обадиш на ВСИЧКИ за да ги информираш за смяната"
Да..., ще се набута човек с няколко SMS-а (може и от нета), но то е веднъж ;-)