Поръчка от Hong Kong на смартфон

jorjo1926
Регистриран: 05 дек 2014, 21:02

Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от jorjo1926 » 13 сеп 2015, 15:08

Здравейте,
искам да си купя LG G2. Разгледах в EBAY и там намирам телефона за около 340 лв от търговец от Hong Kong. Пише че телефона е отключен към всички мрежи и че е възможно връщане на стоката. Въпроса ми е, дали да го поръчвам, има ли уловки, понеже тук телефона го намирам за около 600 лв . Какви минуси може да има една такава поръчка.
Благодаря предварително на отзовалите се да помогнат.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от PoceH_BS » 13 сеп 2015, 17:07

Да ти го спрат на митницата и да платиш ДДС например... :D
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

bobibg
Регистриран: 04 фев 2011, 16:20

Мнение от bobibg » 13 сеп 2015, 18:34

pandawill.com,виж този сайт проверен и сигурен за телефони и пр.с безплатна доставка до България(yes)

zagoretz
Регистриран: 31 яну 2013, 14:30

Мнение от zagoretz » 14 сеп 2015, 08:36

Огледай повече такива телефони и се убеди, че не е менте. Правят чудесни на външен вид, но такава голяма разлика в цената е съмнителна. И прочети митническите ни тарифи, то мито за тази цена няма да ти вземат, ама ДДС със сигурност. Успех

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от PoceH_BS » 14 сеп 2015, 09:06

[Quote]то мито за тази цена няма да ти вземат[/Quote]

За Смартфоните МИТО не се заплаща, без значение от цената - само ДДС!
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 14 сеп 2015, 09:10

Теоретично е възможно да го спрат на митница.Аз много телефони така съм поръчвал, но до сега не ми се е случвало.И да го спрат пак си нарпед де с парите, но ако не го спрат си още по напред.
Много добре гледай като поръчваш телефони от азия да не са конкретно азиатски версии, които подържат други честоти и нямат инсталирани на гугъл аповете.Не е фатално, но трябва после сравнително грамотен човек да рутва телефона, да ги качва, да сменя ровмове и подобни неща. Друг минус е реалната липса на гаранция. Мен лично това не ме бърка, защото тази гаранция реално нищо не ти покрива.Скъпи ремонти примерно ако строшиш дисплея си го плащаш,ако залееш телефона с вода пак плащаш.Гаранцията ще ти покрие някое дефектирало копче или високоговорител или микрофон,чийто ремонт е 30тина лева, и я се случи я не.
За ибей дори да се загуби пратката търговеца връща парите винаги.Така че няма как да изгориш с парите. Според мен давай смело :)

coverage
Регистриран: 26 авг 2015, 10:34

Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от coverage » 14 сеп 2015, 10:02

Остави спирането на митницата ама нали го предплащаш при поръчката и нямаш гаранция, пък може да ти изпратят някоя реплика да си го биеш от главата. По-добре си го купи от магазин или директно от вносител какъвто е Мост Компютърс, поне ще имаш гаранция 2 години.

[BG]Agent_Kowalski

Re: Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 14 сеп 2015, 10:06

Са възможно е търговеца в ибей някъде с малки букви да е упоменал че е репилика.Трябва да се чете внимателно, но ако ти прати нещо,което не отговаря на описанието ти вртъщат парите.Случвало ми се е с други стоки, нещо е описано примерно че е черно,ама то е много тъмно кафяво,една бележка и айде парите обратно.Дори много често не искат да връщаш стоката,ами си остава за теб.Много трудно можеш да изгърмиш с парите в ибей, да не кажа невъзможно.

coverage
Регистриран: 26 авг 2015, 10:34

Re: Re: Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от coverage » 14 сеп 2015, 10:10

Ти си знаеш, аз също съм си купувал неща от чужбина но вече предпочитам вносител, изпраща ми го по Еконт с опция за тест и не ме бърка, освен това гаранцията от Мост Компютърс е абсолютно достатъчна и сервизът им е добър, бързо се обслужват гаранционните устройства. Два пъти ми се е налагало да ги ползвам и съм много доволен.

[BG]Agent_Kowalski

Re: Re: Re: Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 14 сеп 2015, 10:13

Човека пита, има плюсове и минуси.Няма само плюсове.При достатъчно добра цена на мен гаранция не ми трябва баш за телефон.Гаранцията на телефона не ти покрива скъпи повреди,защото все ти изкарват че нещо ти си направил.Също и скъпи неща като строшен диспей,който ти си си виновен и там все тая имаш ли гаранция или не.Много телефони съм купувал от ибей до сега яд не съм имал.В момента съм с телефон от виваком, защото там беше оферта като подписах договор,а и ми трябваше веднага не да го чакам 2-3 седмици.Зависи от ситуацията :)

Отговори