Гласувай за "Телефонът на 2009", спечели iPod nano

naidenoff
Регистриран: 19 яну 2007, 18:20

Re: Гласувай за

Мнение от naidenoff » 03 яну 2010, 14:48

[quote]особено като се има предвид че там не са толкова строги изискванията както в епстор, от който определено има немалко недоволни дивелъпъри, веднага се сещам за човека който поддържаше мисля приложението за фейсбук[/quote]

Затова съществува алтернативата Cydia. Кайто не е доволен от App Store качва в Cydia. Ще изпреваря въпросът ти и ще добавя, че и Cydia има платен вариянт. От който не малко дивелъпъри печелят по-добре от колкото в App Store;)

И аз следя с голям интерес развитието на Android, но ще видиме до къде ще стигнат с идеята да се превърнат в Big Brother.
Бъдещето принадлежи на UNIX базираните с-ми: iPhone OS; Linux и Android.
Коя ще вземе превес? Въпрос на модна вълна и удобство за употреба - светът от това се води в последно време. Какъв процент хора по света си купува iPhone или Hero, за да чопли постоянно(като нас) по него???
Мисля че Чичко Стив ще пълни портмонето още доста време, защото доста потребители - бият контра на Google(създателите на Android OS), за които в последно време се носят слухове че събират твърде много лична информация за потребителите и има опасност да се опитат да играят ролята на Big Brother.
Ще поживеем и ще видим.
:D

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 05 яну 2010, 02:10

[Quote]……яростните епъл поклонници ….. армия от фенове, които ще поддържат епъл независимо какво им предложат и сега просто правят същото устройство, с едно-две подобрения…..[/Quote]

Тия фенове на Епъл много тъпи били :)
Проблема в теорията ти е, че всъщност продажбите на телефона сериозно растат и голяма част от купувачите на практика са нови потребители. Също така 3GS e съвсем нов телефон, а не с една-две промени.

И въпреки, че смених стария си айфон с 3GS и аз не се чувствам в категорията, която описваш. Най-малкото защото обикновено анализирам покупките си, за да взема това, което най-добре ще ми върши работа.

Смартфоните все повече се превръщат в малкия компютър в джоба ти. За това и операционната система е един от основните компоненти, спрямо който аз си избирам смартфон. Въпреки че е изкуствено ограничена, iPhone OS е една изключително мощна операционна система(ползваща ядрото на Mac OS). ОС-а се развива и ъпдейтва, дори първия айфон получава ъпдейти към последната версия. Хардуера се ползва доста пълноценно. Създадена е чудесна среда за разработчиците на софтуер(някои гледат 100-те отхвърлени приложения, а аз 130-те хиляди одобрени), като SDK с постоянно разширяващи се възможности, както и страхотен пазар за самите приложения(в момента вероятно вече има 70 милиона устройства с достъп до App Store). Като последствието е изключително много качествен софтуер и постоянно ускоряващо се развитие.... В компрект с бързата работа, добрия интерфейс и стабилността, определено платформата е доста силна.

Какво е новото при 3GS? Хардуера е в пъти по-силен. Ново поколение процесор на по-висока честота, многократно по-добър графичен ускорител с доста по-голяма изчислителна мощ, така и поддръжка на OpenGL ES 2.0, даващ много повече възможности и изцяло програмируеми шейдъри. Двойно повече рам, по-голямо количество и по-бърза флаш памет, подобрени камера, звук....
Все едно си сменил 5-годишния си компютър с нов ;)
Получаваш осезаемо по-бърза работа и много потенциал за развитие.

След някой друг месец ще покажат iPhone OS 4.0, който ще добави нови възможности. Количеството на продадени 3GS и iPod Touch 3G ще се увеличи и приложенията възползващи се от новия хардуер ще започнат да се множат....

Разбира се телефона си има и много недостатъци. Но поне по-голямата част от софтуерните се оправят лесно.

