Live with Walkman
-
- Регистриран: 09 авг 2010, 17:21
Re: Sony Ericsson Live with Walkman
Аз пак да те питам:D Колко време ти се зарежда телефона при напълно па днала батерия? Защото моя се зарежда доста към 3 часа че и повече(angry) Искам да знам дали и при теб е така! Благодаря ти!
Да ти кажа имам една практика от години.Телефон като му дойде време за зареждане,независимо с напълно паднала батерия или не,аз го зареждам два часа и половина.Разбира се,ако видя че не се е заредил и батерията още индикира го оставям да се зареди.Със този телефон досега не ми се е случвало,т.е отгоеора на твоя въпрос е,че и при напълно празна батерия саму достатъчни два часа и поло9вина-което не е кой знае каква разлика от времето за което ти зареждаш твоя(yes)
Здравейте на всички. Желая ви здраве, щастие и успешна нова година. Преди две седмици си купих нов Сони Ериксон Live with Walkman. Телефонът много ми хареса. преди това видях и мненията за него във форума и затова си го купих. Не ми създава проблем освен това, че при нормално говорене на ден, без да се теглят приложения от интернет, при изключени безжични връзки, при намалена яркост на екрана и без да се слуша музика, батерията му свършва за ден и всеки ден я зареждам. Който има подобен телефон, моля да ми пише, дали и при него съществува същия проблем - батерията да се зарежда всеки ден, щото пада до 16 %.
Здравей,видяхпоста за проблема ти.Първото за което се сещам е да те попитам,изчака ли първия път батерията да се истощи до край така че телефона да се изключи,и след това зареди ли батерията 14 часа?Също така виш дали ти е пуснато 3G,ако е така изключи го.Ако не си направил това,е възможно да ти прави този проблем.Моята батерия с снимки,интернет и слушане на някоя и друга песен в интернет радио държи пълни две денонощия и на третия ден вече плаче за храна :)Както споменах в един по-горен пост,четох някъде че със всяко следващо зареждане и разреждане на батерията,времето за което държи се увеличавало(yes)Това е от мен,ако имаш други въпроси спокойно можеш да ме питаш;)
Благодаря ти първо за отговора. Някои неща, които ги спомена ги знам, но не ги направих. Затова ти благодаря. Не изчаках да се разреди новата батерия до край щото ми беше мерак да го ползвам. Второ- трябваше да го заредя поне 12 часа-това го направих. Трето - знам че трябва да изключа 3G връзката, но ако ми кажеш "как", щото за първи път имам толкова сложен телефон, а и още не съм му разгледал ръководството за употреба. Просто нямам време. Просто ми кажи алгоритъма на изключване. Не съм много вещ с тази техника, но нали затова е форума. Преди няколко години имах Сони Ериксон G700 - той беше от първите СониЕ телефони с тъчскрийн екран, но имаше и бутони. Той също бързо се изтощаваше, но като изключих 3G връзкта и живота на батерията му се удължи. Иначе телефона е страхотен. Много съм доволен и го препоръчвам на всеки, който иска да си купи телефон. Досега нямах телефон с напълно тъчскрийн екран и сега видях какво е удобството. А и възможностите му са огромни.
Доста неща ги нямаше инсталирани, та трябваше да ги сваля от маркета. Остани със здраве.
Доста неща ги нямаше инсталирани, та трябваше да ги сваля от маркета. Остани със здраве.
Нещо друго исках да споделя. Очаквах много добро качество от музикалня плеър и по-специално от еквилайзера. Нито един тип негови настройки не ме кефят. Музиката е плоска - няма разделяне на ниски от високи честоти. За разлика от Сони Ериксон G700, който има страхотен еквилайзер и дори Мегабас. Качеството на музиката и направо върхът. Но моето скромно мнение е, че в този аспект -качеството на музиката от плеъра, производителят малко се е поизложил. Особено за това че тела е тип уолкмен - трябваше да изпипат в подробности музикалните му настройки.
Много си прав за звука,направи ми впечатление че няма ръчна настройка на еквалайзера,а само фабричните настройки.Аз ползвам и Sony Ericsson w810i,който е модел от 2006г. също е от уокмен серията и има опция собственоръчно да си зададеш настройки по желание..Точно по тази причина избрах и тъч телефона ми да е от уокмен серията,но липсата на собствена настройка на еквалайзера много ме изненада.Иначе звука е силен през двете стерео тонколонки което много ме устройва.А 3G се изключва по следния начин:настройки-безжични и други мрежи-мобилни мрежи-режим на мрежата.Там задаваш да е"само gsm" (yes)
Здравей rusike! Thank you - за отговора. Пак искам да те питам, щото може би това го няма в ръководството- какво е WCDMA и WCDMA предп./GSM. И като е само режим на GSM и не е 3G, това ще влияе ли върху достъпът до интернета и до свалянето на данни. При кои случаи трябва да се включва режим 3G.
Здравей. С думи прости WCDMA е 3G мрежата.Относно въпроса ти за интернета и преноса на данни,не съм вещ по тази тема,аз лично ползвам интернет само през WI-FI.Надявам се някой по-просветен по темата скоро да отговори на въпросите ти:)
[Quote]Тема: Re: Sony Ericsson Live with Walkman
Автор: mangi
Публикувано: 29.12.2011 09:53
Здравей rusike! Thank you - за отговора. Пак искам да те питам, щото може би това го няма в ръководството- какво е WCDMA и WCDMA предп./GSM. И като е само режим на GSM и не е 3G, това ще влияе ли върху достъпът до интернета и до свалянето на данни. При кои случаи трябва да се включва режим 3G.[/Quote]
Като за начало си сложи накакъв widget от който да може да пускаш и спираш 3G-то.
Разбира се, на 2.5/2.75G скоростта на интернета ще е по - ниска, спрямо на 3.5G. За тетеринг, гледане на видео, обмяна на файлове с голям размер е по - подходяща високо-скоростна връзка.
Ползвай план от оператора с неограничен трафик. Така, няма да имаш проблем със сметката, а интернет ще е постоянно достъпен. Все пак това не е обикновен телефон, а смарт и работи напълно само с постоянна връзка.
Автор: mangi
Публикувано: 29.12.2011 09:53
Здравей rusike! Thank you - за отговора. Пак искам да те питам, щото може би това го няма в ръководството- какво е WCDMA и WCDMA предп./GSM. И като е само режим на GSM и не е 3G, това ще влияе ли върху достъпът до интернета и до свалянето на данни. При кои случаи трябва да се включва режим 3G.[/Quote]
Като за начало си сложи накакъв widget от който да може да пускаш и спираш 3G-то.
Разбира се, на 2.5/2.75G скоростта на интернета ще е по - ниска, спрямо на 3.5G. За тетеринг, гледане на видео, обмяна на файлове с голям размер е по - подходяща високо-скоростна връзка.
Ползвай план от оператора с неограничен трафик. Така, няма да имаш проблем със сметката, а интернет ще е постоянно достъпен. Все пак това не е обикновен телефон, а смарт и работи напълно само с постоянна връзка.