P1i
Re: Sony Ericsson P1i
Nqkoi ima li ideq otkam 3D dali 6te e na sa6toto nivo kato p990i i W950 naprimer (dali 6te e po-barz v igrite ot tqh)?
не мисля че е по-бърз процесора.P990i и W950i(както и M600i) имат процесори Philips Nexperia PNX4008 на 208Mhz,а P1i е с 206Mhz според този сайт,но мисля че всъщност е със същия процесор на Philips.Така че бързината не би могла да дойде от процесора,а от нещо друго - от RAM-a.За разлика от P990i и M600i(с 64МB) P1i има 128 МB RAM.По принцип само около 15 MB oт RAM-a на P990i и M600i могат да бъдат използвани за програми и игри.При P1i могат да се ползват над 60MB от общия RAM,което е 4 пъти повече.Така че е според мен ще бъде по-бърз за игри и програми,но ако искаш нещо наистина бързо по-добре се насочи към телефоните на Нокиа.Нито P990i,нито М600i,нито W950i,нито P1i са за игри.Как си представяш да играеш с тези неудобни копчета?Пък и няма джойстик(е, P990i има,но пък не се вижда целия дисплей като е със вдигнато капаче).По-точно се замисли за 5700 или N81/N82 ако ти се чака.Тези са най-подходящи според мен.
---Edit---
Забравих да спомена SE W900i.Това е един много добър телефон,също подходящ за игри макар и по-стар.За сметка на това има GPU Nvidia GoForce 5500 който е много мощен.Освен това има почти най-доброто качество на възпроизвеждане на музика(само N91,5700 и може би 5300 звучат по-добре от него,W950i звучи горе-долу по същия начин).Изкривяването е измерено 0.003%.Ще останеш доволен ако размера не ти пречи(доста е голям).Но ако искаш почакай,СЕ работят върху т.нар. проект "Адриана" - това е телефон разработен на базата на W900i.Предполага се че излезе към края на годината.
---Edit---
В ревюто на телефона(P1i) в mobile-review.com Елдар пише,че всъщност телефона идва със същата батерия като другите смартфони на СЕ - т.е. 950mAh.Това не е болка за умиране,но е добре да се знае.Друго нещо,което казва,е че всъщност работната честота на процесорите и на по-старите модели е 180МHz,а максималната(може би теоретична) е 220Mhz.208-те MHz-а по другите сайтове незнам откъде идват.Има интересни графики на производителността,ако искаш им хвърли едно око:
http://www.mobile-review.com/review/sonyericsson-p1-en.shtml
Излиза че P1i е много по-бърз за 3D игри от М600i,но докато не видя с очите си, ще го приема само като статистика.Все пак няма да е по-добър от смартфоните на Нокиа,които препоръчах по-горе,нито от W900i/Adriana.
---Edit---
Забравих да спомена SE W900i.Това е един много добър телефон,също подходящ за игри макар и по-стар.За сметка на това има GPU Nvidia GoForce 5500 който е много мощен.Освен това има почти най-доброто качество на възпроизвеждане на музика(само N91,5700 и може би 5300 звучат по-добре от него,W950i звучи горе-долу по същия начин).Изкривяването е измерено 0.003%.Ще останеш доволен ако размера не ти пречи(доста е голям).Но ако искаш почакай,СЕ работят върху т.нар. проект "Адриана" - това е телефон разработен на базата на W900i.Предполага се че излезе към края на годината.
---Edit---
В ревюто на телефона(P1i) в mobile-review.com Елдар пише,че всъщност телефона идва със същата батерия като другите смартфони на СЕ - т.е. 950mAh.Това не е болка за умиране,но е добре да се знае.Друго нещо,което казва,е че всъщност работната честота на процесорите и на по-старите модели е 180МHz,а максималната(може би теоретична) е 220Mhz.208-те MHz-а по другите сайтове незнам откъде идват.Има интересни графики на производителността,ако искаш им хвърли едно око:
http://www.mobile-review.com/review/sonyericsson-p1-en.shtml
Излиза че P1i е много по-бърз за 3D игри от М600i,но докато не видя с очите си, ще го приема само като статистика.Все пак няма да е по-добър от смартфоните на Нокиа,които препоръчах по-горе,нито от W900i/Adriana.
vladovn - Ти на колко годинки си бре?
Заяждаш се като мома и то 5-6 годишна, и разсъждаваш като такава!
То да ти кажа игри най-добре се играят на НЕпреносими компютри с рам памет от тук до небето (2 и повече ГБ), видео карта от 250 долара и с монитори от по 19-20"... и филми най-добре се гледат на широкоекранни плазми (от тия евтините) и аудио-ДВД система 7+1 (домашно кино, сиреч), или най-добре направо си правиш кино салон у вас (като ония бедните рапъри по Мтв) и си гледаш филмите с КЕФ...!
Ти си знаеш - купуваме си:
1. ФОТОАПАРАТ (професионален, от ония дето мязат на оръдия - топове, щото нали сме професионални фотографи), опа, не, ти си казал от средния клас, ма щото чета за няква перфектна осветеност и се чудя кои са тези фотоапарати от среден клас (фотоапаратите от 3000 лв. дават също дефекти в снимките, да знаеш просто)
2. Джи Пи Ес - пак от евтините, щото нали все пак искаме да има и екран Джи Пи Ес-а (цветен)
3. Купуваме си уникалния ЛАПТОП от 6 000 лв., за да може да играем Дуум 3 (И ВСЕ ПАК ПРАВИМ ГОЛЯМ КОМПРОМИС С МОНИТОРА - САМО 19"), НО УВИ... БАТЕРИЯТА МУ СЕ ИЗТОЩАВА ТОЧНО НАКРАЯ НА ФИЛМА (понеже го ползваме и за гледане на филми), ЩОТО ТОА 19 инчов екран точи, та пушек се вдига, А, и ползвайки го за безжичен интернет се "скъсваме" цял ден да сърфираме (уви, само 1-2 часа)
4. Дойде време да си купим и телефон - гледаме да е 3G и да има 2-ра камера за видео разговор
5. Купуваме си и И-Под с РАДИО!!! Яко!
