Xperia Z2
-
- Регистриран: 21 яну 2008, 09:01
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2
Здравейте отново!
Сега установих и друго!
От много време ми прави впечатление, но все си мислех, че е от самата "тема" на дисплея, но не съм бил прав! Значи става въпрос за следното: по вертикалите на дисплея се забелязват едни черти, много на брой, тъмни. И от ляво, но и от дясно, но по-слабо. Като се започне от долната част, и стига до средата, че и отгоре, в посока горния високоговорител! Точно покрай рамката, около сантиметър навътре (надясно и наляво). Успоредни са на надписа SONY. Забелязали ли сте такова нещо? За мъртвите пиксели бях склонен да си затворя очите, но това вече не ми харесва! Днес се загледах по внимателно, и видях, че го има и на снимки, които съм правил с телефона, абсолютно едно към едно. Това е 100% доказателство, че е дефект, а не примерно от тапета и така нататък... и на бял фон го има, и на сив, и на зелен, оранжев и прочие!
Сега установих и друго!
От много време ми прави впечатление, но все си мислех, че е от самата "тема" на дисплея, но не съм бил прав! Значи става въпрос за следното: по вертикалите на дисплея се забелязват едни черти, много на брой, тъмни. И от ляво, но и от дясно, но по-слабо. Като се започне от долната част, и стига до средата, че и отгоре, в посока горния високоговорител! Точно покрай рамката, около сантиметър навътре (надясно и наляво). Успоредни са на надписа SONY. Забелязали ли сте такова нещо? За мъртвите пиксели бях склонен да си затворя очите, но това вече не ми харесва! Днес се загледах по внимателно, и видях, че го има и на снимки, които съм правил с телефона, абсолютно едно към едно. Това е 100% доказателство, че е дефект, а не примерно от тапета и така нататък... и на бял фон го има, и на сив, и на зелен, оранжев и прочие!
-
- Регистриран: 24 окт 2008, 17:47
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2
Здравей, и аз съм с Z2, но нямам такъв проблем (а съм го изтървал и поглагал на натиск, че чак му пукнах металната рамка), а и познавам няколко човека със същия телефон звънях им да ги питам, но явно само ти имаш такъв проблем (освен ако не си го изтървал по-лошо). Точно това което описваш го бях видял в няколко телефона LG G3 (ако те успокоява), но ако съм на твое място директно отивам дам от където съм го закупил, защото може да спре да работи точно когато най-много ти трябва.
P.S. Някой да знае кога ще пуснат андройд 4.4.4 за телефоните закупени от оператор.
P.S. Някой да знае кога ще пуснат андройд 4.4.4 за телефоните закупени от оператор.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2
Здрасти, колега! Благодаря за съвета! Утре ще отида, понеже днес имам доста работа.
Ами, почвам да отговарям под ред:
1. Не, не съм го изтървал, слава Богу, всичко му е на мястото. Постоянно е в калъф.
2. Мокрил съм го макс 10 пъти, да го плакна под чешмата, но спазвайки стриктно указанията на производителя. Не съм го потапял на повече от 3-4 см и за не повече от 1-2 минути, (и то само веднъж, в купа с вода, за да се изфукам пред нашите).
3. За 4.4.4 (ако си на Теленор, като мен), там много се бавят с ъпдейтите, четох в друг форум, че колеги си слагали вивакомския. Но не ми се занимава с такива глупости, че после гаранция нанай!
П.С. един авер ми каза, че ако се появят дефекти вследствие на водата, не ми се зачитала гаранцията!???
Ами, почвам да отговарям под ред:
1. Не, не съм го изтървал, слава Богу, всичко му е на мястото. Постоянно е в калъф.
2. Мокрил съм го макс 10 пъти, да го плакна под чешмата, но спазвайки стриктно указанията на производителя. Не съм го потапял на повече от 3-4 см и за не повече от 1-2 минути, (и то само веднъж, в купа с вода, за да се изфукам пред нашите).
3. За 4.4.4 (ако си на Теленор, като мен), там много се бавят с ъпдейтите, четох в друг форум, че колеги си слагали вивакомския. Но не ми се занимава с такива глупости, че после гаранция нанай!
П.С. един авер ми каза, че ако се появят дефекти вследствие на водата, не ми се зачитала гаранцията!???
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2
Какво стана с телефона поправиха ли го
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2
Да, замениха ми го с нов! :D:P
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2
Честито за новия стар телефон;), да ти кажа честно SONY Z2 са го направили доста издръжлив защото без да искам си спуках металната рамка точно където са двете капачета за мемори картата и за сим картата от горната (от страната на дисплея) спукак рамката а от долната страна не и в следствие си помислих че вече няма да е водоустойчив "да ама не" продължава да си е водоустойчив и го разбрах като го пуснах във ваната и не се наводни. Корава машина е SONY Z2
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sony Xperia Z2
Благодаря!
:D Да не дава Господ!
Но щом е оживял, значи наистина са много издръжливи!!!
(yes):)
:D Да не дава Господ!
Но щом е оживял, значи наистина са много издръжливи!!!
(yes):)
Re: Sony Xperia Z2
Здравейте,искам да попитам следното нещо:телефона определено не е wow за цифрата която се предлага,но за това някой друг път.Та въпроса ми е следния:имам проблем с горния говорител,когато имам входящо позвъняване(само при вх.звънене),той просто не работи.някой друг да има този проблем?Благодаря предварително
-
Re: Re: Sony Xperia Z2
Здравей, да ти кажа честно до сега съм нямал проблем с които и да е от двата говорителя при входящо звънене или други дейности изискващи работата на говорителите. Искам да те попитам с коя версия на Андроит си и да ти кажа, че влизаш в "настройки" - "за телефона" - "диагностика" - "тестове на устройството" и в колоната "звук" ще намериш "високоговорител" .... и там ще намериш намериш тест за високоговорителя, ако там работи значи според мен е софтуерен проблем и при ъпдет би трябвало да се оправи.
Re: Re: Re: Sony Xperia Z2
Значи версията е 4.4.4/2301А0167.От теста всичко е наред и всичко си работи.на кой оператор използваш телефона?че Мтелския боклук сервиз ми казаха че било нормално това и било software.