Продажбите на бюджетни телефони тепърва ще се увеличават

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Re: Продажбите на бюджетни телефони тепърва ще се увеличават

Мнение от m75 » 14 юни 2009, 10:45

"...и мама няма да ви го купи..."

А-а, ще продадат старите нокии, ще икономисват от закуски :))) и ще си купят! Тия дето минават с два лева джобни все още не пишат по форумите ;).

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 14 юни 2009, 10:53

Хехе. Не можахте да защите любимата си марка и минахте на лични обиди, нали? Е, ти като си толквоа велик, ползвай си Нокиата и и се радвай. Интересно ми е какво си постигнал в живота си с това мислене...

chicho_tomovata_koliba
Регистриран: 18 авг 2006, 11:51

Мнение от chicho_tomovata_koliba » 14 юни 2009, 11:04

Много повече от теб ;) и с Нокията съм си постигнал повечето неща, ако чаках до 2007 да ползвам някакъв телефон щях да работя в сметодобиването сигурно! и само ще отбележа че личностната нападка я започна друг, и то създавайки цяла тема по въпроса.

keyone

Мнение от keyone » 14 юни 2009, 11:11

"и с Нокията съм си постигнал повечето неща, ако чаках до 2007 да ползвам някакъв телефон щях да работя в сметодобиването сигурно!"

Нищо не разбрах от това. Сякаш деве тотално различни изречения са се срещнали на улицата.

Между другото не можеш да опровергаеш мнението ми, че Нокиа нямат истински флагман от доста време насам. Или пък можеш? Ще ми е интересно да чуя поредното "велико" мнение как Нокиа готвят таен удар, заливайки пазара с много и еднакви модели от среден клас, за да може да абудят противника и тогава да ни изненадат със специален модел.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 14 юни 2009, 12:12

Не съм правил лични нападки, a с ирония ви показвам къде се генерират големите пазарни дялове на Нокиа, които толкова цените.
Няма нищо лошо, че Нокиа е смазващ лидер в телефоните до 100лв., но всъщност хората тук се интересуват от малко по-скъпички телефони.
Според проведената тук анкета едва под 7% от хората купуват от най-ниския сегмент:
http://www.mobilebulgaria.com/home/poll_results.php?q_id=269

Иначе не се притеснявай от доста време сам изкарвам всеки лев, който харча и сам определям в какъв телефон, техника ,кола... да ги вложа. Но това няма никаква връзка.
Проблемни са точно хора като теб, които абсолютно нищо не отбират от мобилни технологии, но винаги могат да ти обяснят кои са най-добрите телефони, спрямо пазарния им дял. Човек който никога няма да пише за иновации, възможности и функционалност, но много се радва на продадени бройки и печалби за любимата му фирма. Вместо примерно да се запиташ, защо ли Нокиа не е обявила нито един нов тъч телефон тази година, се кефиш, че пазарите в развиващите се страни се увеличават.

keyone

Мнение от keyone » 14 юни 2009, 12:24

Той не се кефи. Той е сляп фен на Нокиа и така ще си остане, защото най-великият телефон на света- 5800 му върши страхотна работа.

stanislav.11
Регистриран: 30 апр 2009, 13:12

Мнение от stanislav.11 » 14 юни 2009, 12:31

Оставете човека на мира. Макар че и за мен Nokia 5800 е пълен боклук и на него Нокиа просто са се упражнявали да направят телефон със сензорен дисплей, някои хора го харесват. Причините за това са няколко: страхотното качество на звука, доста ниската цена... за друго не се сещам. Може човекът да е попаднал на 5800, която не е дефектна и още да и се радва - незнам. Все пак всеки си има право на избор и мнение.

keyone

Мнение от keyone » 14 юни 2009, 12:39

Не е там проблема. Писна ми да слушам за невероятните планове на Нокиа, които обаче не включват 20-30% от потребителите на мобилни телефони- тези, които биха дали много пари, стига да си заслужава!

stanislav.11
Регистриран: 30 апр 2009, 13:12

Мнение от stanislav.11 » 14 юни 2009, 12:45

Наистина и на мен ми писва, но не от това какво приказват хората, а от това какви модели изкарват Нокиа. Как може лидерът на пазара да не е изкарал и един телефон, който да може да конкорира моделите на LG? Защо до средата на 2009 Нокиа още нямат пуснат модел със сензорен дисплей, който да не е пълен с бъгове и дефекти? Как всички марки мобилни телефони изкарват телефони с все повече мегапиксели и с все по-мощни процесори, а флагманът на Нокиа (N97) е с 5 мегапикселова камера и процесор на 434 мегахерца?

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 14 юни 2009, 13:22

@keyone:
".....тези, които биха дали много пари, стига да си заслужава! "

1300лв много пари ли са?
Истината е че са много пари за клиентите на останалите марки, защото са претенциозни и се стремят да купят това което ще е "актуално" след 2 години.

@board:
"...Вместо примерно да се запиташ, защо ли Нокиа не е обявила нито един нов тъч телефон тази година,...."

Примерно АЗ не харесвам телефон без копчета.
Не се ли замисляш че може и такива клиенти да има? Готови да платят 1500лв за телефон задоволяващи нуждите му.

@stanislav.11:
"Наистина и на мен ми писва, но не от това какво приказват хората, а от това какви модели изкарват Нокиа. Как може лидерът на пазара да не е изкарал и един телефон, който да може да конкорира моделите на LG? Защо до средата на 2009 Нокиа още нямат пуснат модел със сензорен дисплей,..."

Ето от тук разбирам само едно, че Нокия разочарова тази категория от клиентите.
Но това не са всички клиенти??? Нали така?
И не може да се "черни" даден производител само заради подобни "поведения" на производителя.

Ти ако не харесваш пица, не означава че това не е за ядене :-D

Отговори