Xperia Z2

qnkokostov21
Регистриран: 21 яну 2008, 09:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2

Мнение от qnkokostov21 » 08 фев 2015, 18:22

Здравейте отново!
Сега установих и друго!
От много време ми прави впечатление, но все си мислех, че е от самата "тема" на дисплея, но не съм бил прав! Значи става въпрос за следното: по вертикалите на дисплея се забелязват едни черти, много на брой, тъмни. И от ляво, но и от дясно, но по-слабо. Като се започне от долната част, и стига до средата, че и отгоре, в посока горния високоговорител! Точно покрай рамката, около сантиметър навътре (надясно и наляво). Успоредни са на надписа SONY. Забелязали ли сте такова нещо? За мъртвите пиксели бях склонен да си затворя очите, но това вече не ми харесва! Днес се загледах по внимателно, и видях, че го има и на снимки, които съм правил с телефона, абсолютно едно към едно. Това е 100% доказателство, че е дефект, а не примерно от тапета и така нататък... и на бял фон го има, и на сив, и на зелен, оранжев и прочие!

ko staaa brat
Регистриран: 24 окт 2008, 17:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2

Мнение от ko staaa brat » 09 фев 2015, 07:05

Здравей, и аз съм с Z2, но нямам такъв проблем (а съм го изтървал и поглагал на натиск, че чак му пукнах металната рамка), а и познавам няколко човека със същия телефон звънях им да ги питам, но явно само ти имаш такъв проблем (освен ако не си го изтървал по-лошо). Точно това което описваш го бях видял в няколко телефона LG G3 (ако те успокоява), но ако съм на твое място директно отивам дам от където съм го закупил, защото може да спре да работи точно когато най-много ти трябва.
P.S. Някой да знае кога ще пуснат андройд 4.4.4 за телефоните закупени от оператор.

qnkokostov21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2

Мнение от qnkokostov21 » 09 фев 2015, 09:27

Здрасти, колега! Благодаря за съвета! Утре ще отида, понеже днес имам доста работа.
Ами, почвам да отговарям под ред:
1. Не, не съм го изтървал, слава Богу, всичко му е на мястото. Постоянно е в калъф.
2. Мокрил съм го макс 10 пъти, да го плакна под чешмата, но спазвайки стриктно указанията на производителя. Не съм го потапял на повече от 3-4 см и за не повече от 1-2 минути, (и то само веднъж, в купа с вода, за да се изфукам пред нашите).
3. За 4.4.4 (ако си на Теленор, като мен), там много се бавят с ъпдейтите, четох в друг форум, че колеги си слагали вивакомския. Но не ми се занимава с такива глупости, че после гаранция нанай!
П.С. един авер ми каза, че ако се появят дефекти вследствие на водата, не ми се зачитала гаранцията!???

ko staaa brat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2

Мнение от ko staaa brat » 18 фев 2015, 21:48

Какво стана с телефона поправиха ли го

qnkokostov21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2

Мнение от qnkokostov21 » 19 фев 2015, 18:13

Да, замениха ми го с нов! :D:P

ko staaa brat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2

Мнение от ko staaa brat » 24 фев 2015, 07:02

Честито за новия стар телефон;), да ти кажа честно SONY Z2 са го направили доста издръжлив защото без да искам си спуках металната рамка точно където са двете капачета за мемори картата и за сим картата от горната (от страната на дисплея) спукак рамката а от долната страна не и в следствие си помислих че вече няма да е водоустойчив "да ама не" продължава да си е водоустойчив и го разбрах като го пуснах във ваната и не се наводни. Корава машина е SONY Z2

qnkokostov21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2

Мнение от qnkokostov21 » 24 фев 2015, 08:58

Благодаря!
:D Да не дава Господ!
Но щом е оживял, значи наистина са много издръжливи!!!
(yes):)

vcz
Регистриран: 29 авг 2012, 19:06

Re: Sony Xperia Z2

Мнение от vcz » 23 мар 2015, 14:54

Здравейте,искам да попитам следното нещо:телефона определено не е wow за цифрата която се предлага,но за това някой друг път.Та въпроса ми е следния:имам проблем с горния говорител,когато имам входящо позвъняване(само при вх.звънене),той просто не работи.някой друг да има този проблем?Благодаря предварително

ko staaa brat

Re: Re: Sony Xperia Z2

Мнение от ko staaa brat » 23 мар 2015, 17:20

Здравей, да ти кажа честно до сега съм нямал проблем с които и да е от двата говорителя при входящо звънене или други дейности изискващи работата на говорителите. Искам да те попитам с коя версия на Андроит си и да ти кажа, че влизаш в "настройки" - "за телефона" - "диагностика" - "тестове на устройството" и в колоната "звук" ще намериш "високоговорител" .... и там ще намериш намериш тест за високоговорителя, ако там работи значи според мен е софтуерен проблем и при ъпдет би трябвало да се оправи.

vcz
Регистриран: 29 авг 2012, 19:06

Re: Re: Re: Sony Xperia Z2

Мнение от vcz » 23 мар 2015, 21:02

Значи версията е 4.4.4/2301А0167.От теста всичко е наред и всичко си работи.на кой оператор използваш телефона?че Мтелския боклук сервиз ми казаха че било нормално това и било software.

Отговори