K800i
-
- Регистриран: 25 авг 2007, 19:11
Re: Sony Ericsson К800i
Здравейте искам да ви попитам някои има ли калкулатор със синус и косинус и да може да си превръща от градуси в радиани и гради (най-вече за гради) Ако някой знае такъв моля да ми каже
@rakiq_power изтегли: http://download10.getjar.com/downloads/web/pub/3382/Calculator.jar
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Може ли да си инсталирам GPS в телефона
Moga li da sloja GPS
-
- Регистриран: 07 фев 2008, 15:32
GPS не се инсталира. Можеш да си купиш външен GPS-модул, който да свързваш с телефона, и да използваш (примерно) Google Maps. При К800 няма особено голям смисъл, ако нямаш евтина тарифа за пренос на данни, защото всички навигацонни програми и route planner-и, които вървят на него са от типа off-board, т.е. всеки път зареждат нужните карти през мрежата.
Да взема и аз да задам един въпрос (на мнозина ще им се стори глупав, но за пръв път имам вземане даване с Internet търговия) - въпроса ми е, когато на този сайт отида на страницата за k800i и от там на Mobile Shop нали изложените оферти за телефон са за неползвани складови количества, а не за телефони втора ръка? И ако да някой може ли да ми каже дали нещо не са по прецакани след като там има (в момента, в който пиша този текст) масово цени за по 334лв, а на сайтовете на Germanos и 2be същия модел телефон без сключване на договор с определен оператор е към 430-450лв, та другия въпрос е откъде иде тази разлика, ако телефоните продавани в раздела Mobile Shop не са по различни от тези в Germanos или 2be? Някой каза, че k800i съществува в оригинална и във Vodafone версия и ако аз реша да пазарувам през Internet (ако се окаже че не съществува значителна разлика в качеството на предлаганите в раздела Mobile Shop и в да речем Gemrmanos телефони, както и че цената от 334 лв е за складов телефон, а не 2-ра ръка) има ли възможност да се разбере дали поръчания телефон през Internet няма да се окаже Vodafone версия?
@MStatkov Vodafone версията е с разбъркано меню, някои екстри в менюто са орязани и има червена и зелена слушалка, докато нормалния няма такива "проблеми".
Другото, което можеш да очакваш е телефона да отключен с Unlock patch - при ъпдейт на софтуера телефона се "заключва" и не работи с никакви SIM, докато не го отключиш отново.
Има 2 варианта да го отключиш - в свестен сервиз ( така няма да имаш проблеми с ъпдейти по-нататък ) или с Unlock patch, който можеш сам да сложиш безплатно.
Затова евтиното понякога излиза скъпо, т.е. ти ще го купиш от Online магазин за 334 и после ще плащаш за разкодиране.
Другото, което можеш да очакваш е телефона да отключен с Unlock patch - при ъпдейт на софтуера телефона се "заключва" и не работи с никакви SIM, докато не го отключиш отново.
Има 2 варианта да го отключиш - в свестен сервиз ( така няма да имаш проблеми с ъпдейти по-нататък ) или с Unlock patch, който можеш сам да сложиш безплатно.
Затова евтиното понякога излиза скъпо, т.е. ти ще го купиш от Online магазин за 334 и после ще плащаш за разкодиране.
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Предполагам, че когато сам човек си слага този Unlock patch трябва да разполага със сервизен кабел или може и с обикновен? А също по принцип колко бързо се осъществява такова слагане на отключващия пач? И имаш ли представа едно сервизно отключване колко струва, защото ако е под 120 лв, то мисля, че е по изгодно да си вземеш телефон за 334лв и след това да си го дадеш за отключване, отколкото да дадеш със сигурност 450 и нагоре. А ако имаш познати, които са си взели k800i през Internet сайтове, а не от Germanos, Jeff, 2be и т.н. би ли написал дали техните GSM-и са от Vodafone версията или са си оригиналните?
P.S.: Преди малко забелязах, че Mtel в момента продават k810i за 439лв апарат без договор със SIM карта, а същия модел (също без сключване на договор) в Germanos се предлага за 629лв и просто ми е интересно дали телефоните предлагани от Mtel са по лесната процедура отключени (и ще се блокират при ъпдейт на софтуеъра) или от мрежовия оператор са се постарали да ги отключат малко по-професионално. Но все си мисля, че е първото, щото разлика от близо 200лв?
P.S.: Преди малко забелязах, че Mtel в момента продават k810i за 439лв апарат без договор със SIM карта, а същия модел (също без сключване на договор) в Germanos се предлага за 629лв и просто ми е интересно дали телефоните предлагани от Mtel са по лесната процедура отключени (и ще се блокират при ъпдейт на софтуеъра) или от мрежовия оператор са се постарали да ги отключат малко по-професионално. Но все си мисля, че е първото, щото разлика от близо 200лв?
