Гласувай за "Телефонът на 2009", спечели iPod nano

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Re: Гласувай за

Мнение от wosrokop » 29 дек 2009, 00:34

Не мисля, че човек купил си HD2, не може да си позволи iPhone 3GS, но карай. ;)

naidenoff
Регистриран: 19 яну 2007, 18:20

Мнение от naidenoff » 29 дек 2009, 06:50

:D Отговора ми носи доза "сарказъм" и е насочен главно към няколко потребителя;)
Не винаги, финансовия фактор е определящ за възможностите на даден човек.
Понякога е нужно и друго :D

Не давам оценка и не гласувам за телефон на 2009, поради няколко фактора:

1. От почти 1 година и половина използвам iPhone и нямам наблюдения над другите апарати

2. Не би било коректно да гласувам за iPhone, без да познавам възможностите на друг апарат ( Бил той по-добър или по-лош)

3. Не коментирам и не обсъждам устройства с които не съм запознат лично.
Изказвания от рода - " Ама аз съм чел някаде". " един приятел ми каза", " имах го за малко" не дават право да правиш оценки и да даваш коментари.
Фразата:
[quote]Вижте сега, аз за iPhone нямам много актуално мнение, защото последно имах първото поколение, от което останах много недоволен и реших повече да не ползвам iPhone..[/quote]
макар написана от модератор ( човек, който е "навътре" с IT технологията) е несериозна.
Защо ли всички си мислят че от Apple, седят и обират лаврите на първото поколение, и са оставили HTC и другите да са с едни "гърди" напред.
До колкото сме запознати със стила на Стив Джобс, не вярвам да е така?
От първото поколение, от първия фърмуер, до сега има хиляди софтуерни промени (За жалост, не и големи, хардуерни такива).
Всеки има правото да харесва, мрази и тн. дадена марка (продукт). И да избере това което най-много му пасва на работата, стила и ежедневието.
И да не бъда обвинен в "Apple ерес" ще кажа че и iPhone си има своите слаби страни (И те на са малко). Просто, няма перфектното устройство. Да се надяваме че все някога ще има такова. Просто, Стив Джобс не е решил кога
(whistle)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 29 дек 2009, 10:18

Абе хора гледайте малко в своята панички, не търсете мана в чуждите. Всеки изведнъж станал специалист по айфон. Но на никой не му се занимава да качи 5 програмки за няколко минути и да го направи както му харесва.

3GS хардуерно няма нищо общо с предишните поколения, под същия капак всеки компонент е сменен.

[Quote]сменял съм, вярно е , но по собствено желание![/Quote]
Разбира се, ти го правиш за забавление, а аз защото съм балък.
Кажи колко пъти си сменял ром на HTC-то, а и примерно колко пъти ти заби, колко хард ресета направи...

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 29 дек 2009, 10:20

[Quote]Да се надяваме че все някога ще има такова. Просто, Стив Джобс не е решил кога[/Quote]
Ако съдим по стила им до момента, точно Apple са последните, които биха пуснали подобно устройство.

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 29 дек 2009, 11:54

Бъркаш "Иновация" със "съвършенно устройство".
Дори тъкмо иновацията е стимул за една компания да НЕ създава съвършеното устройство - достатъчно е да създаде някаква иновация и по-наивните потребители съответно да хукнат да купуват дадения продукт (Особено когато той е подкрепен със съответната масирана рекламна кампания), без да се интересуват от останалите му качества. :)

naidenoff

Мнение от naidenoff » 29 дек 2009, 12:02

[quote]Просто, няма перфектното устройство. Да се надяваме че все някога ще има такова. Просто, Стив Джобс не е решил кога[/quote]
Имено затова съм написал това, но явно "сарказмът" ми със Стив Джобс остана неразбран :S

Apple са на мобилния пазар от има-няма 3 години. Но и това време и стигна да "разчупят" разбиранията и да объркат сметките на голямите фирми.
Показаха как се прави маркетинг и реклама. За това и продажбите и са на най-високи позиций. Никога не съм подкрепял политиката и, и съм го заявявал на много места във форума. Политиката "на час по-лъжичка" е неблогоприятна за потребителите, но е печеливша за Apple.
Nokia със своя "недоразвит" Symbian си мислеха че ще господстват дълго в нишата на смартфоните. Това накара финланците да търсят други разработки, скоро ще се появи и Maemo.
Ето и появата на Android е някакъв отговор към OS X.
Не говориме за приноса на Motorola ( винаги съм и бил Фен) нито на Nokia.
Както и де е , явно "прагматиците" са повече от мерака:D

[quote].............и че през 90-те именно M$ спасява Apple от иначе сигурния фалит.[/quote]

Да така е, но историята има и друго лице. Скандалът с държавната поръчка за обурудване на учрежденията. Все някога, някой си плаща.А човека с еврейско-арабска кръв Джобс, знае как да "извива" ръце (респективно пари). Но това е друга тема ;)

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 29 дек 2009, 12:56

Извинявайте, ама как така айФоун-ът, който е по-евтин от ЕйчДи2, има къде-къде по-ниска оценка за цена от Тайванеца?

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 29 дек 2009, 13:01

Какво му е чудното? една Нокиа 1100 ако ти я пуснат за 150-200 лв нова, също ще ти е скъпа, няма значение, че струва много по-малко от Iphone-а.

Същото и тук. Не бих дал никога толкова пари за такава пръчка, на HD2 също не съм фен, обаче по-скоро бих дал повечето пари за него, отколкото по-малко за ябълката . :)

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 29 дек 2009, 13:19

Мдаа, пръчка, която пуска 1080р с по-слаб процесор, а също така е един от най-прдаваните телефони. Ех, всички да знаеха истината- това си е пълно дърво.

naidenoff

Мнение от naidenoff » 29 дек 2009, 13:25

Кое е по евтино ? Извинявай, но ти кое сравняваш:

HTC HD2- 2009 г.-цена от 1040.00 лв. до 1194.00 лв.- на което след 2-месеца цената ще е наполовина.

Apple iPhone 3GS- 2009 г.- цена от 930.00 лв. до 1890.00 лв. - което държи още цена от август до сега.

Отговори