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 05 яну 2010, 03:31

Няма да обсъждам всяко устройство поотделно просто понеже ще повторя останалите, затова ще споделя класацията така, както аз я виждам:

1. iPhone 3GS
2. HTC HD2
3. OmniaHD
4. SE Satio
5. N900
6. Milestone
7. HTC Hero
8. Palm Pre
9. N97
10. BB Storm 2

[B][u]Единствената [/u][/B] причина да слагам 3GS преди HD2 е несравнимото, невероятно превъзходство в софтуерно отношение.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 05 яну 2010, 11:25

най-продаван смартфон къде?
в щатите iphone (всички модели) може би са достигнали blackberry, но в останалата част на света...

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 05 яну 2010, 11:35

Написал съм едноличен, на практика 3G и 3GS са един продукт, така се промотират. Не говоря за всички модели на даден компания, а за един. Кой телефон от изброените е реализирал по-големи продажби от дори само 3GS?

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 05 яну 2010, 11:51

Добре де в крайна сметка всички ползвате софтуера. Едва ли някой от вас програмира на ниско ниво, че да го интересува какъв е хардуера. След като всичко върви перфектно дори и Правец 8 да стои отзад какво значение има ?

С това искам да кажа на тези, които не разбират успеха на iPhone е, че софтуера е не само наи-важното а може би единственото важно нещо .. и ергономичността и дизайна разбира се имат значение, но там Apple също са лидери.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 05 яну 2010, 11:57

Врели-некипели - в грешка си..: хардуерът винаги е по-важен. Това е така, защото той (хардуерът) [u]определя максималните граници за развитие на софтуерът[/u].

Много по-сложно е да напаснеш съответният хардуер, отколкото да напишеш някакъв некадърен софт, който да го управлява криво-ляво. ОС наистина няма абсолютно никакво значение - дали е Simbian, WM, JUIX, Linux Open Suse, iPhone OS, Android и т.н. Тя има отношение до толкова, доколкото съответният софт върви върху нея - нищо повече.

Софтуерът може да добави някой и друг ефект, но не може да каже на 4 мегапикселен сензор да снима на резолюция 3264 x 1539, най-много той пак да си снима на 2336 x 1744 и то при положение, че не забие софта...

Между другото iPhone се продава наистина много добре, но успехът му е почти нищожен извън САЩ и Англия..(мисля, че и в Япония беше набрал доста популярност и се продаваше много добре, може и да бъркам)..- [u]навсякъде другаде по света това съвсем не е така..[/u]

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 05 яну 2010, 11:58

Извън темата:
Сега класацията е ОК. Изтрил съм оценките 1.0, защото не са реални и тези, които са гласували с много регистрации за един телефон с цел манипулация на класацията (виж снимката). Имаше по много гласове от регистрации с едно IP с оценка 10.0 за HD2 и Omnia HD, а за Hero, Milestone и iPhone 3G S имаше много 1.0, за това така се нареди класацията...
Някои от хората, които пишат тук (без да им казвам имената) могат да си вземат поука и да не се опитват да манипулират класацията, защото може и да ги банна от форума. Тука не избираме телефона на годината по мнението на един човек с много регистрации, а по мнението на всички хора...

Ето и скрииншота в по-голям вариант:
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2010/01/file_448.jpg

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 05 яну 2010, 12:01

Поредната простотия от поредния последовател на култа apple. По тази логика дай да си ползваме компютри с 1 гхз процесор и 256/512 рам - нали харесваната от нас ОС ще може да си я ползваме (Криво-ляво), какво ни интересува другото?:X

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 05 яну 2010, 12:19

Леле,
Играх си 1 час докато изчистя класацията и сега гледам че пак едно лице е влезнало да гласува с 1.0 на някои модели и този път няма да го крия кой е...

Иван Димов от Бургас, познат на всички ни... :)

Ето и скрииншот

http://www.mobilebulgaria.com/uploads/data/2010/01/file_449.jpg

Отговори