Xperia ray

Hitreca Hitrecov
Регистриран: 25 окт 2011, 13:01

Re: Sony Ericsson Xperia ray

Мнение от Hitreca Hitrecov » 10 дек 2011, 23:42

Чете ги тези сайтове,защото съм го изпробвал и ти казвам даже от маркета пишеш флаш плейър и ти излиза 11 версия и го ъпдейтваш,защото вградения е 10,1

Hitreca Hitrecov

Мнение от Hitreca Hitrecov » 11 дек 2011, 23:25

Като цяло,който да вземеш няма да съжеляваш

The All-Seeing Eye
Регистриран: 29 дек 2005, 15:14

Мнение от The All-Seeing Eye » 13 дек 2011, 16:46

Новостите в този ъпдейт са: 3д камера, панорамна камера, подобрена интеграция с фейсбук, някакви си видео обаждания за google talk, и писане подобно на swype, опция за скрийншот- абе все неща дето не използвам 8) Мен ме интересуваше главно защото някой беше казал, че подобрява живота на батерията, но още ми е трудно да кажа дали е така ... Или наистина има малко подобрени, или аз съм спрял да го разцъквам толкова защото свикнах с него ... ;)

Hitreca Hitrecov

Мнение от Hitreca Hitrecov » 15 дек 2011, 09:46

Facebook talk поддържа ли?

Hitreca Hitrecov

Мнение от Hitreca Hitrecov » 18 дек 2011, 13:36

Дано и мен да ме сполети скоро същото,че и аз искам як телефон

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 24 дек 2011, 14:28

Най-накрая си прехвърлих и последната вивакомска карта към Мтел и си взех телефона. :) Радостта ми е двойна: вече нямам нищо на мое име по отношение на Виваком и второ...- телефона е слънце направо! Много яка машинка, дизайна е превъзходен и е бърз като ада!

Весели празници на всички! :)

ZIKO
Регистриран: 27 май 2005, 23:41

Мнение от ZIKO » 27 дек 2011, 11:00

Хайде да ни е честито :) Явно в един и същ ден сме купили от Мтел :P
Да те попитам с коя версия на софтуера си, при мен изкарва 2.3.3 и няма ъпдейт до 2.3.4, не отрива нито през телефона нито през SEUS, а доколкото четох и от опит разбрах :D 2.3.3 много бързо източва батерията :X

asenna5

Мнение от asenna5 » 27 дек 2011, 14:18

С 2.3.3 съм и не виждам разлика спрямо другия ми телефон - Оптимус Уан, при положение, че дисплея, процесора и GPU-то са три пъти по-добри. Разликите между 2.3.3 и 2.3.4/2.3.5/2.3.6 са изключително малки, козметични и става въпрос предимно за фиксване на бъгове, които не се проявяват масово или често. 2.3.4 добавя поддръжка на USB-On-the-Go, по-бърза локализация на GPS-а, видео чат в Google Talk и фиксва проблем с батерията единствено при Nexus One (и проблем с двойно показване на иконите за Wi-Fi & HSPA при Nexus S). За моделите на СЕ 2.3.4 добавя със сигурност и възможност за скрийншоти, както и по-добра интеграция с ФБ. 2.3.5 отстранява някои бъгове предимно в HTC телефоните: проблем при дропване на разговора след отключване на устройството при входящо позвъняване. Подобрява и работата на компаса при Nexus S. 2.3.6 фиксва бъг с Voice Search при Nexus S.
Единственият важен ъпдейт, който ще имаме е към 4.0.3 - според СЕ възможно е това да стане още първата седмица на януари, въпреки, че седмица преди това бяха казали, че ъпдейтите ще идват между февруари и април. Мен ме съмнява да получим ъпдейта по-рано, тъй като телефоните са операторски (оправя се с 30лв.-50лв. за разкодиране) и тъй като Гугъл забавиха ъпдейта заради доработка по ICS. Мога да те уверя, че всички ревизии на 2.3 са изключително добре оптимизирани и щадят батерията, за разлика от 2.2 и предходни..(ясно е, че първоначално ще ти издържа батерията по-малко, направи следното: остави първите три-четири пъти батерията да падне сама и след това я зареждай до 100%, прави това упражнение поне веднъж месечно и батерията ще се разреди и по-бързо ще влезе в оптимален режим на работа).

..Между другото я сподели каква програма ползваш за камерата :? :)

ZIKO
Регистриран: 27 май 2005, 23:41

Мнение от ZIKO » 27 дек 2011, 16:38

Благодаря за ценнта информация ! (yes)
За камерата не ползвам никаква допълнителна програмка, но в андроидбг препоръчват Vignette, на 44-ия коментар е и самата програмка, краткнатата версия http://www.androidbg.com/forum/topic19331-problemi-i-vprosi-svrzani-s-xperia-ray-p2.html

За сега съм пробвал само live wallpapers-чета, google earth, skype,android system, angry birds, battlefiled BC2, GTA III, NFS Hot Pursuit... coPilot i Sygic и с това май се изчерпах, понеже ми е първият андроид телефон, сега по-подробно разнищтвам нещата :)

asenna5

Мнение от asenna5 » 27 дек 2011, 17:01

Vignette беше първото, което сложих, тъй като ми беше необходимо да сложа флаша на "ауто" (много странно защо го няма това в дефолтскте опции) и същевременно да ползвам хардуерния бутон за звука за снимане. Просто ми беше любопитно дали няма още нещо, дето не съм го чувал. :)

Иначе относно цялостна информация за устройството ти препоръчвам Elixir 2 + ад-она за уиджети, тази програмка е истинско съкровище, ползвам я още от първата версия и е незаменим помощник. :)

Инсталирай директно от компа през маркета:

https://market.android.com/details?id=com.bartat.android.elixir&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5iYXJ0YXQuYW5kcm9pZC5lbGl4aXIiXQ..

Отговори