VIVACOM пуска пакет за мобилен и домашен интернет за 15 лева на месец
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
VIVACOM пуска пакет за мобилен и домашен интернет за 15 лева на месец
Edit: Поредната уловка - 15лв ама за първите няколко месеца, след това минава на стандартните цени (no)(angry)
Re: VIVACOM пуска пакет за мобилен и домашен интернет за 15 лева на ме
Как да го разбираме това - 15 лв. на месец като първите 3 при едногодишен договор ще са за 7,50, или първите три месеза 15 лв. и после 30?
Второто, разбира се:) Поредната глупава залъгалка.
-
Ееее, вярно ... оффф ... нямаше звездичка, но явно пак може да има скрито и без нея ... значи за първите 3 месеца е 15 лева, след това си става на 30 или там колко се води стандартно (no)(no)(no)
Ами затова е по-добре човек вместо това да си вземе Easy Traffic предплатената на Виваком, хем си ползваш за 30 лв. 1200 МВ валидни 4 месеца за лаптопчето, хем и навсякъде си има EDGE, ако не 3G;)
-
Така е, определено. Някой ползва ли такова 3G модемче на Виваком, защото тези на М-тел и Глобул не работят особено добре :|
Скоро ще имам наблюдение и ще споделя. Ще го пробвам и на 3G и на EDGE.
-
- Регистриран: 15 мар 2007, 23:22
аз ползвам модем на VIVACOM от около година и 3-4 месеца,два един път съм имал само проблем и се наложи да го преинсталирам,но скоростта е макс 1,4Mbps
-
[Quote]но скоростта е макс 1,4Mbps[/Quote]
Това е напълно нормално за модем 3,6Mbps, т.е. 3,6Mbps е връзката, но голям процент от тези Mbps отиват за т.н. служебни пакети, които са характерни за wireless мрежите с това, че са доста повече от тези в кабелните мрежи. Просто в wireless мрежите има много повече "повредени" пакети, веднъж контролът е по-голям, втори път голяма част от тях се предават по няколко пъти, трети път самото криптиране забавя връзката. Затова всяка wireless връзка си има теоретична скорост и реална, а реалната на 3,6Mbps 3G си е точно някъде около 1,5Mbps, т.е. апаратът използва действително 3,6Mbps връзка с клетката, но от тези 3,6Mbps едва около 50% е пълноценната информация, която получаваш.
Въпросът е, дали самите модеми не са бъгави, защото от тези на м-тел и глобул съм останал с лошо впечатление, но те са на един производител, докато вивакомските са Alcatel : )
Това е напълно нормално за модем 3,6Mbps, т.е. 3,6Mbps е връзката, но голям процент от тези Mbps отиват за т.н. служебни пакети, които са характерни за wireless мрежите с това, че са доста повече от тези в кабелните мрежи. Просто в wireless мрежите има много повече "повредени" пакети, веднъж контролът е по-голям, втори път голяма част от тях се предават по няколко пъти, трети път самото криптиране забавя връзката. Затова всяка wireless връзка си има теоретична скорост и реална, а реалната на 3,6Mbps 3G си е точно някъде около 1,5Mbps, т.е. апаратът използва действително 3,6Mbps връзка с клетката, но от тези 3,6Mbps едва около 50% е пълноценната информация, която получаваш.
Въпросът е, дали самите модеми не са бъгави, защото от тези на м-тел и глобул съм останал с лошо впечатление, но те са на един производител, докато вивакомските са Alcatel : )
-
- Регистриран: 15 мар 2007, 23:22
както ти писах и преди,един единствен път съм го преинсталирал/не можеше да се свържи/от тогава проблем с връзката съм нямал.Интересното е,че като ползвам телефона си за модем,връзката е по-бърза,макар че и неговия макс е 3,6Mbps
според мен е добър,дори и когато пътувам и го ползвам връзката не се разпада/естествено там където няма покритие изчезва/.
сравнен с глобулския е по-добре.
според мен е добър,дори и когато пътувам и го ползвам връзката не се разпада/естествено там където няма покритие изчезва/.
сравнен с глобулския е по-добре.