Apple представи таблета iPad

jorjino
Регистриран: 27 фев 2008, 15:47

Re: Apple представи таблета iPad

Мнение от jorjino » 28 яну 2010, 15:59

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА :D :D :D

Колажа си го бива!!!!

carevicata
Регистриран: 09 апр 2008, 18:40

Мнение от carevicata » 28 яну 2010, 16:16

:D

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 28 яну 2010, 16:25

Разочарованието от представянето на таблета на Apple e голямо, поне за мен. Очаквах нещо революционно, някакво невиждано досега устройство, което да създаде нова ниша при мобилните устройства, както това направи iPhone. За жалост ни показаха "iPod Touch на стероиди" и нищо повече от това, а какви слухове имаше само ...
В заключение бих казал - "Честит iPad! Да дойде следващото усройство.";)

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ANyf-NVJgB0[/Youtube]

Mitara6ki
Регистриран: 15 фев 2006, 15:24

Мнение от Mitara6ki » 28 яну 2010, 17:57

Супер е таблета! Немога да разбера хейтърите, ситуацията е същата, каквато беше преди да пуснат iPhone-а, той бил боклук, няма нищо в сравнение с другите, дрън дрън та пляс. Ама като го пуснаха се избиха, сега ще стане същото с таблета. Разбирате, че това не е за всеки. Еди кой си искал еди кво си, как си представяте, че ще снимате с това нещо? А пък тези, които искат usb имали ли са изобщо продукт на Apple?
И за мене това, че няма мултитаскинг е голямо предимство :) Както искате го разбирайте аз си имам моите "доводи"!
Не, че съм някакъв луд фен на Apple, има си и малки недостатъци, които според мен ще ги "изшлайфат" във времето.
Това е от мен, на който не му харесва да си взима Archos с гадния стилус, изработка и дисплей. О да забравих, че повечето разбирачи, които никога няма да си вземат, какъвто и да е пад се изказаха неподготвени относно iPad-а, просто защото така трябва.Еми ето отговора на рекламната политика на Apple -пливлекли са дори отрицателно настроените и тези, които нямат намерение да си взимат такова устройство. Това ви дава отговор, колко много ще е продавано това устройство :)

ihggfts
Регистриран: 19 дек 2009, 15:41

Мнение от ihggfts » 28 яну 2010, 18:05

Хора най лошото е че таблета не поддържа пълен FLASH ............
Питам аз как ще се джитка в интернет като 90% е FLASH???

ГОЛЯМО РАЗОЧАРОВАНИЕ И ОТ МЕН.....

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 28 яну 2010, 18:35

Да флаша, колкото и да е недъгав, лошо работещ и недомислена технология като цяло е нужен понякога. В случая ще липсва единствено за гледане на Вбокс7.

Youtube слава богу приминаха тестово на HTML5. Аз мисля дори да си изтрия флаш плъгина на компа защото ми е писнало от многобройните реклами, които заливат сайтовете. Ще го оставя на един от браузърите само и единствено заради Вбокса.

[B]19Krpm[/B] сравняваш iPad със телефон и 19 инчов лаптоп (woo) замисли се пак .. в крайна сметка Apple се опитват да създадат ново "животно" .. дали ще успеят времето ще покаже.

А и незнам дали се усещаш, но от самолет си личи, че се опитваш да изкараш таблета колкото се може по-черен.

[B]
Wakanapi[/B] не се опитвам да казвам на никой какво да прави. Тук е форум (понятието датира още от древна Гърция). Всеки има право да си каже мнението и аз това правя. Кажи ми в какво един нетбук е по-добър от iPad.

Също много ми е интересно как се изказват някои хора за скоростта на устройството. Първи никой не го е и докосвал. Второ от впечатленията на хората, които са се докоснали първи до него всичко се движи много по-бързо дори от 3GS - който е светкавичен във почти всяко едно отношение въпреки, че задвижва с пъти по-малко пиксели.

[B]Mitara6ki[/B] за флаша не вярвам да се пречупят. Досега водиха успешно войната та сега ли да се откажат. Щом най-големия флаш сайт се отказва от флаша значи края на войната и респективно на флаша се вижда ..

Mitara6ki
Регистриран: 15 фев 2006, 15:24

Мнение от Mitara6ki » 28 яну 2010, 18:39

За това си прав, но ще вкарат флаш според мен, нямат голям избор за разлика то iPhone-а.

mart0
Регистриран: 29 сеп 2006, 10:01

Мнение от mart0 » 28 яну 2010, 18:58

http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=14927
Без коментар. Само ще кажа, че ще поизчакам малко
;)

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 28 яну 2010, 19:03

Такив таблети ще има колкото искаш. Само че "високата цена", липсата на USB и грозният дизайн ще бъдат невероятен проблем, за това не си купувайте iPad. :D

P.S.

Проблемите на Nokia N900: грозна кутия, в която се продава, надписът "Нокиа" е на криво, няма USB. Сега вече имате представа за какви глупости говоирите.

Wakanapi
Регистриран: 07 авг 2006, 11:17

Мнение от Wakanapi » 28 яну 2010, 19:34

Всички защитници на тази изгъзица наречена iTampon -- така де, iPad -- я ми кажете едно - ако абсолютно същия продукт беше пуснат на пазара от Samsung с тяхното лого отзад (и може би мааалко по-различен интерфейс, но все пак с достатъчно eye-candy) каква щеше да ви е реакцията? Обзалагам се, че щяхте да го намразите още преди да сте разбрали пълните спецификации.

Истината е, че този продукт не е дообмислен. Малко вътрешна памет, идиотска резолюция (и aspect ratio), няма мултитаскинг, не може да се разшири паметта, няма webcam, не може да се сложи различна [i]функционална[/i] ОС, няма какъвто и да е ТV-out (HDMI, DVI, блабла), няма Flash (който и аз мразя, но за жалост се налага да използваме често). И тъй като знам, че феновете на Apple са хора, които държат на дизайн ще спомена и още един минус в тази насока - ОГРОМНА рамка около дисплея.

Относно това, че прави нетбуците излишни - пълни глупости. И двата продукта си имат ниша, но фактът, че Стив Джобс се направи на интересен и каза, че нетбуците не стават за нищо меко казано е вица на годината. В много отношения нетбук би свършил много повече работа от iPad. И сега ще започнете да ми обяснявате как iPad бил предназначен за определен тип хора и бла-бла... Да, ама не. След като Стив Джобс спомена нетбуците в keynote-a си, значи са ги предназначили за еднакъв тип хора и в такъв случай губещия по-скоро е iPad поради многобройните минуси и невъзможността да замести нетбук.

Едно от най-дразнещите неща е, че го представят сякаш има тооолкова много функции. В крайна сметка обаче се оказва, че за някои трябва допълнителен аксесоар. За други пък трябва да се вземе по-скъп модел. И двете се изразяват в едно - повече пари. Началната цена за Европа е достатъчно висока, а да не говороим какво става, ако някой реши, че иска да има всички "екстри" (така да се каже), които могат да вървят с таблета - цената става идиотски висока, особено като се има предвид функционалността, която получава потребителя. Към 1500 лв, за да може да се [i]доближи[/i] до известна степен до функционалност на един thin-n-light? Не, благодаря.

От друга страна погледнато iPad има някои добри качества и няма как да се определи като useless. Няма нищо революционно. Няма нищо иновативно, което да те накара да му обърнеш повече внимание.

...И още нещо - кой в Apple е решил, че фото-рамка трябва да стои винаги в portrait mode!? Дори за това не върши идеална работа.

Отговори