Качество на интернет услугата в роуминг на Мтел, Виваком и Теленор?

Navo
Регистриран: 09 ное 2004, 22:03

Качество на интернет услугата в роуминг на Мтел, Виваком и Теленор?

Мнение от Navo » 15 дек 2017, 14:05

Здравейте,
тази година имах проблеми с качеството на интернет връзката с карти на Мтел в Холандия и Англия. Многократно през деня, връзката се губеше и се налагаше да рестартирам телефона си. Смених апарата и картата, но се оказа, че е от оператора.
Какви са впечатленията ви от другите оператори? Предстои ми преподписване и се чудя дали да не прехвърля номера си към оператор, който предлага по-качествени услуги в роуминг.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Качество на интернет услугата в роуминг на Мтел, Виваком и Теленор?

Мнение от tzincbg » 15 дек 2017, 14:11

Просто операторите вече дават много нисък приоритет на роуминг клиентите, защото вече са им бреме, а не кожодерски приход. Пробвай ръчно да се свържеш към друг оператор в settings - more - networks.
Ако не помага - предплатена местна карта +/-български VOIP

steff87
Регистриран: 13 май 2012, 22:24

Мнение от steff87 » 15 дек 2017, 20:15

Колега, специално в Холандия съм нямал никакви проблеми. Там е една от малкото държави, в която шофирам и говоря по вайбър без почти никакво накъсване. И то говоря за цялостно прекосяване на държавата. Но да отбележа, че това беше преди юни месец , преди да отпадне роуминга. Според мен, за лоша услуга в тези държави, не са виновни Мтел, а местните оператори

Navo

Re: Re: Качество на интернет услугата в роуминг на Мтел, Виваком и Теленор?

Мнение от Navo » 20 дек 2017, 21:19

Ами след юли определено има проблем. Дори от Мтел предложиха да се опитам да се свържа с друг местен оператор, като ми казаха да опитам 20-тина пъти. Съответно не можах да се свържа. Явно е съществуващ бъг след отпадане на роуминга, но не знам дали е при всички оператори.

Nuckito
Регистриран: 01 авг 2008, 19:50

Мнение от Nuckito » 20 дек 2017, 21:25

Пич, кво питаш? Качеството на услугата в роуминг е функция на местния оператор, а не на тоя, чиято карта ползваш. Квито и негативи да изливаш върху българските оператори, те нямат какво да направят.

tzincbg

Re: Re: Re: Качество на интернет услугата в роуминг на Мтел, Виваком и Теленор?

Мнение от tzincbg » 20 дек 2017, 21:33

Някои модели телефони трудно се свързват ръчно с мрежа в роуминг. И това го има.

Navo

Re: Re: Качество на интернет услугата в роуминг на Мтел, Виваком и Теленор?

Мнение от Navo » 22 дек 2017, 10:56

Пич, никакви негативи не изливам. Споделям положение и задавам въпрос-абсолютно конкретен.
Не съм се замислял доколко зависи от местните мрежи и не съм сигурен че е така. Но при всички случаи всеки български оператор работи приоритетно с определени оператори в роуминг. Това също може да има значение.

tzincbg

Re: Re: Re: Качество на интернет услугата в роуминг на Мтел, Виваком и Теленор?

Мнение от tzincbg » 22 дек 2017, 12:59

Според отзиви от последните месеци, при някои чужди оператори е добре в роуминг, при други зле. Като при тези, при които е зле, ако си вземеш тяхна предплатена карта на място, изведнъж става пак добре. Явно след натиска от ЕС, някои оператори са осигурили свързване на роуминг клиентите от ЕС само донякъде, колкото да не ги съдят. Очевидно други не прилагат тези номера или просто в определен момент не са претоварени и има ресурс и за роуминг клиентите. Аз така си го тълкувам.

Отговори