Омбудсманът е за преминаване към безсрочен договор за мобилни услуги

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Re: Омбудсманът е за преминаване към безсрочен договор за мобилни услу

Мнение от Nistel » 23 юни 2010, 21:18

Аз съм много доволен от Виваком в това отношение .. след месец ми изтича договора и ще изчакам есента за да пуснат изгодни оферти.

Мтел ме хванаха в клопката си с Лууп. Два месеца преди да ми изтече звънях на *88 и ми казаха като остава по-малко от месец да отида да прекратя. И преди съм прекратявал с МТел и е било точно така. Обаче идва заветната дата и отивам на място и ми казват ама ти не си писал предизвестие. По техните правила трябвало най-късно един месец по-рано да пиша и сега не можело. Добре, че имат някакъв Лууп без месечна такса само се плаща такса инсталация (при положение, че вече съм си инсталиран :) ) 6лв и след 6 месеца ако не съм ползвал сам се прекратявал.

Още един път се уверих, че съм направил правилен избор с Вива за основната карта (yes)

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 23 юни 2010, 21:28

Спор няма, за това на Вива шапка им свалям... за съжаление за сега съм потърпевш абонат на другите два. Нищо няма да им стане да си променят политиката, но усещам, че ще е люта битка, дано да загубят.

[Quote]VIVACOM се старае да не накърнява икономическите интереси на своите клиенти и спазва равнопоставеността между договарящите се страни. Освен че защитава идеята за въвеждането на преносимостта на номерата на телекомуникационния пазар, националният телеком нееднократно е заявявал своята твърда позиция за отпадане на клаузата за автоматично подновяване в договорите за телекомуникационни услуги, за въвеждането на свободния избор на телекомуникационен оператор и поддържа провеждането на последователна политика на намаляване на цените.

Проблемът с клаузата за автоматично подновяване на срочните договори е казус, който трябва да се реши най-вече с добра воля от страна на всички телеком оператори. VIVACOM е единственият оператор на пазара, който за част от услугите си не обвързва клиентите си с подобна клауза. [u]Компанията започна да въвежда подобни мерки последна като крайна превантивна реакция спрямо поведението на другите телеком играчи на пазара.[/u][/Quote]

Съветът ми е дори да сте абонат на Вива пак да подадете жалба до институциите, защото както се видя и те макар и неутрални са склонни заради другите два оператора да се придържат към същите или подобни условия. Хайде братя, малко остана!!!
[B]
Пускайте жалби срещу НЕЗАКОННОТО автоматично преподписване на следните адреси:[/B]
http://www.ombudsman.europa.eu/home.faces
http://www.ombudsman.bg/
http://crc.bg/
http://www.kzp.bg/
http://ecc.kzp.bg/

totogeroya
Регистриран: 27 мар 2009, 11:50

Мнение от totogeroya » 30 юни 2010, 18:25

Аз съм на мнение въобще да се забрани със закон тази рекетьорска и спекулативна политика спрямо гражданите, а именно-принудителните условия на договора- срок, неподсещане на клиента за изтичане на срока и автоматично предоговаряне, да не се посочва в договора неговия ползвател независимо на кое име и сключен и след неговата смърт да не се прекращава, да не се уведомява потребителя писмено-офлайн- и срещу подпис за условията, условията да са формулирани с много думи, а малко да е казано и дори и най грамотния човек да се обърка, рекламата на договорите - да си има каталог клиента да си избира-, а не да го "гъделичкат" за да "лапне въдицата".

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 30 юни 2010, 19:05

[Quote]Аз съм много доволен от Виваком в това отношение .. след месец ми изтича договора и ще изчакам есента за да пуснат изгодни оферти. [/Quote]И аз така ;)

totogeroya
Регистриран: 27 мар 2009, 11:50

Мнение от totogeroya » 30 юни 2010, 19:53

Пропуснах да кажа в предишния си коментар: с рекламата-това предлагане на благинки-безплатни апарати и пр.- трябва да се забрани. Изобщо трябва да се забрани всякакъв начин на примамване на клиенти/за договорите да има каталог с посочени условия/, и ограничителните и принудителните условия в договора. Нарушението на забраните трябва да се наказва с конфискуване на спечелените пари в полза на държавата и затвор. Условията на договора са нарочно така, че клиента ако разбере че е измамен, да не може "се измъкне от капана"

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 30 юни 2010, 20:17

Не е заради спора, но такова нещо вече няма как да стане. В борбата с конкуренцията държавата създава определени правила и норми които да се спазват, а измамните оферти, както казваш са доста примамливи, но това е и цаката - да съберат повече льохавци и съответно приходи от тях. На тия льохавци в един момент им писва и спират да плащат, макар, че са се възползвали от вече определени условия посочени от операторите, за това има и толкова дела срещу неизрядните платци, а те от своя страна са си прави - чувстват се изиграни и обрани от операторите. Малко се поувлякох... (blush) Мисълта ми беше, че това е нормална практика, дори смятам, че тепърва БЪЛГАРИНА ще бъде подвеждан и блазнен от така наречените промоции, но на практика те няма как да бъдат забранени от закона - това е маркетингова политика и стратегия, а законите във всяка една страна го позволяват в някакви граници. В някой страни например различните марки/продукти/оператори ако щеш имат законното право да усмиват или да изтъкват недостатъците на друга такава маркаа/фирма с цел отново конкуренция...и забележи това се толерира и се приема за нормална законова мярка. Хич не ги защитавам, да знаеш, но представи си ако освен хилядите им неясни условия, звездички, недомлъвки и неизказани клаузи имаха право сами да се самоуплюват и да сочат недостатъците на другите, тогава крайния потребител вече щеше да се види в чудо и да му е едва ли не все тая или просто щеше от толкова неяснота да направи някакъв избор,просто осланяйки се на грешно мнение предизвикано от такава антиреклама например. Представяш ли си М-тел да скандираше: Спрете да губите връзка с Глобул и Виваком, елате в голямото семейство на Мтел, ние имаме връзка и на село ;) Нали се сещаш бабите и дядовците кой оператор щяха да изберат, а и не само... и т.н. Ето един прекрасен пример:
[Youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=w68z1rqNlwE[/Youtube]

mima6
Регистриран: 19 фев 2008, 09:44

Мнение от mima6 » 20 юли 2010, 19:10

Дано скоро да дойде края на Мзела, че ми писна от техните договори! Нека всички в ред да отидат да подадат заявление за отказване от автоматично преподписване на договорите

Отговори