Xperia ray

Sedd
Регистриран: 09 яну 2012, 14:50

Re: Sony Ericsson Xperia ray

Мнение от Sedd » 09 яну 2012, 14:54

Здравеите ,купих си телефона преди близо 1 седмица ,но още нищо не му разбирам ... искам да попитам как да премахжам прилойения от началния екран(нали има 5 начални екрана)и на пуржия без да искам сложих какулатор и youtube и сега не знам как да ги премахна,мерси предварително

afficionado
Регистриран: 04 окт 2010, 18:15

Мнение от afficionado » 09 яну 2012, 16:25

Без да те е страх, това са само препратки, избираш ги с пръст, като ги разклатиш, се появява кошче и ги завличаш в него...Изглежда си без какъвто и да е опит в компютрите?

Sedd
Регистриран: 09 яну 2012, 14:50

Мнение от Sedd » 09 яну 2012, 16:50

Така изглежда :D:D:D мерси много!!!

jiggy
Регистриран: 20 апр 2007, 13:17

Мнение от jiggy » 09 яну 2012, 18:31

И аз искам да си взема телефона, но цена от 479 лв с 2-годишен договор към Глобул ми се вижда много висока. Някой да има информация дали се очаква цената скоро да падне?

shekerov
Регистриран: 24 яну 2012, 10:08

Мнение от shekerov » 24 яну 2012, 10:24

Аз си избрах един от магазините в борсата тук и ми го доставиха още съшия ден за 460 с гаранция.

Много съм доволен! Търсих малък смартфон и смятам, че това е идеалния. Първите дни не спирах да цъкам и да експериментирам с всякакви ап-ове и батерията държеше по 1 ден. Сега като го ползвам само за говорене, СМС-и, проверка на мейл, mp3-плейър и от време на време GPS - държи по 3 дни гадта малка - да не повярваш!

Предупреждавам, че изглежда доста нежен - особено в сравнение в огромните Самсунги или грозните HTC-та - така че ако търсите по-мъжкарски телефон, този не е за Вас. Въпреки вида, след 2 изтървания на плочки от високо нищо му няма!

Единственото лошо, което съм чул за него е, че Сони-Ериксоните им било заключено нещо и не можело да се сменя интерфейса на Андроид-а. Не съм се интересувал, защото въобще не ме интересува - сигурно по форумите е пълно с инфо по темата.

Препоръчвам!

krasimirVM
Регистриран: 11 май 2011, 16:51

Мнение от krasimirVM » 24 яну 2012, 16:33

Здравейте,
имам телефона от известно време и като цяло съм много доволен, но имам проблем със светкавицата на камерата. Когато се опитам да я включа тя свети непрекъснато като фенерче. Дали това е дефект на телефона или аз нещо бъркам в настройките.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 24 яну 2012, 16:39

Така си свети, нищо не бъркаш. Сложи си Vignette, позволява ауто-режим на светкавицата и възможност за снимане с хардуерния бутон за звука след съответната настройка. В маркета е платена, но я има и излекувана.

krasimirVM
Регистриран: 11 май 2011, 16:51

Мнение от krasimirVM » 25 яну 2012, 13:22

Благодаря много. Сложих си Vignette и всичко се оправи.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 08 фев 2012, 22:41

От началото на седмицата е достъпен официално Android 2.3.4 за телефоните, купени от Мтел (стоковите РОМ-ове).
Нямах възможност за по-ранен ъпдейт, но сега за около половин час го инсталирах. Изискава се PC Companion и става единствено през компютър. Билда на фирмуера е 4.0.2.A.0.42. Който иска може и да го руутне, за момента аз не виждам особен смисъл.

На прима виста си има точно това, което описах в предходния пост. И при старт имам повече рам (в моя случай 102 мегабайта с доста програми, стартиращи се с включване на устройството - с 2.3.3 имах с 15 мегабайта по-малко рам при старт със същите програми).
Всъщност май скрийншотите са единственото ново и по-готино нещо. След малко ще поразгледам и ФБ приложението. Не очаквам съществени промени по отношение на енергопотреблението, но ако все пак има някаква разлика ще споделям в движение..

Оставам в очакване на ICS към края на март или началото на април. И се надявам ъпдейта за Мтел да бъде достъпен до месец-два след официалното пускане, не по-късно.

ni4k0o
Регистриран: 29 юни 2010, 17:49

Мнение от ni4k0o » 09 фев 2012, 13:57

здравейте някой ще ми помогне ли със навигацята незная коя програма да си кача и как да я кача ще съм благодарен ако дадете мнение ;)

Отговори