Гласувай за "Телефонът на 2009", спечели iPod nano

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Re: Гласувай за

Мнение от deezel » 30 дек 2009, 18:55

Въпреки явния си фаворит, ще споделя с няколко думи своето мнение за всяко от устройствата:
- HD2 - първото Windows устройство с капацитивен дисплей и юзабилити на достойно ниво. В своя ОС-бранш просто няма конкуренция. Все пак, на HTC им трябваше два пъти по-мощен хардуер, за да достигнат ползваемостта на iPhone.
- DROID (Milestone) - абсолютно ненужно място в класацията, поне според мен. Motorola изглежда нямат планове да представят наистина конкурентен модел. Все пак, за някои хардуерната клавиатура е задължителна, което в комбинация с Android прави прилично устройство. Аз пък не го харесам точно заради клавиатурата.
- N900 - заедно с Pre застават на второ място в списъка с моите фаворити. Притежавам N800 от две години и смея да твърдя, че Maemo има огромно бъдеще, особено заради огромната си отвореност. Комюнитито прави всичко, няма нужда да се чака за разработка от компанията производител. Ако имате нужните умения, можете и сами да си направите фонетична подредба, например. При iPhone това трябва да стане през Cydia, която не е нативен портал и изисква джейлбрейк. До една степен е минус.
- Omnia HD - най-слабото устройство в класацията. Нямам коментар, нищо в него не ми допада. Дори хардуерът започва да остарява.
- Hero - най-доброто Android устройство към момента (отново мое мнение). Не заради хардуера или дизайна, а заради Sense шела. Ако Android+Sense се портнат върху хардуера на HD2, бих си купил такъв телефон (последното се очаква да се случи през 2010). Хардуерът, както каза board, е пречка за пълноценното използване на шела, докато при премахването му устройството се държи добре. Тогава, обаче цялата идея се губи.
- Pre - доближава се най-много до понятието iPhone killer. За съжаление май не е много успешен.
- iPhone 3GS - знаете мнението ми. Въпреки немалкото си недостатъци, iPhone е най-успешният телефон през последните години и няма изгледи да бъде победен. Apple показаха, че софтуерът е от значение.
- Storm 2 - нямам преки наблюдения, но чувам недобри неща за втората буря. Знам ли, BB никога не са били моите устройства.
- Satio - погледнете мнението на board.
- N97 - бих предпочел N97 mini. Я, почакайте. Не бих предпочел нито един от тях. Преклонявам се единствено пред невероятния корпус, който са създали Nokia, слайдер механизмът е убийствен.
Единствените устройства, които според мен си заслужават, са 3GS, N900, Pre, Hero и донякъде HD2. Symbian просто убива дори най-добрия хардуер, и то още в зародиш.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 31 дек 2009, 14:36

Здравейте на всички!
Какво мисля аз по въпросът - лично мнение..:

HTC HD2 - за мен това е върхът на сладоледа в мобилната индустрия, не съм срещал по-як покет от тази джаджа. ОС-та ми е фаворит, трудно мога да намеря алтернатива - просто винаги съм се оправял по-добре с Уиндоус, толкова много бъзикни и настройки има..мм - много ми харесва. Освен това машинката направо лети..- с този поцесор, дето всеки път ми идва наум само "О, Боже" и тази РАМ - няма как да бъде иначе. Може би малко по-слаба батерия за вкусът ми, но идеални джаджи няма..Тази джаджа определено ми е фаворита и безапелационно заема първо място в личната ми класация за тази година.

Motorola Droid (Milestone) - Най-достойният робот в семейството..;) Чудесен хардуер, превъзходен софтуер, част от огранияенията, които бяха налични в предните версии на ОС-та вече са коригирани (примерно блутута - направо е недостойно да наречеш един смартфон с това гръмко име без да има тази ужасно нова и прогресевна функция). Много съвременна и модерна джаджа. Освен това като заклет до дъното на костите си фен на Мото не мога да не отбележа, че с тази джаджа направо се върнаха в голямата игра. С нетърпение чакам да се запозная по-отблизо с устройството, което заема номер две в личната ми класация.

