Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?
Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?
На мен лично много ми допада Flyme - опростена, бърза, базирана на андроид. Предимство е, че ъпдейт/даунгрейд става лесно и без рут, но това май ще отпадне :(
Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?
IT сектора се движи към обслужване на все по-малко като размери компютърни устройства, като таблети, смартфони, умни STB-та, мини медиа-центрове, електронни часовници, фитнес тракери и т.н. Тези миниатюрни персонални компютри идват с вграден софтуер. Тъй като това са наистина "персонални" компютри, около софтуерната им поддръжката се оформят общности от потребители / ентусиасти. Умните джаджи използват UNIX софтуер с отворен код. Такова е желанието и на потребителите и на производителя. И двете страни имат възможността да персонализират тези умни устройства, който са вече със статута на лични вещи.
Личното ми мнение е, че бозата е абсолютен боклук и няма никакво място при съвременните устройства. Кой ще плаща за боза на умния си часовник? Бозавата компания при тези условия може да съществува, само като се "храни" с конкурентите си. Тя е като неумиращ вампир, които се крие из сенките и дебне следващата си жертва. Уби отворения код на Symbian и MeeGo, само за да просъществуват още някоя и друга година.
(no)
Бозата може да се поучи от грешките си , да се поправи, като адаптира Linux и да отвори кода. До тогава остава кочина и ирелевантен боклук.
Личното ми мнение е, че бозата е абсолютен боклук и няма никакво място при съвременните устройства. Кой ще плаща за боза на умния си часовник? Бозавата компания при тези условия може да съществува, само като се "храни" с конкурентите си. Тя е като неумиращ вампир, които се крие из сенките и дебне следващата си жертва. Уби отворения код на Symbian и MeeGo, само за да просъществуват още някоя и друга година.
(no)
Бозата може да се поучи от грешките си , да се поправи, като адаптира Linux и да отвори кода. До тогава остава кочина и ирелевантен боклук.
Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?
А коя операционна система (от съществуващите) се вписва във вижданията ти за бъдещето? Или ако няма такава, коя е най-близко и какви стъпки мислиш, че трябва да предприеме?
Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?
Чак пък любима не, но тази, която върши работа е Android. Другите са просто алтернативи.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Re: Re: Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?
явно изобщо не си пипвал телефон с "боза".. аман от големи разбирачи дето само знаят да плюят
По темата - windows phone, държи се идеално и на най-евтиния и слаб телефон /lumia 520/, няма лагове, няма нужда от рестарти. Кофтито е, че все още му липсват голяма част от приложенията, налични за другите 2 системи, за които няма алтернативи в windows store
По темата - windows phone, държи се идеално и на най-евтиния и слаб телефон /lumia 520/, няма лагове, няма нужда от рестарти. Кофтито е, че все още му липсват голяма част от приложенията, налични за другите 2 системи, за които няма алтернативи в windows store
Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?
Не съм много на вътре с нещата, но любимата ми е Android. 4+г я ползвах. За мен е много добра. Само, че телефоните с андроид не стават! Има нещо сериозно сбъркано в цялата картинка със смартфони с андроид. Не знам какво е, ама няма как да дадеш 1500лв за телефон, който след 20тина качени приложения да почне да ти къса нервите! Визирам да бави, забива, не отваря някой файлове и линкове. IOS не ми харесва колкото андроид, но пък работи идеално. Затова и iphone,поне за мен, е в пъти по-добро устройство от който и да е андроид. По-слаби показатели, по-лоша ОС, а работи перфектно! Както би се изразил Димитър Пенев, "слънцето е толкова малко, а огрява цялата земя, как става тая работа, само учените могат да кажат" :D
Ще подкрепя Blackberry 10 OS. Стабилна, интуитивна, без излишни неща. Невероятен мейл клиент! Единственият и недостатък е липсата на приложения. Но пък, както каза колегата по-горе - ако работиш с телефона си и не се интересуваш от игрички и прочие... Не е за пренебрегване и факта, че много от Андроид приложенията си вървят чудесно. Пример за това са приложенията на Уникредит, Спотифай, Шазам...
iOS - Постоянни ъпдейти и дълъг съпорт на устройствата. На мен ми харесва затворената ОС, точно това е причината да върви толкова добре и да е значително по сигурна от Андроид. Като дадеш прекалено много свобода на потребителите става пълен Хаус както се вижда. Ползвах 2 години андроид на топ устройства за времето си - Ноут 2 и Ноут 3, за мен андроид беше много неприятно преживяване. И номера Самсунг не е Андроид не върви. 98% е андроид + скин от Самсунг. А и аз харесвам Тъчуиз. За по една година полза дали и 1 ъпдейт съм получил не помня. Ноут 3 получи киткат и то му флашвах Полки билд, защото българския не беше ясно след колко месеца ще дойде... Това играе също много важна роля за моя избор. Преди това ползвах iPhone 4 и бях много по-доволен. Хората не си дават сметка, че главната цел на iOS е да е SIMPLE. Демек хората които я ползваме не искаме, а и нямаме нерви да ръчкаме и променяме постоянно нещо. А ако поискаме има Джейлбрейк, мога и от андроид повече да го къстамизиран. Също и джейлбрейк сравнение с руут разликата в процеса е от земята до небето. Едното става с едно натискане на бутон, другото с флашване, СД карти, ако не през Пц с терминал.. Връщането към Сток същата работа. Че и при Андроида отчита модификациите и гаранцията е за боклука.. Всеки ползва това което му харесва. Това е моя избор и моите причини. Тука има 2-ма 3-ма които са обявили джихад срещу Apple и постоянно се опитват едва ли не да промиват мозъци, както са промити техните. Най-жалкото, че дори не са пробвали тая ОС.Windows mobile сега ми грабна погледа. Ако затворят апп гапа бих го пробвал. Също о Блекбери. От Андроид за сега бих стоял на страна.. Ще видим следващата версия. Всичко се променя и смятам, че хората трябва да са по отворени. И дори да не харесваш нещо, да не нападаш хората които го харесват, още по-малко да ги обиждаш и да се опитваш насила да си наложиш мнението.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!
Re: Re: Android, iOS или Windows Phone- коя е Вашата любима операционна система?
Мисля, че ти е време да пробваш някой телефон с чист Android. А и в последно време се оказа, че проблемите със сигуността при iOS съществуват също. От година насам разликата определено не е толкова голяма. Въпросът е, че Google бавно се отделят от разбработка на Android и хвърлят все повече и повече по собствените си услуги, което е разбираемо, но и силно негативно за потребителите.
Проблеми винаги ще има. Докато има бели хакери да пишат софтуер, ще има и черни които да го разбиват. Разликата е в това, че от Apple ще пуснат ъпдейт до една седмица ако открият проблем, докато при андроид ще отнеме месеци. А някой модели (стари) няма и да получат. Сток андроид не харесвам, особено последния 6. Тоя матириъл дизайн ми е адски грозен, а за апп драуера да не говорим.. Тъчуиз лично на мен ми е много по приятен. Както казах всеки с вкуса си. А и забравих, цените на флаговете са ненормални. Тук поне избор бол, докато ако искаш iOS имаш един избор за производител. А ние тук в БГ нямаме голям избор на евтините и хубави китайци все още.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!