И така мари моме, прави си сметката (финансовата) сама, аз най-обичам да си имам работа с момичета в мензис (макар и 5-6 годишни - аномалии, природа - кво да я правиш)!
Просто Е90 е як тел, това е! Незнам кво те дразни? Да не си СЕ маниак (лузър)?
Заяждаш се като мома и то 5-6 годишна, и разсъждаваш като такава!
То да ти кажа игри най-добре се играят на НЕпреносими компютри с рам памет от тук до небето (2 и повече ГБ), видео карта от 250 долара и с монитори от по 19-20"... и филми най-добре се гледат на широкоекранни плазми (от тия евтините) и аудио-ДВД система 7+1 (домашно кино, сиреч), или най-добре направо си правиш кино салон у вас (като ония бедните рапъри по Мтв) и си гледаш филмите с КЕФ...!
Ти си знаеш - купуваме си:
1. ФОТОАПАРАТ (професионален, от ония дето мязат на оръдия - топове, щото нали сме професионални фотографи), опа, не, ти си казал от средния клас, ма щото чета за няква перфектна осветеност и се чудя кои са тези фотоапарати от среден клас (фотоапаратите от 3000 лв. дават също дефекти в снимките, да знаеш просто)
2. Джи Пи Ес - пак от евтините, щото нали все пак искаме да има и екран Джи Пи Ес-а (цветен)
3. Купуваме си уникалния ЛАПТОП от 6 000 лв., за да може да играем Дуум 3 (И ВСЕ ПАК ПРАВИМ ГОЛЯМ КОМПРОМИС С МОНИТОРА - САМО 19"), НО УВИ... БАТЕРИЯТА МУ СЕ ИЗТОЩАВА ТОЧНО НАКРАЯ НА ФИЛМА (понеже го ползваме и за гледане на филми), ЩОТО ТОА 19 инчов екран точи, та пушек се вдига, А, и ползвайки го за безжичен интернет се "скъсваме" цял ден да сърфираме (уви, само 1-2 часа)
4. Дойде време да си купим и телефон - гледаме да е 3G и да има 2-ра камера за видео разговор
5. Купуваме си и И-Под с РАДИО!!! Яко!
И така мари моме, прави си сметката (финансовата) сама, аз най-обичам да си имам работа с момичета в мензис (макар и 5-6 годишни - аномалии, природа - кво да я правиш)!
Просто Е90 е як тел, това е! Незнам кво те дразни? Да не си СЕ маниак (лузър)?
за съжаление нищо днес :(
оказа се грешна информация.Обаче на 15ти юни ще има някаква конференция,доста вероятно е там да бъдат анонсирани Софиа и Шинобу.
оказа се грешна информация.Обаче на 15ти юни ще има някаква конференция,доста вероятно е там да бъдат анонсирани Софиа и Шинобу.
Остава и да понаправят доп. софт за тези UIQ3 модели на SE, и тогава вече ще е истински конкурент на symbian-ите на Nokia.. Аз лично бих си взел P1 пред N95, която за смарт й липсва основната функция! Touchscreen! За 1500лв? Не, благодаря! P1 ще е по-евтин 100 на 100.
Поздрави.
Поздрави.
Много си категоричен.Аз лък бих ти казал,че точно на смартфона не му трябва сензорен дисплей.Защо да използвам 2 ръце за нещо,което по-лесно мога да направя с джойстик?И още нещо,Е-серията на Нокия превъзхожда WM в работата с офис документи,
колкото и странно да изглежда на пръв поглед.
Вместо да расте,WM се е устремил към символично присъствие на пазара.Това показват
анализите.
колкото и странно да изглежда на пръв поглед.
Вместо да расте,WM се е устремил към символично присъствие на пазара.Това показват
анализите.
за цената на P1 - едва ли ще е по-ниска от тази на N95.N95 сега е 12** лв а докато излезе P1 ще е към 9** - 10** сигурно.P1 се очаква на цена поне 600$ преди данъците,така че почти няма начин да бъде по-евтин.Относно тъчксрийна - зависи от самия човек дали е свикнал.Но принципно,няма телефон с тъчскрийн който да не предлага поне още един начин за управление - разни jog dial-и и др.Аз примерно съм свикнал и ми е по-удобен,но има много хора на които не е,защото би могло да се работи по-бавно в някои ситуации.Имам W950i и не мога да се сетя нещо,което да не може да се направи без намесата на тъчскрийна.Обикновено нямам проблеми да го ползвам с една ръка.Но това си е въпрос на личен избор.
Здравейте.Някой знае ли,да ли на W900i паметта му е поделена?Може ли от някъде да се разбере за кое колко се използва в телефона?
Извинявам се,че питам в темата за P1i, но в момента тя е може би най-активната за SE.
Пуснал съм въпроса и в темата за W900i.
Извинявам се,че питам в темата за P1i, но в момента тя е може би най-активната за SE.
Пуснал съм въпроса и в темата за W900i.
Farscape наистина си малко офтопик.Но все пак - W900 има ДО 470MB памет отделена за потребителя,както сигурно знаеш.Иначе цялата му памет е 512MB,но разликата между 512 и 470 е заета от системните папки и преинсталирани приложения.Така че това,което може да използваш е максимум 470MB(в зависимост от количеството на sms-ите ти и т.н.).