HTC Hero - Героят на роботите за мен е една от най-добрите джаджи на годината и заема трето място в класацията ми. Джаджата е страхотна, хардуерът не е най-мощният, но все пак ОС-та е в пъти по-лека отколкото почти всичко друго на пазара в момента. "Sens" е изключително впечатляващ, възможностите за персонализация са огромни, ефектите ми допадат страшно много..

Nokia N900 - играчка за маниаци. Заема четвърто място в класацията ми, защото се доближава като че ли най-много до понятието за "мултимедиен компютър" и защото е желанато и дълго чакано хай-енд устройство на фините..Не е моят тип устройство, но е уникално заради цялата идея която стои зад него.

SE Satio - аз съм много голям фен на сонитата. Джаджата заема пето място в класацията ми. Фантастична камера. Браво на SE, много добра работа (макар и да има едни досадни проблемчета, които вече опрвиха илки са в процес на оправяне). Единственото, което не ми допада е, че ми се струва малко бавен за процесора, който има - очаквах повече.

Nokia N97 - шесто място, само че за мини-варянта, който ползвам вкл. аз. За пръв път N-серия, която не трака, не хлопа, работи сравнително бързо..Като че ли N--серията среща Е-серията с този модел. Перфектният сайд-слайд, механизмът е божествен - не съм виждал или държал друг такъв, много изпипана работа. Шестото място е, защото все пак е Симбиян, който не е много съвременен (това не значи, че не може да върши перфектна работа) и заради влудяващата недомислица да няма кирилица на куертито или софтуерно такова.

Samsung Omnia HD - седмо място. Единствено заради видеото. Не мисля, че е нещо кой знае какво..

Palm Pre - нямам никакви наблюдения върху джаджата. От всичко изчетено и гледано за нея мисля, че не е моето устройство.

BB Storm 2 - не ми е много ясно какво въобще прави в класацията.

iPhone 3GS - Епъл и техният iPhone седят толкова далеч в полезрението ми, че май даже не са в него. Не ме впечатлява с почти нищо. Десето място просто защото в класацията има само десет модела - ако бяха двайсет модела без съмнение би заел двайсто такова.

Това е личното ми мнение и не ангажирам никой с него. Държа да кажа, че в класацията съм гласувал само веднъж за HD2 и не мисля да гласувам повече, защото не мисля, че е много обективна с начина, по който се отчита вота на потребителите.

На всички весело посрещане на Нова Година и повече щастие през 2010-та. Пожелавам на всеки да си вземе и ползва това, което най-много иска.

sfan
Регистриран: 22 май 2006, 20:31

Мнение от sfan » 02 яну 2010, 17:19

Първо наздраве на всички, които в този съботен ден доизпиват виното, което не е могло да се изпие последните два дни(beer), и сега ми се ще и аз да напиша няколко думи, разбира се колкото и обективно да се стараем да гледаме на нещата, винаги мнението на всеки човек е малко или много субективно и това не може да се промени, та както и да е ей го и моето мнение:

Според мен в такава класация трябва да се гледат иновациите които предлага едно устройство и затова моето първо място отива при Omnia HD - първия телефон с възможност за запис на хд видео, първия симбиан базиран телефон с капацитивен дисплей, с вградени хвид, дивх кодеци и вграден плейър за пускане на субтитри без нужда да се вграждат във видеото. Разбира се има си някои недостатъци като факта че е можело да бъде направен по-малък и по-лек( и затова не е мой), а и дизайна определено не е по мой вкус но няма идеални телефони. Оттам нататък не искам да подреждам телефоните в никаква класация, просто ще кажа по няколко думи за всеки.

Без съмнение другия най-най телефон се казва HTC HD2 - първия уиндоус базиран телефон с капацитивен и толкова огромен 4.3 инчов дисплей - смятам че тези две неща са достатъчно голяма иновация в света на мобилните устройства разбира се да не забравяме и мощния хардуер на който за пръв път уина ме кефи как върви хаха, е и тук се появява проблема с габаритите на устройството а и уин мобайл определено не е ос която бих искал да имам на телефона просто многото персонализаци и т.н. не ме привличат по никакъв начин всъщност последния телефон на който правих каквито и да било промени беше к750 преди 4 години и оттогава не съм се занимавал въобще с такива работи.

