Телефон на коя китайска компания бихте използвали?

teou
Регистриран: 03 май 2006, 14:44

Re: Телефон на коя китайска компания бихте използвали?

Мнение от teou » 24 мар 2015, 13:48

Ти си елф, на тебе въобще телефон не ти трябва. Яхвай коня и отлитай към залеза и остави нас непросветените да си купуваме китайски телефони :)

rumbo
Регистриран: 26 юни 2005, 08:30

Re: Re: Телефон на коя китайска компания бихте използвали?

Мнение от rumbo » 24 мар 2015, 18:09

Тези дето не са ползвали китайски "пръчки" а само корейски такива, отворете им задните капаци или, които случайно са неотваряеми, кутиите им и вижте там на made in дали пише нещо различно от China. Ако не е Виетнам, дайте и аз да го видя.
Време е да разберете: телефоните ( а и другите неща) се делят на хубави и качествено сглобени, без значение кой и къде ги е правил.
Аз бих си купил телефон произведен, ако ще и да е на остров Тамбукту, сътворен от Петкан, стига да покрива не малките ми изисквания за цялостно качество.

Предполагам, че повечето от вас се притесняват "я.. дали няма да ме помислят за скапаняк" като извадя от джоба си Mi/ Meizu/ Oppo.
Да, тези които не са чували друг производител освен Аpple, Samsung, Sony ще ви вземат и за бедняци и може снизходително да ви се усмихнат.

Преодолейте комплекса и си купувайте хубави неща без оглед на brand-a им.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Телефон на коя китайска компания бихте използвали?

Мнение от Мilen » 24 мар 2015, 18:15

[Quote]Предполагам, че повечето от вас се притесняват "я.. дали няма да ме помислят за скапаняк" като извадя от джоба си Mi/ Meizu/ Oppo.
Да, тези които не са чували друг производител освен Аpple, Samsung, Sony ще ви вземат и за бедняци и може снизходително да ви се усмихнат.

Преодолейте комплекса и си купувайте хубави неща без оглед на brand-a им.[/Quote]
(yes) (yes) (yes)

niko2000
Регистриран: 28 фев 2011, 18:59

Мнение от niko2000 » 24 мар 2015, 18:37

Вижте брат ми какъв Китайски телефон си купи,страхотни характеристики на разумна цена- http://ru.aliexpress.com/item/Big-promotion-new-MAXON-MX-X3-Smartphone-MTK6589T-Quad-Core-2GB-16GB-13-0MP-back-camera/32275635365.html?recommendVersion=1 (yes)

rumbo
Регистриран: 26 юни 2005, 08:30

Мнение от rumbo » 24 мар 2015, 19:17

Той, че е евтин, евтин е и.. до там.
Точно такива телефони олицетворяват думата "китайски" и от там повечето хора слагат всички други сериозни производители в един кюп с тези.
Съответно теми като тази са пълни с негативизъм към всички китайски производители.

Не винаги по-големите цифрички в характеристиките означават "голяма работа" Напротив по-добре по-малко хардуер, но качествен и напаснат.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 24 мар 2015, 19:30

А "сериозните" производители какво предлагат в ниския (ценови) клас, което да става за нещо (Особено сравнено с китайските конкуренти)? Далеч по-зле са от китайците (А така или иначе пак са произведени в Китай, както отбелязаха). Дори масово и в средния клас е същото положението (А тази година и във високите класове дотук са пълна скръб).

HICHNELANDER
Регистриран: 16 фев 2006, 20:37

Мнение от HICHNELANDER » 24 мар 2015, 20:29

От всичките хуйвей са най-напред.Глобул си смениха оборудването с такива.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 25 мар 2015, 00:32

Не само те, бтк и мобилтел също ги ползват. Например който има iptv-то на бтк - то той е с huawei приемник. Пак на бтк - който ползва лан нет тях - рутера (за целия вход, кооперация) е huawei. Мобилтел също предоставят крайни у-ва на huawei (ont-то). Но всичко това са само примери за оборудване, което реално няма как да купим, а моб. телефони са друга ракия.

Фактора за емблемата е от изключително значение. Не случайно TCL купиха бранда alcatel one touch или брандове на бившият palm (pixi).

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 25 мар 2015, 01:11

[Quote]rumbo:
...отворете им задните капаци или, които случайно са неотваряеми, кутиите им и вижте там на made in дали пише нещо различно от China. Ако не е Виетнам, дайте и аз да го видя.[/Quote]

На стария Galaxy S (I9000) пишеше Made in Korea и на телефона и на батерията също.
На S4-ката (I9505):
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

M A R T O
Регистриран: 07 сеп 2006, 22:56

Мнение от M A R T O » 25 мар 2015, 01:42

Може би леново/ксиаоми/уан плюс уан нещо такова би изглеждала моята класация!

Отговори