Противоречие??
Никога не съм казвал, че интефейсът на iPhone е перфектен. Най-бърз е със сигурност, но е прекалено семпъл за моя вкус. Виж, интерфейсът вътре в приложенията е несравнимо по-добър.
Джейлбрейкът е част от това да имаш iPhone. Също както е и root-ът за Android. Те са нещо, което неминуемо си върви с операционната система, ако искаш да я ползваш на макс. Това не променя факта, че iOS без джейл пак е по-добра от Android с root.
И аз инсталирам теми. И плавността си е там. Доста по-бърз е от който и да е от поне 20-те ROM-а с различни интерфейси, които съм ползвал на Galaxy-то си. По-бърз е и от ICS-a на Touchpad-a ми.
Да съм повторил ли? Единственото устройство, което съм притежавал с Android, е Galaxy S. И след него друго няма да взема. Както казах, единствената причина да си купя Touchpad е, че цената му беше страашно изгодна. Смятам, че недостатъците му пред iPad могат да се компенсират донякъде с 3 пъти по-евтината цена. Ако ми се даваха хиляда лева за таблет, определено щеше да е iPad. И следващият ми със сигурност ще е iPad независимо дали е iPad 3 или iPad 10.
Това "засега" е така вече 2 години. Мислех, че когато SGS би iPhone 4 по хардуер, нещата при Android ще си покачат нивото (затова и избрах SGS, а не 4), но нищо не се промени. Две години по-късно не е различно. Може да имаме ICS, но приложенията не са мръднали.
iPhone 4S vs Galaxy Nexus
-
- Регистриран: 07 сеп 2011, 20:15
Re: iPhone 4S vs Galaxy Nexus
Не мога да разбера,защо почнахте да си мерите пи...те. Аз в момента съм със Самсунг Галакси С и Самсунг Галакси С2. Мислех да си вземам Нексус,но ми се стори доста голям. Имал съм iPhone 4 преди,когато си взех и Галакси С-ката и да ви кажа честно,айсифона едвам го изтърпях 2 седмици и го продадох - беше си фабрично отключен,jailbreak-нат и всичко както си трябва. Супер неудобен телефон за браузване в интернет, а за Flash Player-а да не говорим. Преди 2 месеца си взех iPhone 4S да видя за какво става въпрос,че толкова много го хвалят и точно след 1 седмица го продадох - същия боклук като 4-ката,нищо ново :))) После си взех Самсунг Галакси С2 и това е телефона за мен - стабилен,бърз,функционален и здрава батерия !!! Щом и Стив Возняк ( един от основателите на Apple ) признава ,че Андроид-а превъзхожда iOS-а ( http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2012/01/17/1746697_stiv_vozniak_android_pobejdava_apple_pri_smartfonite/ ) - НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ГОВОРИМ. Сега заклетите фенове на Apple ще наскачат като японски петлета срещу мен,но трябва да се примирите Андроида е по функционален !!! Единствените показатели по които iPhone-а превъзхожда Андроида е при игрите и може би по дизайна в някои отношения - стои по добре в ръката някак си !! При iPhone-а игрите вървят по "мазно",защото разработчиците които правят приложения и игри,трябва да се съобразяват с многото и различни платформи при Андроида - процесор,чипсет,видео !! Докато при iPhone-а платформата е една !!! Затова приложенията и игрите вървят по-добре на iOS-а !!! Аз не съм заклет фен на никоя ОС или марка,но мисля че Андроид-а в момента е най-функционален !! Имам магазин и сервиз за GSM-и и да ви кажа честно,всички мои приятели които бяха с iPhone-и минаха на Галакси С2 - продадоха ги и си купиха С2-ки !! За 2 месеца съм продал над 30 броя Галакси С2-ки,а iPhone 4 само 1 брой - вече никой не пита за iPhone :))) Така че мисля Самсунга е по-добрия избор,като сравним функционалност и не на последно място цената !!
-
- Регистриран: 23 юли 2011, 14:59
Добър ден, (coffee) уважавам това, което казваш, но не прибързваш ли малко с определението, че айфон 4 или 4с са боклуци? Имам ги и двата 4с, и СГС2, както едната така и другата ос-и имат плюсове, и минуси! Не винаги големия екран е от голямо значение не, че ги ползвам двата на сто процента, но гледам и резолюцията на айфона е трепач!! Истинско удоволствие е да гледаш клип или да разцъкаш някоя игра, и всичко върви гладко, а приложенията са толкова разнообразни за iOS... Не си мисли, че съм някакъв епъл фен, не е така аз харесвам различното. Ти след, като имаш магазин трябва да знаеш най-добре плюсовете и минусите на всяка една ос, но да кажеш, че айфон е боклук е много пресилено.:)
Разбира се, че iPhone не е боклук, просто човека е фен на Андроид. :D
Мен друго ми е интересно, къде остана Камелия? (whistle)
Мен друго ми е интересно, къде остана Камелия? (whistle)
Камелия само запали фитила и гледа сеира... :D
-
- Регистриран: 23 юли 2011, 14:59
На Камелия мога да кажа само, че и двата модела към, които се е насочила са добри, и трябва да ги тества на място за да си направи обективна преценка! Моето мнение е, че айфона доста подхожда на една жена, особенно в бяло. Също така е по удобен за държане от женска ръка, докато Нексуса е доста голям, но всичко разбира се е въпрос на вкус!:) Приятна вечер на всички.(beer)
По принцип не съм фен на Айфон,но тук бих казал,че Айфона е по-добрия избор за Камелия.А и се виждат някой дефекти в нексуса като се претърси ютуб..резултатите на quadrant тестовете също са доста странни,въпреки мощния хардуер не са никак високи.
Да се гледат резултати от всякакви бенчове е пълна тъпотия. Игри, приложения, ежедневни действия <-- това е истинския "бенч" за един смарт.
S9+