Sony Ericsson Satio е телефона около който в Европа се вдигна най-много шум и ако беше излязъл половин година по-рано нещата щяха да бъдат много по-розови за него, но за съжаление проблема на компанията е именно прекалено големите забавяния, а в момента живеем в един забързан свят, а от другите компании не спят, и самсунг за много по-кратко време отговориха не с едно а с цели две устройства, Omnia HD в областа на ос-а и Pixon 12 в областа на мегапикселите. Инак сатиото не е лош телефон, дори напротив според мен най-красивият телефон със симбиан 9.4 и добра камера със ксенонова светкавица но просто излезе прекалено късно. Дразнещо при него е липсата на стандартните изходи, ясно че от сони искат да си пробутват аксесоарите ноо нещата не стоят както преди 3 години, когато всяка компания правеше телефоните си по този начин, напротив аз като потребител искам да имам възможност да си сложа всякакви слушалки без да се налага да ползвам накрайници.

Iphone 3gs e телефон, който продължава традициите на другите два айфона, като дизайн определено е най-красивият в сравнение с останалите в класацията но според мен няма нищо иновационно, просто защото каквото може да се прави с него, може да се прави и с 3г и дори с 2г(без гпс-а). Да хардуера е сменен но къде са големите разлики? Хубаво зареждал страниците три пъти по-бързо, ми това дали ще ми зареди дадена страница за 2 или 6 секунди поне за мен като потребител няма голямо значение, а вероятно и за голяма част и от останалите потребители, защото доколкото си спомням рекламата беше новия айфон вече снимащ и видео (обаче пак няма светкавица), не беше новия айфон, с уникален хардуер зареждащ три-пъти по-бързо страници, хубаво може да плейва хд видео ама в какъв формат? След като няма хвид дивх поддръжка пак се налага конвертиране, а защо няма такава след като тройно по-евтини телефони с по-слаб хардуер имат? Защо няма флаш поддръжка? Защо за да ползваш най-обикновени функции трябва задължително да джейлбрейкнеш телефона, за да ги инсталираш, защото официално са забранени от епъл. Много въпроси изникват и ако беше невъзможно да се направи джейлбрейк много от яростните епъл поклонници едва ли щяха толкова разпалено да защитават апарата, и по-скоро не апарата а компанията която го произвежда. Макар че е напълно ясно какво става от епъл просто правят това за което феновете и плюят други компании направиха наистина интересно и иновативно устройство създадоха армия от фенове, които ще поддържат епъл независимо какво им предложат и сега просто правят същото устройство, с едно-две подобрения. Само че сега нещата не стоят така както преди три години, когато единствения конкурент беше нокиа н95, и то във съвсем друга пазарна ниша, сега има достатъчно други устройства които съперничат на айфон във всички аспекти без епстор все още, който се превърна в златната кокошка на епъл. Именно и заради него всеки пореден айфон макар и да е почти същия като предишния е обречен на успех. Да преди три години от епъл направиха революционно устройство, благодарение на което значително се засили интересът към изцяло тъч базираните апарати, и промени мобилният пазар като цяло но сега нещата са по-различни. Подобреният хардуер обаче носи и негативи, като примерно факта че след 30-40 минути разговори тела се превръща в радиатор и да го държиш до ухото е немислимо, и връзката в слушалката не е от най-добрите, но в крайна сметка тази джаджа не е и предназначена толкова за разговори колкото за други неща. Инак като чувствителност на тъча и гледаемост на слънце, както и звук в слушалки айфона все още си остава един от най-най апаратите, и разбира се възможноста за разширяването на функциите му (след джейлбрейк) с почти всичко за което човек би се сетил.