С USB кабела от комплекта можеш да сложиш Unlock patch. Цялата работа отнема около 30 - 40 минути - не че ще имаш такава работа с РС-то, но чакането докато се качва пача отнема време.
Единствено в началото имаш да изчакаш 2 -3 минути, програмата ти изписва да махнеш кабела, да извадиш и сложиш пак батерията да натиснеш бутона READY и после пак да го свържеш с програмата - след това само чакаш и като приключи включваш телефона -> вече ще работи с всякакви карти :)
В сервизи предполагам цената е поне 50 - 60 лв., ако не и повече. Може да попаднеш на сервиз, който ще го разкодира на по-ниска цена - обаче някои хитреци слагат пач за отключване ( нали да ти излезе по-евтино , а това можеш и сам ), затова трябва да е свестен сервиз, а не в някое гаражно магазинче за GSM-и.
M-Tel-ския вариант на К810 ще работи само с тяхна SIM карта, чак като ти изтече договора ще можеш да искаш кода за отключване ( те ще ти го дадат ).
Ако през времето на договора ти искаш да ползваш апарата с друга SIM карта различна от М-Tel-ската тогава имаш 2 варианта - сам го отключваш с пач или го носиш на сервиз за разкодиране.
Първия вариант ще ти излезе безплатно и така ще изчакаш докато ти изтече договора с тях.
Единствено в началото имаш да изчакаш 2 -3 минути, програмата ти изписва да махнеш кабела, да извадиш и сложиш пак батерията да натиснеш бутона READY и после пак да го свържеш с програмата - след това само чакаш и като приключи включваш телефона -> вече ще работи с всякакви карти :)
В сервизи предполагам цената е поне 50 - 60 лв., ако не и повече. Може да попаднеш на сервиз, който ще го разкодира на по-ниска цена - обаче някои хитреци слагат пач за отключване ( нали да ти излезе по-евтино , а това можеш и сам ), затова трябва да е свестен сервиз, а не в някое гаражно магазинче за GSM-и.
M-Tel-ския вариант на К810 ще работи само с тяхна SIM карта, чак като ти изтече договора ще можеш да искаш кода за отключване ( те ще ти го дадат ).
Ако през времето на договора ти искаш да ползваш апарата с друга SIM карта различна от М-Tel-ската тогава имаш 2 варианта - сам го отключваш с пач или го носиш на сервиз за разкодиране.
Първия вариант ще ти излезе безплатно и така ще изчакаш докато ти изтече договора с тях.
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
-
- Регистриран: 07 фев 2008, 15:32
"Vodafone версията е с разбъркано меню, някои екстри в менюто са орязани и има червена и зелена слушалка, докато нормалния няма такива "проблеми"."
Не мога да се съглася с това изказване, и дори препоръчвам на хора, които не са имали СЕ, точно Vodafone-версията на телефона. Това поради следните прични:
1. Менюто в никакъв случай не е разбъркано, а малко по-подредено (и на 85% едно и също). Пример: в оригинала всички настройки на телефона се намират в меню настройки. Само настройките за съобщения са в меню съобщения, и то не всички - някой са в меню настройки (???). Не разбрахте? И на мен ми се губи логиката - но този проблем го няма във версията за Vodafone.
2. Това, с орязаните екстри е легенда - няма функция, която да липсва. Има няколко който се казват иначе.
3. Признавам, че като стар СЕ притежател, не ми трябват червена и зелена слушалка. Само че тези символи вече са неизменна част от всеки мобилен телефон - даже и от СЕ. Така че: не пречат. Приятният страничен ефект е, че версията на Vodafone няма копче, което директно води в интернет.
Не мога да се съглася с това изказване, и дори препоръчвам на хора, които не са имали СЕ, точно Vodafone-версията на телефона. Това поради следните прични:
1. Менюто в никакъв случай не е разбъркано, а малко по-подредено (и на 85% едно и също). Пример: в оригинала всички настройки на телефона се намират в меню настройки. Само настройките за съобщения са в меню съобщения, и то не всички - някой са в меню настройки (???). Не разбрахте? И на мен ми се губи логиката - но този проблем го няма във версията за Vodafone.
2. Това, с орязаните екстри е легенда - няма функция, която да липсва. Има няколко който се казват иначе.
3. Признавам, че като стар СЕ притежател, не ми трябват червена и зелена слушалка. Само че тези символи вече са неизменна част от всеки мобилен телефон - даже и от СЕ. Така че: не пречат. Приятният страничен ефект е, че версията на Vodafone няма копче, което директно води в интернет.