LG G3 или iPhone 5s

kridan
Регистриран: 24 авг 2015, 14:40

Re: Re: LG G3 или iPhone 5s

Мнение от kridan » 05 окт 2015, 18:54

Благодаря за мненията. Основно ползвам телефона за говорене, чат и интернет, не играя игри и не гледам филми. За мен важното е ос да върви добре. Но пък G3 ме изкушава с добрия си екран.

Holon
Регистриран: 06 юли 2013, 19:43

LG G3 или iPhone 5s

Мнение от Holon » 05 окт 2015, 19:08

Имал съм ги и двата, и двата имат недостатъци.

Лг г3

Плюсове:

Голям екран- малък корпус.
Що годе добра батерия.
Добри цветове.
Вади добър звук.
Сменяема батерия.
Сд слот.

Минуси:

Грее много отзад около бутона.

Най-лагващият андроид телефон който съм имал, аз не го изтраях и седмица и го разкарах, може би с някой ром, може да се нагласи- не знам.

Бутон отзад- за мен това е пълна глупост, има тука хора са се били родили с тоя бутон, за мен е недоразумение.

Никакви бутони отстрани на корпуса- за мен минус.

Буксата на зарядното влиза единствено под определен ъгъл, не влиза както всеки телефон лесно- може да е било дефект при мен - не знам, разкарах телефона бързо.

Хайфон 5s

плюсове:

4 години поддържа.
Никакъв лаг.
Компактен телефон.
Лека и бърза операционна система.
Епъл.
Студен като мъртвец.

Минуси:

Малък микроскопичен екран- мен лично не ме кефи.
Батерията се топи за часове.
Слаб звук през говорителя, макар, че никога не съм пропускал обаждане.
"Заробване" с Айтунс.
Липса на Сд карта.
Цена.

Никой не си заслужав, ако питаш мен.

За 600лв си вземи Леново З2 Про, огромен екран, огромна батерия, добър процесор, никва цена.....

Със здраве.

Ако искаш Епъл си вземи 6/6+...

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: LG G3 или iPhone 5s

Мнение от Ванката » 05 окт 2015, 19:15

От първа ръка, ще ти кажа за G3. Телефона е добър, но не ти препоръчвам да го товариш екстремно. Аз го взех с плана на виваком с десетте гиги и го натоварвах здраво до такава степен, че от лявата страна на екрана се появиха две тънки-жълти петна, които в последствие нарастнаха и се наложи да го предам на Мост Компютърс за подмяна на дисплей. Телефона е вече ок, но е с карта на теленор и го ползвам само за работа, така не се налага да го натоварвам толкова много, защото ме предупредиха, че има вероятност да повторя гимнастиката с посещение на сервиза. Като цяло телефона е бърз и не загрява толкова много, колкото го описват някои хора,.
iPhone 5S е също добър телефон, и както посочи човека преди мен (@muamamu 1) - върви всичко което ти е необходимо, ако не ти се занимава да ръчкаш. Моето мнение обаче е, че с тоя малък дисплей и за по-леки операции не става. Напъни се малко ако искаш ябълка и вземи iPhone 6, той е с 4,7" екран, далеч - далеч по-добре и удобен за работа. Сега и цената му ще падне, понеже излезе новия 6S, но не очаквай да стане 600лв разбира се...
Samsung GALAXY S22 Ultra

kridan

Re: Re: Re: Re: LG G3 или iPhone 5s

Мнение от kridan » 05 окт 2015, 20:03

Благодаря отново за мненията, май ще си взимам 5s заради ос, която остановявам е доста добра и не забива.
Пък ако не ми хареса малкият дисплей ще си търся нещо друго.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: LG G3 или iPhone 5s

Мнение от Вито » 05 окт 2015, 20:32

Аз съм с Lenovo Z2 Pro от няколко месеца и мога да кажа, че не ми е забил до сега. Понеже каза, че ще го ползваш предимно и за чат, аз имам на моя пет чат програми, но трябва да се знае, че чатенето с една ръка е почти невъзможно, с две ръце всичко е ок и много удобно. Освен това оня ден установих, че това Леново трудно ще се намери чисто ново, изчерпано е почти навсякъде в България. Аз определено ползвам големия екран, така, че в крайна сметка ти ще избереш какво е най-добре за теб...

kridan

Re: Re: Re: Re: Re: Re: LG G3 или iPhone 5s

Мнение от kridan » 05 окт 2015, 21:58

А иначе попаднах на интересно предложение от оператора, понеже скоро ще си подновявам договора - Huawei P8 Lite. Излиза към 300 лв, ако не и по-малко. Има не лош дизайн. Та въпроса ми е добро ли е това телефонче, не че ще си го купувам, просто от любопитство.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: LG G3 или iPhone 5s

Мнение от Вито » 06 окт 2015, 00:16

За 300 лв. е отличен телефон. 2ГБ RAM и 16ГБ (9ГБ свободни) + микро сд слот, който може да се ползва и с втора сим карта. Дизайнът също много ми харесва. Не много голям, не много малък, за твоите ползи мисля, че ще ти е идеален.

LegolasElf
Регистриран: 19 яну 2015, 23:29

Re: LG G3 или iPhone 5s

Мнение от LegolasElf » 06 окт 2015, 00:53

[Quote]Обмислям закупуването на телефон около 600лв. Спрял съм се на LG G3 нов или iPhone 5s използван/втора употреба. Интересува ме основно как върви ОС на двете устройства и дали си заслужава да си купя използван iPhone. Всякакви мнения за двата телефона ще са ми от полза.[/Quote]

Как пък все искате съвети с новопоявили се профили (whistle)

kridan

Re: Re: LG G3 или iPhone 5s

Мнение от kridan » 06 окт 2015, 11:34

Не мога да ти схвана логиката. Щом съм нов потребител значи не съм много запознат с нещата и затова питам. Ако се бях регистрирал преди 2-3 години едва ли щах да питам такива глупави въпроси, не мислиш ли?
Да беше преди 2 дни разбирам, но аз съм се регистрирал преди месец и половина.

josipz
Регистриран: 23 ное 2007, 16:26

Re: Re: Re: LG G3 или iPhone 5s

Мнение от josipz » 06 окт 2015, 12:03

За новите във форума: Значи напише ли се нещо хубаво за apple, а пък ако някой предпочете ios пред android (да не дава господ) има нещо гнило, конспирация! Ако се хвалят android-ски ке.ефи и се дава предпочитание за тях всичко е наред. Чудесен избор направи. Iphone 5s е страхотен телефон.

Отговори