Motorola Milestone (или Droid както на мен повече ми харесва как звучи) е доказателство как правилната рекламна стратегия може да превърне едно устройство, което не блести чаак с толкова много качества в един много продаваем апарат. С агресивното и непрекъснато рекламиране и изпъкването на предимствата му спрямо другия любим апарат на американците айфон, моторолата се превърна в тотален хит в щатите. Разбира се и този телефон си има своите качества, дисплея определено е страхотен. За андроид все още не желая да говоря тъй като ми е непозната тази ос трябва поне няколко седмици да имам възможност да си поиграя с нея. Инак аз слайд механизми грам не обичам и затова такова устройство не бих притежавал.

HTC Hero е друг апарат който не блести с нищо особено освен със персонализацията, която от хтс му сложиха, но която може да се сложи на HTC Magic. Примерно според мен галакси на самсунг е по-добър.
Nokia N900 е интересно устройство заради маемо и всъщност заради него заслужава място в тази класация ноо според мен нещата все още не се доизкусурени както трябва което е нормално все пак това е едно ново начало за тази ос и нещата мисля че ще се променят към по-добре през новата година. А и като дизайн и особено грамаж определено не е от най-комфортните устройства за носене в джоб, а и това че дисплея е резистивен и според мен недостатъчно голям, за работа с тази ос, примерно един 4 инчов капацитивен дисплей би бил много по-добра идея, но може в следващите устройства ще видим такива неща.
От Palm Pre за съжаление нямам лични впечатления, от това което гледах по клипове ос-а му е доста интересен и с интересни иновации, но като дизайн грам не ми харесва, а и липсата на достатъчно приложения също прави тази операционна система неатрактивна.

Което и блекбъри да съм хващал никое не ми е харесвало по-никакъв начин и BlackBerry Storm2 9520 не прави изключение, честно казано не мога да разбера какво толкова им харесват американците но фактите са си факти, и затова и участва в тази класация, но все пак такова устройство въобще не е по моя вкус.

Nokia N97 определено е разочарование от страна на Nokia. Слаб хардуер, ос която просто не е предназначена за използване с тъч технология, а само е пригодена с някои промени, ноо това не променя фактите, а и каквото можеш да правиш с N97 можеш да правиш със всяко едно друго устройство, с тази ос. Поне капацитивен дисплей да имаше, за да кажеш да една голяма разлика, но и това не. За изминалите две години финландците във високия клас телефони просто ги нямаше. Стане ли въпрос за телефонна функция апаратите им все още си остават най-добрите устройства в който и клас да са, във средния клас определено имаше много добри телефони, не мога да не спомена е51 и е71, но откъм иновации и интересни технологии в най-високите класове телефони, след н95 и н82 нещата определено куцат, н97 като телефон е много добро предложение но не и като технологии, не и като флагман на дадена компания, разбира се за тази година от компанията обещават доста интересни устройства така че не ни остава друго освен да ги чакаме.
Честита нова година на всички!

ihggfts
Регистриран: 19 дек 2009, 15:41

Мнение от ihggfts » 02 яну 2010, 22:21

Това е най добрия телефон ;)

Nexus One Google Phone

http://www.youtube.com/watch?v=gNOo13Zx42w

тук някой беше се изцепил че нямало айфоне килер е ето го
Nexus One Google Phone :P

naidenoff
Регистриран: 19 яну 2007, 18:20

Мнение от naidenoff » 03 яну 2010, 00:25

Поздравявам те за мнението ти, съгласен съм с всяка буква за това което си написал за iPhone. Точно това се опитах да кажа в предишните си постове, но останах неразбран.

[b]ihggfts[/b] Безсмъртието на iPhone, се крие имено ( както спомена и [b]sfan[/b]) в App Store. Задай си въпроса "Защо", и сам ще намериш отговора ;)

Пожелавам весела и щаслива нова година на всички потребители(beer)

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Мнение от wosrokop » 03 яну 2010, 01:02

HTC HD2 - черешката на тортата. Невероятен дисплей, страхотен процесор, много, много РАМ, качествена изработка, добра ОС (поне на мен WM ми допада), чудесен браузър, страхотна работна скорост.. Какво повече му трябва на едно PDA?

Motorola Milestone (Droid) - комбинацията от Андроид, side-slide qwerty, страхотен дисплей, качествена изработка, хубав процесор и 256 MB RAM правят едно наистина страхотно устройство. Наистина както каза и asenna5 - Мото-то е най-достойният робот в семейтсвото.

