XPERIA X10
-
- Регистриран: 30 юни 2007, 15:01
Re: Sony Ericsson XPERIA X10
Намери темата за хперия във форума на андроид бг ,в момента имаш много възможности да не ти се налага да чакаш до лятото за 2.3 един път да сложиш някой от ромовете флаша се сваля от маркета ;)
-
- Регистриран: 05 яну 2007, 23:35
Имам въпрос.След като го unlockn-а мога ли да го упдейтвам до следващи версии на Android?Спешно е!
Докараха ми такова телефнчето от Англия обаче е заключен ,може ли да ми кажете сервиз в Пловдив където да го разкодирам ,и да е на сносна цена !
Извинявам се че ви отклонявам от темата но имам следния проблем със моя Х10.Бях си сложил паролка за отключване на дисплея,и незнайно как телефона се е опитвал няколко пъти да се отклучи сам докато е в джоба ми.И после ми пишеше че съм въвел много грешни пароли и за да отлюча телефона трябва да си вляза в google профила.Но и там немога да вляза.Въвеждам юзера и паролата но винаги ми дава че е грешно,пробвах със много други юзери на приятели но пак нестава.А иначе на мене могат да ми звънят.Но основния ми екран е полето за юзера и полето за паролата,немога да вляза в меню или някаде другаде.Някакви и предлохения какво ога да направя.И със компа не иска да се свърже :((
Извинявам се , не видях че има такава тема.
Моля помагайте!
Днеска си взех Sony Ericsson Xperia X10 с Андроид 2.1 (така поне пише на кутията).Продавача ми каза че имам безплатен GPS и да си влизам и да си тегля каквото искъм.И аз нали си нямам понятие от Андроид и спокоен си цъкам на всякаде изтеглих нещо там да пуска музика , изгледах един клип в YuTube и го оставих телефона, и след половин час ми скимна си провера сметката 12 лв горница хванах се за главата.Намерих някаква предплатена карта на глобул с 0 стотинки вътре и е сложих в телефона (нека дърпа пари ся , кат няма такива в картата)картата ми с сметка си е върнах в стария телефон.
Та ся го разучавам тъпия телефон, и имам няколко въпроса:
1.От каде да си спра тоя GPS та да не гълта пари, и да ползвам Wi-fi вместо него?
2.Ако някой може да ми даде някакви инструкци с тая операционна система на бг език.
3.Искъм да си сложа скайп и навигация.
4.Какви видео формати чете телефона , видях че са .mp4 , други имали?
Моля помагайте!
Днеска си взех Sony Ericsson Xperia X10 с Андроид 2.1 (така поне пише на кутията).Продавача ми каза че имам безплатен GPS и да си влизам и да си тегля каквото искъм.И аз нали си нямам понятие от Андроид и спокоен си цъкам на всякаде изтеглих нещо там да пуска музика , изгледах един клип в YuTube и го оставих телефона, и след половин час ми скимна си провера сметката 12 лв горница хванах се за главата.Намерих някаква предплатена карта на глобул с 0 стотинки вътре и е сложих в телефона (нека дърпа пари ся , кат няма такива в картата)картата ми с сметка си е върнах в стария телефон.
Та ся го разучавам тъпия телефон, и имам няколко въпроса:
1.От каде да си спра тоя GPS та да не гълта пари, и да ползвам Wi-fi вместо него?
2.Ако някой може да ми даде някакви инструкци с тая операционна система на бг език.
3.Искъм да си сложа скайп и навигация.
4.Какви видео формати чете телефона , видях че са .mp4 , други имали?
[Quote]Днеска си взех Sony Ericsson Xperia X10 с Андроид 2.1 (така поне пише на кутията)[/Quote]
Провери в менюто кой е. Дори пусни SEUS и виж дали имаш ъпдейт, преди да си сложиш инфото. :)
[Quote]Продавача ми каза че имам безплатен GPS и да си влизам и да си тегля каквото искъм.[/Quote]
[Quote]1.От каде да си спра тоя GPS та да не гълта пари, и да ползвам Wi-fi вместо него?[/Quote]
Продавача ти е казал, че имаш GPS приемник. Провери какво означава GPS и GPRS.
Този телефон не предлага безплатна навигация.
