Xperia ZR

l_zdravkov
Регистриран: 23 окт 2012, 09:09

Re: Sony Xperia ZR

Мнение от l_zdravkov » 22 юли 2013, 21:49

Вече е в продажба и у нас. :)
Да видим сега, на живо, заслужава ли си чакането и парите

dves
Регистриран: 28 ное 2008, 23:56

Мнение от dves » 22 юли 2013, 22:11

Къде го продават и на каква цена?

julianjulian10
Регистриран: 18 юни 2007, 13:32

Мнение от julianjulian10 » 26 юли 2013, 09:04

1019 лв. .... нормално като за първа оферта. Така беше и с Xperia V - 1050 лв., но после се смъкна цифрата средно с по 70 лв. на месец и вече е само 550 лв.

ivelinvw
Регистриран: 26 май 2012, 21:27

Мнение от ivelinvw » 09 сеп 2013, 09:41

Вече е на добра цена като гледам..около 770 лв.Някой ползва ли го вече,какви отзиви ще коментирате ?

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 09 сеп 2013, 14:25

Само едно ме притеснява и това е дисплея - това TFT едвам се доближава до качеството на AMOLED като яркост, но цветовете са все още доста нереалистични и - например черното не е черно, а леко сивкаво, бялото има тъмни нюанси по ъглите ... общо взето ако цената падне до 600 лв до няколко месеца би си струвал ако се преглътне дисплея ... иначе - търсим нещо с AMOLED :)

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 09 сеп 2013, 15:19

[Quote]Само едно ме притеснява и това е дисплея - това TFT едвам се доближава до качеството на AMOLED като яркост, но цветовете са все още доста нереалистични и - например черното не е черно, а леко сивкаво, бялото има тъмни нюанси по ъглите [/Quote]
??? Този дисплей със сигурност не е най-доброто от Сони. Но още по-сигурно е, че е по-ярък и с по-реални цветове от фалшивите амолед дисплеи на Самсунг. Просто го постави до S4 в някой магазин.
Яркост и реални цветове от Амолед ? Дори iPhone4 е с по-ярък дисплей от флагмана на Самсунг.

julianjulian10
Регистриран: 18 юни 2007, 13:32

Мнение от julianjulian10 » 09 сеп 2013, 16:16

Дисплея си е екстра, само ме озадачава защо SONY не слагат сензор за осветеност в телефоните си?! Това е единственото , което не ми харесва. Надявам се в Z1 вече да го има. (beer)

ShinG0

Мнение от ShinG0 » 09 сеп 2013, 16:17

Това, че е най-доброто от Сони, не значи, че е най-доброто на пазара.
От повечето ревюта в youtube става ясно, че колкото и добра да е технологията на Сони за яркост при TFT дисплеите (май се казваше Bravia нещо си) за съжаление не може да се сравни с "фалшивите" AMOLED дисплеи.
Доказателства успях да събера само за Sony Xperia Z (без R, но технологията е същата и на двата - TFT) :
http://www.youtube.com/watch?v=AZ8kSDOKxc0 - 2:45 - където се споменава, че ъгъла на видимост на AMOLED е по-добър, както и черното си е черно на AMOLED, докато изглежда сивкаво на TFT-то на Sony.
http://www.youtube.com/watch?v=2Aj8Z4AF9GA - 1:22 - отново споменава за ъгъла на видимост при TFT, който е по-зле от този на AMOLED, както и реалността на цветовете :)
http://www.youtube.com/watch?v=F9grfQs40L0 - отново говорят за лошият ъгъл на видимост при TFT дисплеите .
Общо взето не може човек да каже на черното бяло (но пък може да каже на черното - сиво ако си купи телефон с TFT дисплей :P ) - това телефонче има лоши страни както всяко едно - идеята е да не те дразнят тези лоши страни когато го купуваш :)

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 09 сеп 2013, 16:45

[Quote]Това, че е най-доброто от Сони, не значи, че е най-доброто на пазара.[/Quote]
:D Казах, че не е най-доброто. Какво ми ги цитираш тия ревюта. Не ставай смешен.
Бягай в най-близкия магазин, сложи ги един до друг двата дисплея. И тогава говори ! Препоръчвам ти HTC One, Z1, iPhone 5. Бедна ти е фантазията каква е разликата с боклука на Самсунг. Белият им цвят е като сняг. Качествените IPS дисплеи превъзхождат тотално Амолед-а на Самсунг.
Ъглите били малко по-малки ?! Това е маловажно и се отнася само за дисплея на ZR. Контраст от 600:1 нагоре е без значение. Важна е качеството на картината. Живи и естествени цветове, достатъчен запас от яркост. Най-голямата лъжа за Амолед дисплеите е,че се държали добре на слънце. Така съм се мъчил с S2 и S3, постоянно търсех сенките.
Ревюта ! Аз самия с S2 се подлъгах така. Супер Амолед Плюс ! Глупости на търкалета. Тихичко го спряха Самсунг. Същото ще стане и със Супер Амолед. Не става !

ShinG0

Мнение от ShinG0 » 09 сеп 2013, 17:26

Искаш да кажеш, че тези видео ревюта са монтирани, за да изглежда, че ъгъла на видимост и цветовете на AMOLED са по-добри от тези нa TFT - май конспирацията на Самсунг е навсякъде - дори в youtube ;)
Всъщност посочените ревюта са на модела Z, а не ZR, като последният ще го разгледам идните дни в някой магазин, за да потвърдя или отхвърля проблема с ъгъла на видимост :)

Отговори