КЗП: GLOBUL прилага нелоялна и агресивна търговска практика

Antipodean
Регистриран: 09 юли 2010, 08:56

Re: КЗП: GLOBUL прилага нелоялна и агресивна търговска практика

Мнение от Antipodean » 22 юли 2010, 09:48

Какво се нахвърлихте на момчето бе? Той много правилно си го каза.

След като искаш телефон на символична цена трябва да има и договор с голям срок. Тук някъв пита дали може да си прекрати договора предсрочно - НЕ (т.е. може, но плащаш неустойки, което е същото). Така и трябва. Живко не е каза нищо за преподписването, а само за първоначалния срок на договора.

То и за това Б-я е на това ниво в момента, понеже тука само "далавераджии" и "тарикати" на дребно живеят. Всеки иска да живее в лукс без да изкарва пари.

"Я ще си вземем iPhone за 500 лв пък след 2 месеца ще си прекратя 2-годишния договор"... Точно този тип мислене мразя най-много. Такъв тип хора живеят като паразити.

Не се опитвам да защитя никой от операторите, и трита са за секирата, но пък и вашата наглост край няма.

Знаете ли аз какъв абонамент искам да видя?
Разговори в мрежата на оператора - 5 ст.
Разговори с други оператори - 20 ст.
Такт на таксуване - 1 сек.

Без никакви глупави месечни "такси". Да плащам точно това което съм си изговорил. Не да ми дават 2000 минути, от които аз изговарям 100, но пак си ги плащам. Аз да съм коректен към тях, и те към мен.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 22 юли 2010, 09:55

Ама кой говори за телефони? Аз телефон не съм купувал и съответно не виждам причина да ми преподписват договора. А дори да бях взимал телефон, там срокът на договора пак си е регламентиран и съответно ще бъда санкциониран ако не го спазя. Или ако съм взел телефон (Които и без това най-често са незначително по-евтини, че понякога и изобщо не са), трябва доживот да съм им абонат? (no)

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 22 юли 2010, 09:58

Аполо 13 , гледай сега, Не разбираш концепцията
[Quote]Знаете ли аз какъв абонамент искам да видя? [/Quote]
Не искам да има абонаменти [u]със срочни договори [/u]!!!!!!!!
Месец за месец и СВОБОДА за [u]гражданите[/u]
Телефон да ми дават с купена тяхна карта и на всеки 12 месеца да ме викат ТЕ и да ми дават НОВ апарат за това , че съм се задържал при тях цяла година (yes) Да ми предлагат такива услуги и на такива цени, че да не искам да се местя и да нямам нужда от чужда карта а само тяхната. То обаче ако стане картела няма как да отчете 10 000 % проникване на мобилни услуги на пазара (angry) За това сме с по 3 телефона всеки. Щото сме овце на кайшка (angry)

[Quote]То и за това Б-я е на това ниво в момента, понеже тука само "далавераджии" и "тарикати" на дребно живеят. Всеки иска да живее в лукс без да изкарва пари.[/Quote]
ДА !! Ама пък само операторите да дерат кожи пак не става

Antipodean
Регистриран: 09 юли 2010, 08:56

Мнение от Antipodean » 22 юли 2010, 10:05

Какъв аполо 13 бе пич? :p

Концепцията я разбирам много добре, но ти не я разбираш явно. Операторът и клиента трябва да са симбиоза - той да мисли за мен и аз за него. Взаимоотношение от което и двамата да печелим.

По твоята логика оператора трябва само да дава... еми не е така.

[Quote]Ама кой говори за телефони? Аз телефон не съм купувал и съответно не виждам причина да ми преподписват договора. А дори да бях взимал телефон, там срокът на договора пак си е регламентиран и съответно ще бъда санкциониран ако не го спазя. Или ако съм взел телефон (Които и без това най-често са незначително по-евтини, че понякога и изобщо не са), трябва доживот да съм им абонат? [/Quote]
Моля те, тук говорим само за автоматичното преподписване. ТИ започна темата за предсрочно прекратяване на договора, било то със или без купен телефон. Договора си е договор.

Но за това с автоматичното преподписване всички сме на едно мнение - то трябва да ИЗЧЕЗНЕ.

biox
Регистриран: 29 апр 2008, 10:38

Мнение от biox » 22 юли 2010, 10:06

Вчера бях в МТЕЛ. Договорът ми изтече преди няколко дни. Оказа се подновен за нови 2 години, при старите условия. Мога да преподпиша, но за не по-евтин план. Срещах се и мениджър на офиса, но отговорът остана същия. Не можем да се разберем. Оправданието беше - "Ами те и другите оператори са така". В Помирителна комисия не се явяват даже.

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 22 юли 2010, 10:11

Не съм казвал никога, че ГСМ-операторите трябва от самото начало да предлагат безсрочен договор - нормално е да е 1 година (Ако не искам никакви екстри), но не и след това да съм обвързан отново със срокове.

Dejav4o
Регистриран: 22 юли 2010, 10:08

Мнение от Dejav4o » 22 юли 2010, 10:12

Вече почти година чакам да ми свърши срока на договора на Глобул, за да си спра картата. С учудване разбрах, че след като не съм си дал заявка за спиране 2 месеца преди да изтече срока на договора, автоматично ми се подновява. Ако на това не му кажете принуда. Бас хващам, че 90% от хората не знаят кога им е датата на договора с мобилния оператор.

antivillager

Мнение от antivillager » 22 юли 2010, 10:13

[Quote]Какъв аполо 13 бе пич? :p[/Quote]
Е хубаво де, ти да си знаеш , че аз знам а и че бързо разбирам ;)

А за това си много прав : [Quote]Концепцията я разбирам много добре, но ти не я разбираш явно. Операторът и клиента трябва да са симбиоза - той да мисли за мен и аз за него. Взаимоотношение от което и двамата да печелим. [/Quote]
С малка поправка

- той да мисли за мен аз за него НЕ и да не ми се налага да се сещам

[u]Взаимоотношение от което и двамата да печелим[/u] Естествено, кой оспорва това ???? Аз си плащам той си работи. Какво повече от това :)

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 22 юли 2010, 10:15

Изглежда, че и да си знаеш датата (А наистина не е оправдание да не я знаеш), пак няма гаранция, че няма да те вържат за още толкова, поне при Глобул (Като гледам на всеки казват различни срокове за пускането на заявлението и правят всичко възможно да ги замотаят след крайния срок или просто да излъжат, че е минал).

antivillager

Мнение от antivillager » 22 юли 2010, 21:57

Глобул курвииииииииии
Днес ходих до офис с надежда да си платя задълженията на вече спряната карта и да не ми се занимава за стотина лева примерно. Отивам и казвам , че картата е спряна двустранно от повече от 4 месеца и искам да си платя старите сметки и да ми дадът документ за това. От там ми казват обаче че като платя ще се активира на ново за до 2011 година лятото. Питам как така като договора е едногодишен и по средата е спряно плащането и тя отдавна е спряна двустранно ? Отговора е І----------ми..... тук така пише.
Начи , те ме преподписват на спряна карта и на фона на призовки за изплащане на дълга ?! Как става това ? как хем са ми я спрели, хем си искат всички дължими суми, хем ме преподписват ?
Утре съм в КЗП . Който има подобен проблем и иска да дойде

Отговори