Съвет за избор на смартфон 2018 г.
Съвет за избор на смартфон 2018 г.
Здравейте, последните дни изгледах десетки ревюта и обзори за новите смартфони и резултатът е следният: не само че не мога да и
избера модел,но и в повечето случаи не разбрах за какво точно ми искат суми от 1000+ лева за модел,който не е флагмански и ще бъде заменен след 6 месеца с поредното ново издание на двойна цена и минимум подобрения. Последните години ползвам Apple за всички устройства(gsm,pc,tablet) и мога да кажа,че са много надеждни устройства, но точно за това и много консервативни. Както и да е- всеки с предпочитанията си.
Общо взето ето я моята дилема по точки ( please, помощ в избора от компетентни лица):
1) да взема чист Андроид (Asus ZenFone Pro Max, Xiaomi Mi1 ) или не? Изкушавам се за чист Андроид-все си мисля,че поне няма да съм зависима от ъпдейтите на компанията и в някакъв момент да дръпнат шалтера (например както стана с iOS).
2)RAM 4 BG,6 или 8? (Последните са доста скъпи и не знам доколко е оправдано). Въобще доколко мин. разлики в хардуера ще имат значение за мен като средностатистически потребител? (Е, като изключим,че не съм фен на селфита и т.н., акто това се включва :)
3) Да рискувам ли с марки, които са все още не толкова утвърдени се като Xiaomi, Ulefon, Zte и т.н. Или да заложа на нещо по-традиционно?
Тъй като мога да напиша още поне 20 точки :)))), то по-добре да сведа всичко останало до 1 въпрос: кой телефон си струва да купя, който да има живот, относителна актуалност поне 2 г.,да не ми създава проблеми и да не е с таргет "блондинки" (т.е. да платя за технология,а не за кутийка с лого) ?
избера модел,но и в повечето случаи не разбрах за какво точно ми искат суми от 1000+ лева за модел,който не е флагмански и ще бъде заменен след 6 месеца с поредното ново издание на двойна цена и минимум подобрения. Последните години ползвам Apple за всички устройства(gsm,pc,tablet) и мога да кажа,че са много надеждни устройства, но точно за това и много консервативни. Както и да е- всеки с предпочитанията си.
Общо взето ето я моята дилема по точки ( please, помощ в избора от компетентни лица):
1) да взема чист Андроид (Asus ZenFone Pro Max, Xiaomi Mi1 ) или не? Изкушавам се за чист Андроид-все си мисля,че поне няма да съм зависима от ъпдейтите на компанията и в някакъв момент да дръпнат шалтера (например както стана с iOS).
2)RAM 4 BG,6 или 8? (Последните са доста скъпи и не знам доколко е оправдано). Въобще доколко мин. разлики в хардуера ще имат значение за мен като средностатистически потребител? (Е, като изключим,че не съм фен на селфита и т.н., акто това се включва :)
3) Да рискувам ли с марки, които са все още не толкова утвърдени се като Xiaomi, Ulefon, Zte и т.н. Или да заложа на нещо по-традиционно?
Тъй като мога да напиша още поне 20 точки :)))), то по-добре да сведа всичко останало до 1 въпрос: кой телефон си струва да купя, който да има живот, относителна актуалност поне 2 г.,да не ми създава проблеми и да не е с таргет "блондинки" (т.е. да платя за технология,а не за кутийка с лого) ?
Re: Съвет за избор на смартфон 2018 г.
1) За чист Android само [B]Pixel[/B] (предполагам, че ще изчакаш Pixel 3 след около месец? или поне миналогодишния).
2) Колкото повече, толкова повече! - казал Мечо Пух и умрял от свръхдоза :D
3) Риск печели, риск губи ...
Както написах по-горе - Pixel 3 (през октомври).
2) Колкото повече, толкова повече! - казал Мечо Пух и умрял от свръхдоза :D
3) Риск печели, риск губи ...
Както написах по-горе - Pixel 3 (през октомври).
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Re: Re: Съвет за избор на смартфон 2018 г.
А има ли значение за ordinary потребител като мен дали е чист андроид? Или това е екстра (даже не знам дали е екстра или минус) , от която пълноценно могат да се възползват хора, които ползват по-сериозни приложения?
BTW:Благодаря за отговора
BTW:Благодаря за отговора
Xiaomi Mi A2 (beer)
Първо трябва да си изясниш дали ще купуваш от БГ или от Китай.
От там идва и разликата в цената.
Аз лично пазарувам само от Китай.
Дали чист Андроид? За мен твърдо НЕ. Говоря за еднакви телефони като Xiaomi Mi A1 и Mi 5x (те са 2017г.) или Xiaomi Mi A2 и Mi 6x.
Писал съм сравнително ревю за първата двойка. Няма никаква разлика в скоростта, да не кажа че MIUI зарежда по-бързо.
Отделно Mi A1 няма double tap to wake (предполагам и А2 също)и не може да се активира. Не показва скоростта на мрежата, не записва разговори и още много глезотийки, които ако решиш да ги имаш реално трябва да си ги инсталираш и съответно ще забавиш тела като цяло. Уж чист Андроид, а като сложиш всичко, което ти трябва и става по-бавен от къстомизирания.
Разбира се това е мое мнение :)
От там идва и разликата в цената.
Аз лично пазарувам само от Китай.
Дали чист Андроид? За мен твърдо НЕ. Говоря за еднакви телефони като Xiaomi Mi A1 и Mi 5x (те са 2017г.) или Xiaomi Mi A2 и Mi 6x.
Писал съм сравнително ревю за първата двойка. Няма никаква разлика в скоростта, да не кажа че MIUI зарежда по-бързо.
Отделно Mi A1 няма double tap to wake (предполагам и А2 също)и не може да се активира. Не показва скоростта на мрежата, не записва разговори и още много глезотийки, които ако решиш да ги имаш реално трябва да си ги инсталираш и съответно ще забавиш тела като цяло. Уж чист Андроид, а като сложиш всичко, което ти трябва и става по-бавен от къстомизирания.
Разбира се това е мое мнение :)
Re: Re: Съвет за избор на смартфон 2018 г.
Четох, че имат проблем със звука по време на разговори
Re: Re: Re: Съвет за избор на смартфон 2018 г.
Защо не видиш и Nokia 7 Plus.
-
Последна промяна от npet на 30 юли 2020, 18:37, променено общо 1 път.
-
Re: Re: Re: Съвет за избор на смартфон 2018 г.
Виж и моделите на Самсунг във високия среден клас. Моите предложения са Galaxy A8 http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/58095/samsung-galaxy-a8-2018-dual-sim и Galaxy A8+ http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/58096/samsung-galaxy-a8-2018-dual-sim . За около 700-800 лева ще имаш добър телефон от доказана компания на пазара.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Съвет за избор на смартфон 2018 г.
Така е, компании като Huawei, Xiaomi и Samsung са се доказали многократно в годините.