Колебание за телефон / Нужда от мнение
Колебание за телефон / Нужда от мнение
Здравейте, приятели.
• ➔➔ Въведение ⬅⬅
Напоследък спестявам, защото искам да си закупя телефон от последните поколения.
• 📱📱 Личният ми избор 📱📱
Като един голям Google fanboy съм се спрял на първото поколение Google Pixel 1 128GB. В https://onlinezateb.com/ го има за 850 лв., което ми се струва добра ценова оферта за паметта, която получавам.
• ➪➪➪ Основното му предназначение
Ще се провеждат доста разговори на него. С допълнение ще се ползва за социалните мрежи, писане на съобщения. Също така ще се използва и камерата за снимки и видео, евентуално.
• ❔❔ Въпроси ❔❔
Ще ви помоля като хора, които се интересуват от пазара и текущото положение на смартфон арената да споделите мнение за първото поколение на Google.
Поздрави и ще съм благодарен за отделеното време.
• ➔➔ Въведение ⬅⬅
Напоследък спестявам, защото искам да си закупя телефон от последните поколения.
• 📱📱 Личният ми избор 📱📱
Като един голям Google fanboy съм се спрял на първото поколение Google Pixel 1 128GB. В https://onlinezateb.com/ го има за 850 лв., което ми се струва добра ценова оферта за паметта, която получавам.
• ➪➪➪ Основното му предназначение
Ще се провеждат доста разговори на него. С допълнение ще се ползва за социалните мрежи, писане на съобщения. Също така ще се използва и камерата за снимки и видео, евентуално.
• ❔❔ Въпроси ❔❔
Ще ви помоля като хора, които се интересуват от пазара и текущото положение на смартфон арената да споделите мнение за първото поколение на Google.
Поздрави и ще съм благодарен за отделеното време.
-
- Регистриран: 16 май 2018, 17:28
Re: Колебание за телефон / Нужда от мнение
Nokia 7 Plus е по-евтин, пак с чист Android, и ще получава ъпдейти още 2-3 години, за разлика от Pixel-а. На всичкото отгоре е и по-добре хардуерно плюс доста по-модерен дизайн.
Взимането на двугодишен телефон за мен е повече от безпредметно. Най-големия плюс на Pixel-ите е софтуера и навременната му поддръжка. В случая ти искаш да вземеш устройство, което е на края на живота си и скоро няма да получи нито един ъпдейт освен някой друг месечен security patch. Бих взел Pixel само ако имам парите за чисто нов такъв, при това извън България, защото тук не го предлага нито един оператор, пък дори и самите Google, и се дерат кожи. Бюжетната версия на Pixel телефоните в момента е Android One, а най-подходящия телефон според бюджета ти в момента с такъв е Nokia 7 Plus.
Взимането на двугодишен телефон за мен е повече от безпредметно. Най-големия плюс на Pixel-ите е софтуера и навременната му поддръжка. В случая ти искаш да вземеш устройство, което е на края на живота си и скоро няма да получи нито един ъпдейт освен някой друг месечен security patch. Бих взел Pixel само ако имам парите за чисто нов такъв, при това извън България, защото тук не го предлага нито един оператор, пък дори и самите Google, и се дерат кожи. Бюжетната версия на Pixel телефоните в момента е Android One, а най-подходящия телефон според бюджета ти в момента с такъв е Nokia 7 Plus.
[Quote]Напоследък спестявам, защото искам да си закупя телефон[/Quote]
Ако приемеш един приятелски съвет,след като ще трябва за телефон да спестяваш, ориентирай се ти или родителите ти, към нещо от среден клас. Доста добри устройства има.
Ако приемеш един приятелски съвет,след като ще трябва за телефон да спестяваш, ориентирай се ти или родителите ти, към нещо от среден клас. Доста добри устройства има.
Хаоми са най-добрият избор.
