Xperia Z1 Compact

MapTo_D
Регистриран: 05 юни 2006, 13:21

Re: Sony Xperia Z1 Compact

Мнение от MapTo_D » 03 апр 2014, 18:08

Предполагам, че ще се отразява на това колко ще издържи батерията. Все пак едното е чрез usb от компютър и мисля, че ще изкара по-малко през станцията. Още не съм я ползвал, вчера правих третия пълен заряд от около 14-15 часа. Май единствения плюс е, че няма всеки път да се отваря и затваря капачето за зареждане, като по този начин може би се гарантира, че няма нещо да се прецака и при евентуално вкарване във вода да се \'удави\'. Излезе на добра цена и се възползвах, иначе не ми е било фикс идея да имам и док станция.

more_bg
Регистриран: 08 окт 2009, 12:35

Мнение от more_bg » 05 апр 2014, 22:52

На 7.04.Sony ще пуска нов ъпдейт към Kit Kat, с който ще отпаднат всички проблеми от предния..

ivoniii
Регистриран: 12 май 2011, 23:16

Мнение от ivoniii » 06 апр 2014, 20:43

това е добре..(yes)

ivoniii

Мнение от ivoniii » 08 апр 2014, 22:33

няма го още ъпдейта на kit kat,кога ще го пуснат....

ivoniii

Мнение от ivoniii » 09 апр 2014, 18:12

днес пробвах да свържа телефона чрез блутут с друг телефон ,но не можаха да се открият,пробвах и с втори телефон и пак не става,като другите два се свързват,значи самото sony не може да се свърже ,а при активиране на блутута се появява иконката горе,някой има ли представа как може да се оправи да се свързва чрез блутут с други телефони или си е някакъв фабричен дефект,ако някой знае да помага...,благодаря предварително.....(beer)(yes)

genataani
Регистриран: 01 мар 2008, 19:25

Мнение от genataani » 10 апр 2014, 11:57

Виж в настройките, дали телефона ти е видим за другите, защото ако не е няма да можеш да се свързваш с други устройства.

ivoniii

Мнение от ivoniii » 10 апр 2014, 16:17

да,това беше проблема,благодаря много(yes)(beer)

kaki
Регистриран: 25 авг 2008, 17:38

Мнение от kaki » 21 апр 2014, 22:31

Интересно, защо все още цената му е колкото на Sony Xperia Z1

feuer34
Регистриран: 10 яну 2013, 16:15

Мнение от feuer34 » 30 апр 2014, 15:26

Хора помагайте. Не разбирам защо батерията ми пада толкова бързо, последните два дни са катастрофа, преди не беше така. Снощи го заредих и си легнах да спя, на сутринта беше изключен защото нямаше енергия. Към 12 часа беше зареден и до 14 падна до 10 процента. Телефона е на 2 месеца, невъзможно е да е до батерията, освен това загрява адски много отзад. Веднага проверих в менюто при батерията пише 49 процента използване от мултимедия и 48 процента от медиасървър. Мисля че проблемите с батерията започнаха след като преминах към новия андроид, след което предположих че имам вирус в телефона и му дадох ,,ресет фактори сетингс,, и ето че седмица след това имам този проблем, нека само да кажа че уай фай ми е изключен, телефона просто си стоеще и нещо му ядеше батерията :D

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Мнение от stefanicio » 30 апр 2014, 19:00

[Quote]Хора помагайте[/Quote]

Като цяло, няма как да ти кажем защо ти пада батерията без повече информация или достъп до устройството, но пък може да ти помогнем за набавянето на такава.

Нормално е (случва се често) след ъпдейт на смартфона до нова версия на Андроид батерията да се държи по такъв начин. Всичко се решава с Factory Reset. Странното в твоя случай е, че проблемите продължават дори след като си направил такъв.

Аз лично бих ти препоръчал следното:

1. Направи още веднъж Factory Reset.

2. Зареди си телефона до 100%

3. Инсталирай това приложение: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uzumapps.wakelockdetector&hl=en

То е безплатно и следи кое буди телефона и кое заема процесорно време.

4. Остави телефона вечерта и на сутринта стартирай приложението и виж кое е изразходвало батерията. Ако не можеш да се справиш, понеже доста от термините и процесите, които ще покаже това приложение са специфични и никой не е длъжен да ги знае. Просто направи няколко Screenshot-а и ги сподели тук. Така ние ще имаме повече информация за какво точно ти се случва с устройството.

Надявам се, да си решиш проблема, но въпреки това, искам да те предупредя, че е възможно да е хардуерен проблем. Разбира се, вероятността е много малка, но не е изключено. Въпреки това, най - вероятно всичко се корени в някой системен процес, който поради една или друга причина държи телефона буден и натоварен, от което е и загряването на корпуса :)

Отговори