Хубаво е да си пуснеш пакет с неограничен интернет през оператора. Как да пускаш и спираш данните виж в упътването.
Support-а на SE погледна ли го? Там по принцип има всичко. http://www.sonyericsson.com/cws/support/phones/topic/android21/xperiax10?cc=bg&lc=bg
Skype има в android market.
Провери в менюто кой е. Дори пусни SEUS и виж дали имаш ъпдейт, преди да си сложиш инфото. :)
[Quote]Продавача ми каза че имам безплатен GPS и да си влизам и да си тегля каквото искъм.[/Quote]
[Quote]1.От каде да си спра тоя GPS та да не гълта пари, и да ползвам Wi-fi вместо него?[/Quote]
Продавача ти е казал, че имаш GPS приемник. Провери какво означава GPS и GPRS.
Този телефон не предлага безплатна навигация.
Хубаво е да си пуснеш пакет с неограничен интернет през оператора. Как да пускаш и спираш данните виж в упътването.
Support-а на SE погледна ли го? Там по принцип има всичко. http://www.sonyericsson.com/cws/support/phones/topic/android21/xperiax10?cc=bg&lc=bg
Skype има в android market.
Благодаря че се отзова:)В момента преглеждам подробно упътването.
[Quote] Продавача ти е казал, че имаш GPS приемник. Провери какво означава GPS и GPRS. [/Quote]
Продавача ми каза безплатен GPS , и аз се учудих , каза ми влизай в интернет и си цъкай,тегли на воля(и аз усмихнат до ушите).Казах му че нали се плаща , той каза че интернета ми е безплатен, макар че видях само 25 МБ безплатни на тази програма на която минах Globul Generation 12.90.Цъках си и по едно време 12 лв сметка и смених картите.Явно още не са ме прехварлили към новата ми програма( глобула), но както и да е като намеря настройката за GPRS ще гледам да го махна да оставя само WIFi, между другото знам какво е GPRS :D
[Quote] Този телефон не предлага безплатна навигация. [/Quote]
Да вече го разбрах по трудния начин, а дали неможе да се свали някаква програма за Андроид за навигация и да е безплатна, някаде бях чел, че ставали такива магии.
[Quote] Skype има в android market. [/Quote]
От там ми кзаха че мога да тегла безплатно от телефона.Вярно ли е?
Знам че малко досаждам с такива елементарни неща , но все пак за първи път си взимам телефон с операционна система.:D
[Quote] Продавача ти е казал, че имаш GPS приемник. Провери какво означава GPS и GPRS. [/Quote]
Продавача ми каза безплатен GPS , и аз се учудих , каза ми влизай в интернет и си цъкай,тегли на воля(и аз усмихнат до ушите).Казах му че нали се плаща , той каза че интернета ми е безплатен, макар че видях само 25 МБ безплатни на тази програма на която минах Globul Generation 12.90.Цъках си и по едно време 12 лв сметка и смених картите.Явно още не са ме прехварлили към новата ми програма( глобула), но както и да е като намеря настройката за GPRS ще гледам да го махна да оставя само WIFi, между другото знам какво е GPRS :D
[Quote] Този телефон не предлага безплатна навигация. [/Quote]
Да вече го разбрах по трудния начин, а дали неможе да се свали някаква програма за Андроид за навигация и да е безплатна, някаде бях чел, че ставали такива магии.
[Quote] Skype има в android market. [/Quote]
От там ми кзаха че мога да тегла безплатно от телефона.Вярно ли е?
Знам че малко досаждам с такива елементарни неща , но все пак за първи път си взимам телефон с операционна система.:D
В маркета има и безплатни и платени приложения.
Ето предложение за навигация http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=345651&cat_id=6&view=0
Ето предложение за навигация http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=345651&cat_id=6&view=0
[Quote] В маркета има и безплатни и платени приложения.
Ето предложение за навигация http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=345651&cat_id=6&view=0 [/Quote]
Благодаря ти , веднага щом открия как се качват програмките ще я инстална, още чета с мъка опътването :D
Ето предложение за навигация http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=345651&cat_id=6&view=0 [/Quote]
Благодаря ти , веднага щом открия как се качват програмките ще я инстална, още чета с мъка опътването :D