Нокията също е правят в китай, но трябва да ти продават и търговската си марка. Гугъл телефона също е от китай/тайван.
Ако можеш да чакаш - изчакай до Октомври месец. Тогава са новите телефони и процесори и рам памет.
Нокията също е правят в китай, но трябва да ти продават и търговската си марка. Гугъл телефона също е от китай/тайван.
Ако можеш да чакаш - изчакай до Октомври месец. Тогава са новите телефони и процесори и рам памет.
Като събереш достатъчно пари иди в някой магазин и си купи каквото ти е на сърцето. И не забравяй след няколко месеца на пазара цената пада драстично особенно на андроидите.
-
Re: Re: Колебание за телефон / Нужда от мнение
Е чакай бе човек, то всичката техника се прави или в Китай или в Тайван. Ти за нещо друго чувал ли си? Какви са тия аргументи? Викаш Xiaomi най си заслужава, защото там пък хептен всичко си е китайско. Като гледам пича как пести за телефони май да си запази парите и да си вземе едно Xiaomi наистина ще е най-добре, но нека не се лъжем, че иначе са "най-добрия избор". Това не може и да е по-далече от истината дори.
А като гледам какъв му е бюджета и как е пестил дори за него това да му препоръчаш да чака новите Пиксели дето ще ги пуснат на по 2000 лева в България също е възможно най-тъпото предложение изобщо.
А като гледам какъв му е бюджета и как е пестил дори за него това да му препоръчаш да чака новите Пиксели дето ще ги пуснат на по 2000 лева в България също е възможно най-тъпото предложение изобщо.
Имах предвид, че Mi7 и оше нещо прекрасно, ще бъде пуснато до края на месеца, за 8 годишния рожден ден на Хаоми.
Относно какво да си купи човека - какво си желае, това е само съвет от мене.
Никой не е длъжен да се съобразява с моето мнение!!!
Относно какво да си купи човека - какво си желае, това е само съвет от мене.
Никой не е длъжен да се съобразява с моето мнение!!!
-
Разбрах, че го съветваш да чака новите телефони на Google, не на Xiaomi. Извинявам се. Мисля, че и Mi 7 ще му е извън бюджета обаче.
Nokia 7 Plus ми изглежда доста добър заместител. Забравих да отбележа, че имам предпочитание да има 3.5 jack, също и ми харесва възможността да имам чист Android, безкрайно място в Google Photos.
Ще следя още пазара, все пак исках да се ориентирам дали съм избрал модел, който би ми удовлетворявал нуждите. Като държа на Android, колкото и лоша да е ОС ми е любима.
Ще следя още пазара, все пак исках да се ориентирам дали съм избрал модел, който би ми удовлетворявал нуждите. Като държа на Android, колкото и лоша да е ОС ми е любима.
Re: Re: Re: Колебание за телефон / Нужда от мнение
виж новата нокия 6х и я сравни с хаоми, по параметри и цена, и ще видиш, за какво става дума.
В хаоми също имаш 3,5жак, инфра и гугъл фото, и всичко друго от андроида. Само това за мястото не го разбрах. Ти ползваш това място, което ти е към акаунта на гугъл - около 15 гиги, освен ако не си купиш още място. И автоматичен бекъп.
За нокия не съм сигурен, но хаоми ти обновяват андроида до 5 години, а сега почнаха и всеки месец да обновяват сигурността.
Нека да видим новите модели и тогава ще решаваме кое и как.
В хаоми също имаш 3,5жак, инфра и гугъл фото, и всичко друго от андроида. Само това за мястото не го разбрах. Ти ползваш това място, което ти е към акаунта на гугъл - около 15 гиги, освен ако не си купиш още място. И автоматичен бекъп.
За нокия не съм сигурен, но хаоми ти обновяват андроида до 5 години, а сега почнаха и всеки месец да обновяват сигурността.
Нека да видим новите модели и тогава ще решаваме кое и как.