Предплатена - Регистрирана?
Предплатена - Регистрирана?
Здравейте, сблъсках се със следната ситуация. Имам 2 карти "Get bonus" които не ги бяха регистрирал, седяха ми в шкафа, докато реша да ги пусна в употреба. И този ден дойде. Отивам във офис на Виваком, там ми казват, че няма да могат да ми ги регистрират, че картите са от старите на които пише номерата на пластмасата. Отвори пакета момчето, вътре все пак имаше лист за попълване на регистрация, посуети се със своя колега, питаха ме дали имам касова бележка - естествено че нямах и след това ги провери във системата им.
Какво се оказа. Картите са регистрирани на друго име. Отворихме единия пакет /който беше запечатан, но номерата се виждаха/ сложихме картата в един апарат и тя звънна, работи, активирана и регистрирана на друг. Аз бях изумен. Попитах как може да е станало така? - Незнам. С вдигане на рамене. Какво мога да направя? - Нищо. Нито мога да си ги прехвърля на мен, нито да мина на абонаментен план примерно. Мога да си ги ползвам анонимно.
Та въпроса ми е има ли начин да си ги прехвърля на мое име по някакъв начин преминаване на такса, към друг оператор или просто пререгистрация?
Какво се оказа. Картите са регистрирани на друго име. Отворихме единия пакет /който беше запечатан, но номерата се виждаха/ сложихме картата в един апарат и тя звънна, работи, активирана и регистрирана на друг. Аз бях изумен. Попитах как може да е станало така? - Незнам. С вдигане на рамене. Какво мога да направя? - Нищо. Нито мога да си ги прехвърля на мен, нито да мина на абонаментен план примерно. Мога да си ги ползвам анонимно.
Та въпроса ми е има ли начин да си ги прехвърля на мое име по някакъв начин преминаване на такса, към друг оператор или просто пререгистрация?
Re: Предплатена - Регистрирана?
След толкова време чак сега си се сетил за тези карти :D
Не ми е ясно закакво са ти точно тези и точно сега ?
Толкова ли много означават за тебе, че чак и на абонамент да си ги прехвърляш сега :D
Не ми е ясно закакво са ти точно тези и точно сега ?
Толкова ли много означават за тебе, че чак и на абонамент да си ги прехвърляш сега :D
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
Ходи в прокуратурата и повдигни обвинение за злоупотреба с лични данни. Да им направят една проверка как се борави с лични данни и как е станала регистрацията (coffee)
[Quote]Ходи в прокуратурата и повдигни обвинение за злоупотреба с лични данни. Да им направят една проверка как се борави с лични данни и как е станала регистрацията [/Quote]
Подкрепям и се присъединявам към апала с три ръце! (yes)(yes)(yes)
Иначе поне при Глобул в някои магазини все още минава номера, т.е. продължават злоупотребите, като им занесеш чип-а и им покажеш, че притежаваш картата, решиш ли да минеш от предплатена на абонамент не се интересуват на кой на името е регистрирана предплатената, просто си ти правят договора със стария мобилен номер на твое име и точка. Т.е. ако намеря на улицата предплатена карта, не знам на кой е, не е спряна и номера ми хареса отивам в офис и я регистрирам на мое име, като единственото условие е да подпиша договор на абонаментна програма.
Не знам за Вива, но не пречи да се опита в един-два магазина, въпреки че това е вариант, само ако наистина сим-ките са твои иначе съм против злоупотребите в противен случаи! (coffee)
Подкрепям и се присъединявам към апала с три ръце! (yes)(yes)(yes)
Иначе поне при Глобул в някои магазини все още минава номера, т.е. продължават злоупотребите, като им занесеш чип-а и им покажеш, че притежаваш картата, решиш ли да минеш от предплатена на абонамент не се интересуват на кой на името е регистрирана предплатената, просто си ти правят договора със стария мобилен номер на твое име и точка. Т.е. ако намеря на улицата предплатена карта, не знам на кой е, не е спряна и номера ми хареса отивам в офис и я регистрирам на мое име, като единственото условие е да подпиша договор на абонаментна програма.
Не знам за Вива, но не пречи да се опита в един-два магазина, въпреки че това е вариант, само ако наистина сим-ките са твои иначе съм против злоупотребите в противен случаи! (coffee)
Еми така и така не си ползвал картите, едва ли някой ти ги има като номера, така че не виждам нищо фатално да си вземеш нови такива. А старите....пази ги, някой път може да ти потрябва в тази ненормална държава да звъннеш на някой, който не трябва да разбира че си ти.
[Quote]Иначе поне при Глобул в някои магазини все още минава номера, т.е. продължават злоупотребите, като им занесеш чип-а и им покажеш, че притежаваш картата[/Quote]
Че те тея не искаха ли и наилончето на държача на сим каратата? До колкото помня, без тази опаковка, не правят нищо, макар и да имаш и картата, и държача и.
Че те тея не искаха ли и наилончето на държача на сим каратата? До колкото помня, без тази опаковка, не правят нищо, макар и да имаш и картата, и държача и.
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
[Quote]Здравейте, сблъсках се със следната ситуация. Имам 2 карти "Get bonus" които не ги бяха регистрирал, седяха ми в шкафа, докато реша да ги пусна в употреба. И този ден дойде. Отивам във офис на Виваком, там ми казват, че няма да могат да ми ги регистрират, че картите са от старите на които пише номерата на пластмасата. Отвори пакета момчето, вътре все пак имаше лист за попълване на регистрация, посуети се със своя колега, питаха ме дали имам касова бележка - естествено че нямах и след това ги провери във системата им.
Та въпроса ми е има ли начин да си ги прехвърля на мое име по някакъв начин преминаване на такса, към друг оператор или просто пререгистрация?[/Quote] Възможно е да е грешка, обикновено за такива неща се пуска жалба за да се направи детайлна проверка, по скоро се обади на техния CC.
Та въпроса ми е има ли начин да си ги прехвърля на мое име по някакъв начин преминаване на такса, към друг оператор или просто пререгистрация?[/Quote] Възможно е да е грешка, обикновено за такива неща се пуска жалба за да се направи детайлна проверка, по скоро се обади на техния CC.
На пакета не пишеше ли до коя дата е валиден за активиране?
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
[Quote]На пакета не пишеше ли до коя дата е валиден за активиране?
[/Quote] Прав си, не се бях сетил, ако е преминал срока за активация, номера се предава за ползване от друг сим.
[/Quote] Прав си, не се бях сетил, ако е преминал срока за активация, номера се предава за ползване от друг сим.
[Quote][Quote]На пакета не пишеше ли до коя дата е валиден за активиране?[/Quote]Прав си, не се бях сетил, ако е преминал срока за активация, номера се предава за ползване от друг сим.[/Quote]
На пакета никъде не видях срок на активиране, нито на държача на сим картата. А пък ако са предали номера на друг сим би трябвало моята сим карта да не работи...
На пакета никъде не видях срок на активиране, нито на държача на сим картата. А пък ако са предали номера на друг сим би трябвало моята сим карта да не работи...