W960i

m-r,esato
Регистриран: 19 май 2007, 22:52

Re: Sony Ericsson W960i

Мнение от m-r,esato » 01 юли 2007, 13:54

Няма нищо,дори и да беше,нямаше да се чувствам обиден :)) Все пак не съм ползвал телефон с два говорителя досега и някак си не съм привлечен от идеята да ходя пеша по улиците :))

Farscape
Регистриран: 08 май 2006, 12:26

Мнение от Farscape » 01 юли 2007, 21:06

Вижте Motorola V3x.Има два стерео говорителя,но със сигурност мога да твърдя,че не се чува по-силно от SE W900i.Дебелината й е 20мм.Но звучи като че ли малко по-добре.

niki18
Регистриран: 26 яну 2007, 15:00

Мнение от niki18 » 01 юли 2007, 22:06

Разлика няма, защото говорителите са два, но са слаби, умножено по две прави що годе добър звук, при това почти 100% идентичен със този от един, по-голям говорител.. Вече разликите в качеството на звука, сила и пр. са нормални при отделните телефони, ту к говоря за два еднакви говорителя, единия с 2 тонколони, другия с една, по-голяма.. Все тая е.

И за незанещите - SE имат телефон W модел със стерео - Това е w550/w600 - първите два walkman телефона на SE (upgrade на s600), рпи това доста успешни.. От тогава SE са осъзнали, че не си заслужава да жертват друг хардуер за вместване на два говорителя.. И според повече от нас е така.. Също както с GPS-а в момента.. Не е достигнал това ниво на развитие в телефоните за да е достатъчен заместник на истинските gps-и.. И "успехът" на използване на gps в N95 е факт.. Попитайте Nokia колко хора са се абонирали за платената услуга(само през на нокиа сървърите може да се използва, естествено със добро заплащане..)

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 02 юли 2007, 12:13

Малко е странно да намесваш точно Vertu,защото е ясно,че там това не се прави заради селяния.Но телефон до 200$ примерно,който има 2 говорителя,а няма други важни неща,ще бъде купен само от хора,които не се интересуват от функциите,а само от това да звучи силно.Това,разбира се,не означава,че се купува от селяни.Човек с увреден слух би имал полза от много силно звънене,комбинирано със силна вибрация.
Не съм съгласен,че за да звучи приятно и силно са му нужни два говорителя.За да звучи приятно трябват по-големи физически размери на говорителя,а силата може да се постигне или чрез един мощен,или чрез два по-слаби.Така че за комбинацията приятно+силно е нужно да има един голям говорител с "приятно" звучене,вместо два малки с "неприятно" звучене.Това го казвам с уговорката,че не става дума за телефони,по-дебели от 20мм,където може да решат да сложат два големи говорителя.Част от телефоните на Nokia са много добър пример,че не са нужни два говорителя.

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 02 юли 2007, 12:42

Аз пък мисля,че е странно точно ти да правиш
такива обобщения за масовия клиент.Защото
очевидно си манияк за разлика от обикновения
купувач.На него какво му трябва- удобен,здрав
телефон.Като няма екстри,поне да звъни силно и
приятно.Сигурен съм,че 99.99% от хората не са
безразлични как звъни телефонът им.Освен това
6233,напр.,въпреки близките говорители,си има
стерео ефект с подчертано пространственно звучене.Освен това,един модел с повече екстри
така или иначе не може да е супер тънък.Какво
пречи да е с 2 говорителя.Консумацията,обемът
са същите като един по-голям говорител.Но звукът е по-добър.

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 02 юли 2007, 15:54

В крайна сметка стигнахме до заключението,че има пазар и за двата типа "озвучаване".Единствено не мога да се съглася,че звукът от два говорителя е по-добър от този на един,но това зависи до голяма степен от самите говорители,така че никой не е абсолютно прав или абсолютно греши.
Телефоните с екстри наистина не са много тънки,но ако се сложат два говорителя ще станат още по-дебели.Една Nokia например,която е дебела 24мм, е така или иначе прекалено дебела,за да я удебеляват още.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 02 юли 2007, 16:09

Имам Н95, и ти казвам, че почти всичко работи без пари. Тези сървъри на Нокиа са само за гласова навигация, а можеш да си го направиш същото нещо и с опцията Симулация, и то без пари. Разбери, че GPS е безплатен за всички!

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 02 юли 2007, 16:21

Е,по-добро е звученето от 2 говорителя,това е
вън от съмнение.Дори чисто схемотехнически с
2 говорителя с половин мощност от един по-голям се постига по-висока ефективност-
по-висока изходна мощност при еднаква консумация.
Естествено,става въпрос за еднакви по качество говорители.

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 02 юли 2007, 17:32

Колкото по-голяма е площта на един говорител,толкова по-добро е съотношението отдадена/получена енергия,т.е. се покачва мощността.Именно затова предпочитам по-голям говорител,пък и защото може да сваля до по-ниски честоти(естествено не говоря за 20 Hz бас,но все пак).Но мисля,че тук е момента да спрем да обсъждаме говорителите,първо,защото сме офтопик и вече ставаме "нахални" :)),и второ - защото това се превърна в сравняване на мухи под микроскоп :)))

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 02 юли 2007, 17:55

Добре го каза!:) На демото, което гледах в Youtube, звучеше добре. Най-важното е да звучи добре. Харесвах звука на 3250, сега на Н95 е същия, нищо, че 3250 е с един говорител, в Н95-с два. Това ли е най-важното? Всичко е от значение. Но точно това не е най-важното...:)

Отговори