Гласувай за "Телефонът на 2009", спечели iPod nano

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Re: Гласувай за

Мнение от Nistel » 27 дек 2009, 10:28

Това е проблема .. тук пак сме назад с материала и масата хора оценяват по мегапиксели, мегахерци и прочие. Нищо чудно, че сме една от най-изостаналите държави в сферата на високите технологии .. разсъжденията в този форум са перфектно доказателство за думите ми. Основния стимул за повечето разсъждения произтичат от приказката за лисицата и гроздето.

Wishmak3r
Регистриран: 17 юли 2007, 09:06

Мнение от Wishmak3r » 27 дек 2009, 17:00

Според мен "Телефона на 2009 година" заслужено е Palm Pre ( лично мое мнение :) )

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 27 дек 2009, 19:18

Би било хубаво да продължиш поста си с, защото....

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 27 дек 2009, 23:19

А на какво се обосновава това мнение?

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 28 дек 2009, 01:37

Именно и на мен ми се иска някаква обосновка, защо хората гласуват за даден телефон. С какво е по-специален за тях. Нормално е различните хора да харесват различни телефони, но е хубаво поне да се види, че имат ясна причина да гласуват за него.

А конкретно за Pre ми е доста интересно, защото ми е трудно да се сетя, какво може да го прави телефон на годината за вас.

IzRoDaAa
Регистриран: 05 юни 2009, 11:27

Мнение от IzRoDaAa » 28 дек 2009, 11:44

Omnia HD заслужава до голяма степен първото място, защото все още няма друг телефон, който да записва HD видео. Отдавна излезе, пък все още няма друг като него. А колкото до HTC HD, с тази малка батерия и това петно при снимането... не знам. Пък и той скоро излезе и както някой каза по-горе, другата година ще е по-популярен.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 28 дек 2009, 11:45

Аз ще обясня сега как избрах да гласувам за един определен телефон.
Подред както са ни предложени:

* N97 - След официалното съобщение за проблем с него и приканването да се отстрани безплатно не ми се мисли на какво ниво е останалото в този модел. Нокиа се доказаха че нямат флагман вече към две години. Symbian е муден и дори вече скучноват.
* Pre - като замисъл много добър, не съм го виждал на живо, но забелязах че е магнит за отпечатъци. Зарядното му определено много ми хареса. webOS, обаче няма възможностите за избор на приложения, като напр. - WM. Браво на Palm, че не са се отказали все още.
* Satio - след изтеглянето от англ. пазар поради софт. недостатъци и огромното му закъснение точно за да се доизпипа софта ми говори, че все пак symbian-а си остава слаб. Макар и с перфектен хардуер, той остава леко недоизползван. Големия дисплей, добрата батерия и ставаща камера за снимки го правят един сериозен кандидат за доста хора, но не и за мен.
Samsung i8910 Omnia HD - за него може да каже доста малко, но голям недостатък за един HD видео записващ телефон е, да не съумява да запише и такъв звук. Моно звука на 720p картина не приляга. Отново OS-а намалява възможността за пълноценно използване на хардуера.
* iPhone 3GS - и за него може да се каже малко, дори нищо. Втория ми в списъка, изостава единствено, защото дизайна му не се различава от "старите" два модела, но за разлика от всички останали предложения OS-а използвана едва от три години в три модела има най - много приложения, най - впечатляващи игри и още най, най.... но стария дизайн.
* Hero - e интересно предложение. Старата версия на Android, ме спира да го харесвам повече. Също така, според мен телефона на 2009 би трябвало да има пълна qwerty клавиатура - присъстваща в четири предложения. Видео записа също не е на ниво - cif 15f/s.
Nokia N900 - eeeх, както писаха в един друг сайт - "Нова надежда". В сравнение с другите има прекалено малък дисплей спрямо тегло - 3,5'' 181гр. Milestone 3,7'' Дисплей при 165гр. Освен този факт идва и личната оценка, че е грозноват или без стил.
* HD2 - още едно предложение с официално признат дефект, но за разлика от преди май - не е само на софтуерно ниво. Батерията също идва леко слаба. №3 в личната ми класация поради огромния дисплей и добрата ( :(:| ) OS.
* Milestone - скоро появила се на пазара е също един модел до който не съм имал контакт. Освен него и Palm pre не съм разцъквал, но това не ми пречи, да харесвам все пак droid/milestone. Интересно, Droid няма Мултитъч, но ще се предлага с повече памет :P . Хардуера на телефона е много добър, дисплея с 16м цветове, което не ме радва особено много, hero има 65к цвята и са напълно достатъчни. Сега да видим и видеото - 720 x 480 със 24f/s, N900 тука го бие, но изостава по други параметри, но пък е едно от най - добрите въобще от всичките предложения. Има и светкавица, двойна LED, Satio има и Xenon-ова напр. но видеото му е VGA. Milestone е и първия който се предлага с v2 на Android, надяваме се скоро Google да съумеят да достигнат нивото поне на iPhone os 3.0.
С лек тон на несигурност избрах за мой фаворит Milestone и оставам с надеждата, че поне неговия хард. ще се използва напълно някога. Избрах го не защото го притежавам, а защото освен него и Pre до всички останали имам лични впечатления и те не са перфектни. N97 не ми хареса пластмасата, на Satio малко по - тъмните цветове на дисплея, на Omnia HD го ръчках доста, но хубав звук не ми изкара на слушалките, затова и избрах модел до който не съм достъп все още. :D
* Storm2 - е добавен просто за да станат десет телефона. Телефона е тежък, има малък дисплей, лоша камера, непопулярна OS, за мен е грозен, не работи всичко без BB пакет, а Виваком нямат такъв напр., и не на последно място е доста скъп.:D

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 28 дек 2009, 18:20

Хора, моля Ви, не сравнявайте HD2 и iPhone. Наистина, Тайванците пуснаха телефона, за да убият Ябълката, но са съвсем различни- вече го казах. Ако искате, дори само за това, че iPhone е по-младежки телефон. Така де, младите хора слушат музика, гледат филми и съкат игри, пък и да бъдем честни, върши работа и при по сериозно задачи. Да, HD2 може да прави това, но се справя по-зле. За сметка на това бие с ОГРОМНИЯТ си дисплей, който е страхотен плюс, както и с това, че може да пуска всякакви видеото, без HD, както и с различният си интерфейс.

deso1986
Регистриран: 28 фев 2006, 20:50

Мнение от deso1986 » 28 дек 2009, 20:35

Не мога да разбера, защо телефона на годината трябва да е най-претрупания телефон от всички възможни? Защо да не е някой, които предлага най-доброто за цената си, или с най-яка батерия, или с най-оригинален дизайн? Защо да не Нокия 1202 телефон на 2009? Или телефоните-часовници на LG примерно? Защо телефон на 2009 да е най-претрупания, с най-обикновен скучен дизайн - като парче стъкло, струващо хиляди...? :X

naidenoff
Регистриран: 19 яну 2007, 18:20

Мнение от naidenoff » 29 дек 2009, 00:29

Когато не може да си позволиш дадено нещо, най лесния начин е да го "оплюеш".
Какво да се прави. Балкански синдром, манталитет или както искаш го наречи (whistle)

Отговори