Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

scarybear
Регистриран: 06 авг 2007, 10:32

Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от scarybear » 15 окт 2015, 10:28

На мен лично много ми допада Flyme - опростена, бърза, базирана на андроид. Предимство е, че ъпдейт/даунгрейд става лесно и без рут, но това май ще отпадне :(

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от A4i » 15 окт 2015, 10:38

IT сектора се движи към обслужване на все по-малко като размери компютърни устройства, като таблети, смартфони, умни STB-та, мини медиа-центрове, електронни часовници, фитнес тракери и т.н. Тези миниатюрни персонални компютри идват с вграден софтуер. Тъй като това са наистина "персонални" компютри, около софтуерната им поддръжката се оформят общности от потребители / ентусиасти. Умните джаджи използват UNIX софтуер с отворен код. Такова е желанието и на потребителите и на производителя. И двете страни имат възможността да персонализират тези умни устройства, който са вече със статута на лични вещи.
Личното ми мнение е, че бозата е абсолютен боклук и няма никакво място при съвременните устройства. Кой ще плаща за боза на умния си часовник? Бозавата компания при тези условия може да съществува, само като се "храни" с конкурентите си. Тя е като неумиращ вампир, които се крие из сенките и дебне следващата си жертва. Уби отворения код на Symbian и MeeGo, само за да просъществуват още някоя и друга година.
(no)
Бозата може да се поучи от грешките си , да се поправи, като адаптира Linux и да отвори кода. До тогава остава кочина и ирелевантен боклук.

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от muamamu1 » 15 окт 2015, 13:08

А коя операционна система (от съществуващите) се вписва във вижданията ти за бъдещето? Или ако няма такава, коя е най-близко и какви стъпки мислиш, че трябва да предприеме?

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от centur » 15 окт 2015, 13:34

Чак пък любима не, но тази, която върши работа е Android. Другите са просто алтернативи.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

maxito2
Регистриран: 17 юни 2008, 16:00

Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от maxito2 » 15 окт 2015, 14:43

явно изобщо не си пипвал телефон с "боза".. аман от големи разбирачи дето само знаят да плюят
По темата - windows phone, държи се идеално и на най-евтиния и слаб телефон /lumia 520/, няма лагове, няма нужда от рестарти. Кофтито е, че все още му липсват голяма част от приложенията, налични за другите 2 системи, за които няма алтернативи в windows store

josipz
Регистриран: 23 ное 2007, 16:26

Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от josipz » 15 окт 2015, 14:59

Не съм много на вътре с нещата, но любимата ми е Android. 4+г я ползвах. За мен е много добра. Само, че телефоните с андроид не стават! Има нещо сериозно сбъркано в цялата картинка със смартфони с андроид. Не знам какво е, ама няма как да дадеш 1500лв за телефон, който след 20тина качени приложения да почне да ти къса нервите! Визирам да бави, забива, не отваря някой файлове и линкове. IOS не ми харесва колкото андроид, но пък работи идеално. Затова и iphone,поне за мен, е в пъти по-добро устройство от който и да е андроид. По-слаби показатели, по-лоша ОС, а работи перфектно! Както би се изразил Димитър Пенев, "слънцето е толкова малко, а огрява цялата земя, как става тая работа, само учените могат да кажат" :D

scatering
Регистриран: 26 апр 2007, 18:16

Мнение от scatering » 15 окт 2015, 15:25

Ще подкрепя Blackberry 10 OS. Стабилна, интуитивна, без излишни неща. Невероятен мейл клиент! Единственият и недостатък е липсата на приложения. Но пък, както каза колегата по-горе - ако работиш с телефона си и не се интересуваш от игрички и прочие... Не е за пренебрегване и факта, че много от Андроид приложенията си вървят чудесно. Пример за това са приложенията на Уникредит, Спотифай, Шазам...

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Мнение от sladyrko » 15 окт 2015, 17:05

iOS - Постоянни ъпдейти и дълъг съпорт на устройствата. На мен ми харесва затворената ОС, точно това е причината да върви толкова добре и да е значително по сигурна от Андроид. Като дадеш прекалено много свобода на потребителите става пълен Хаус както се вижда. Ползвах 2 години андроид на топ устройства за времето си - Ноут 2 и Ноут 3, за мен андроид беше много неприятно преживяване. И номера Самсунг не е Андроид не върви. 98% е андроид + скин от Самсунг. А и аз харесвам Тъчуиз. За по една година полза дали и 1 ъпдейт съм получил не помня. Ноут 3 получи киткат и то му флашвах Полки билд, защото българския не беше ясно след колко месеца ще дойде... Това играе също много важна роля за моя избор. Преди това ползвах iPhone 4 и бях много по-доволен. Хората не си дават сметка, че главната цел на iOS е да е SIMPLE. Демек хората които я ползваме не искаме, а и нямаме нерви да ръчкаме и променяме постоянно нещо. А ако поискаме има Джейлбрейк, мога и от андроид повече да го къстамизиран. Също и джейлбрейк сравнение с руут разликата в процеса е от земята до небето. Едното става с едно натискане на бутон, другото с флашване, СД карти, ако не през Пц с терминал.. Връщането към Сток същата работа. Че и при Андроида отчита модификациите и гаранцията е за боклука.. Всеки ползва това което му харесва. Това е моя избор и моите причини. Тука има 2-ма 3-ма които са обявили джихад срещу Apple и постоянно се опитват едва ли не да промиват мозъци, както са промити техните. Най-жалкото, че дори не са пробвали тая ОС.Windows mobile сега ми грабна погледа. Ако затворят апп гапа бих го пробвал. Също о Блекбери. От Андроид за сега бих стоял на страна.. Ще видим следващата версия. Всичко се променя и смятам, че хората трябва да са по отворени. И дори да не харесваш нещо, да не нападаш хората които го харесват, още по-малко да ги обиждаш и да се опитваш насила да си наложиш мнението.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?

Мнение от muamamu1 » 15 окт 2015, 17:38

Мисля, че ти е време да пробваш някой телефон с чист Android. А и в последно време се оказа, че проблемите със сигуността при iOS съществуват също. От година насам разликата определено не е толкова голяма. Въпросът е, че Google бавно се отделят от разбработка на Android и хвърлят все повече и повече по собствените си услуги, което е разбираемо, но и силно негативно за потребителите.

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Мнение от sladyrko » 15 окт 2015, 18:07

Проблеми винаги ще има. Докато има бели хакери да пишат софтуер, ще има и черни които да го разбиват. Разликата е в това, че от Apple ще пуснат ъпдейт до една седмица ако открият проблем, докато при андроид ще отнеме месеци. А някой модели (стари) няма и да получат. Сток андроид не харесвам, особено последния 6. Тоя матириъл дизайн ми е адски грозен, а за апп драуера да не говорим.. Тъчуиз лично на мен ми е много по приятен. Както казах всеки с вкуса си. А и забравих, цените на флаговете са ненормални. Тук поне избор бол, докато ако искаш iOS имаш един избор за производител. А ние тук в БГ нямаме голям избор на евтините и хубави китайци все още.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

Отговори