HTC Hero - някак си не ме грабва с нищо, освен със Sense UI. Като знам, че той може да се инсталира и на HTC Magic, някак си Херо спира да ме блазни.

Nokia N900 - едно добро начало. Според мен това е телефон за хардкор потребителите, които сами ще го кустомизират и ще го правят подходящ за себе си. Страхотен браузър, чудесен мултитаскинг, добър UI, добри мултимедийни възможности. Като цяло едно доста добро предложение, което обаче не е за всеки.

SE Satio - разочароващ. 1 - излезе прекалено късно и на прекалено висока цена. 2 - работи много бавно за процесора, с който разполага. 3 - не е единственият с 12 МПх камера. 4 - Резистивен дисплей. 5 - ОмниаХД.

Nokia N97 - издънката на 2009 година. Бяха нужни повече от 7-8 месеца на Нокиа, за да оправи всичките бъгове и дефекти в него, да не говорим, че предпазният механизъм на камерата е проблемен. 434 MHz процесорче и 128 MB RAM не са достатъчни за един хай-енд смарт. И нека не забравяме, че телефонът върви под Symbian, който още повече го спъва. Допада ми единствено дизайна и qwerty-то.

Samsung OmniaHD - противоположно на повечето мнения, на мен ми допада страшно много. Само да не беше този Symbian...

Palm Pre - интересно предложение. ОС много ми допада, замисълът на устройството е страхотен. Дано от Palm да доразвият идеята си.

BB Storm 2 - не е моето устройство. Не мисля, че от BB успяха с него...

iPhone 3GS - макар че е кастриран откъм функции и е изключително затворен, заради епъл и тяхната алчност, айфон 3ГС е най-доброто устройство за 2009 година, поради хилядите приложения и игри, създадени за него, страхотната OS и UI, чудесен браузър, много бърза работна скорост, страхотен дизайн и добри мултимедийни възможности. Колкото и да не ми се ще да го кажа, iPhone се превърна в легенда...

Ами това е според мен. Опитах се да дам максимално обективна оценка. Ако трябва да подредя телефоните в някаква класация, то тя би изглеждала така:

1.iPhone 3GS
2.HTC HD2
3.Motorola Milestone
4.Nokia N900
5.Palm Pre
6.HTC Hero
7.Samsung OmniaHD
8.Nokia N97
9.SE Satio
10.BB Storm2

sfan

Мнение от sfan » 03 яну 2010, 01:02

мдам съжалявам за обидите спрямо теб, тъй като не те познавам, живи и здрави(beer)
п.с. обаче не забравяй че андроид маркет също набира сила и е въпрос на време хитови игри и заглавия да потекат и към него, особено като се има предвид че там не са толкова строги изискванията както в епстор, от който определено има немалко недоволни дивелъпъри, веднага се сещам за човека който поддържаше мисля приложението за фейсбук, а освен това е хубаво че различни производители правят различни устройства като дизайн и мултимедийни възможности със андроид, така че избора е много по-богат, при епъл в общи линии имаш само три варианта, с бял, с черен или с алуминиев гръб:), разбира се това за нас като потребители е добро дошло да има по-голяма конкуренция
п.п.с. обаче май тука аз съм единствения човек на който симбиана му харесва8)

deezel

Мнение от deezel » 03 яну 2010, 13:22

Алуминиевият вариант отдавна го няма. ;)
Интересно ми е как всички наблягат на iPhone в мнението си, било то от негативна или позитивна гледна точка.
Все пак, каквото и да говорим, iPhone е най-продаваният едноличен телефон. Единственото нещо, за което не можем да спорим.

sfan

Мнение от sfan » 03 яну 2010, 14:24

аз говоря общо колко са вариантите не колко са официално на пазара, защото в такъв случай стават още по-малко8) и не не е най-продаваният едноличен телефон 1100 нещо да ти говори8)

deezel

Мнение от deezel » 03 яну 2010, 14:25

От изброените имах предвид. Пък и сравнението е твърде тенденциозно. ;)

Отговори