Amazon пази в тайна какви са продажбите на Kindle

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Amazon пази в тайна какви са продажбите на Kindle

Мнение от Nistel » 27 окт 2010, 15:50

Кога ли и в България ще пуснат магазин. С удоволствие бих избирал всеки път онлайн изданието. Просто ми е много по-удобно, мога да си запазвам части от текста, нямам нужда от осветление и тн и тн.

Ще взема да пиша на Хеликон и Пингвините ;)

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Re: Amazon пази в тайна какви са продажбите на Kindle

Мнение от Loоper » 27 окт 2010, 15:57

бляк... мн по-готино си е на хартия...
на мен мидават на флашка документи разни с много текст.. и задължително си ги принтирам на хартия и тогава ги чета... супер по-удобно си е .. и не ти изтичат очите дори и с намалено до карай осветление на лаптопа пак дразни

dkgray
Регистриран: 27 мар 2006, 14:05

Мнение от dkgray » 27 окт 2010, 16:27

Чукча не читател - чука писател.
Поинтересувай се от E-Ink дисплеите, пък тогава коментирай. :)
От както притежавам е-бук рийдър, изчетох купища книги, които по една или друга причина нямах възможност да прочета. (cyber)

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 27 окт 2010, 16:57

Миналата година от Amazon бяха изтрили дистанционно две новели на Джордж Оруел. Kindle има предимство пред LCD/Amoled, но само на слънце. Също така устройството може да чете книги и нищо друго. Аз като си пусна text-to-speech четеца и мога да мина и без екрана на Kindle.

dkgray
Регистриран: 27 мар 2006, 14:05

Мнение от dkgray » 27 окт 2010, 17:27

Дисплеите на тия четци нямат база за сравнение с LCD/Amoled дисплеите. При е-инк дисплеите такова нещо като refresh rate - няма. За това и не те болят очите при продължително четене. Друг плюс е големият живот на батерията. Можеш да прелистиш 6-7-8 хиляди пъти, преди да ти се наложи да го заредиш отново. С LCD дисплея нали ще прелистиш няколкостотин пъти и дотук. :) За целта си (четене) нямат алтернатива.
И извинявай, но text-to-speach програмите и аудио книгите са голяма дивотия за мен! Къде е удоволствието от четенето? Но това е съвсем друга тема.
Лично аз предпочетох Нуук-а на Barnes & Noble пред Киндъл-а. Тая хардуерна клавиатура е безполезна в 95% от времето. :) Иначе си прав, че предимно за четене стават, но с тая задача се справят безупречно.

metesator
Регистриран: 16 ное 2006, 10:22

Мнение от metesator » 07 мар 2011, 09:24

Хора, ако не сте виждали eInk дисплей - не коментирайте, моля ви.
Чета по 3-5 книга на месец, откакто съм с Киндъл (двойно повече от преди). Перфектен дисплей, същинска хартия. Нищо общо с LCD и прочие с подсветка.

По неофициални данни Kindle3 е и най-използвания рийдър в България - просто е закономерно, когато най-хубавия eInk екран е на едно от най-евтините устройства.

d.k.1
Регистриран: 21 яну 2011, 10:04

Мнение от d.k.1 » 07 мар 2011, 10:41

metesator (yes)
По темата "Amazon пази в тайна какви са продажбите на Kindle":
http://www.reader.bg/news/item/80-company-solded-e-readers-2010-report.html

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 07 мар 2011, 11:40

Amazon все още не е публикувал конкретни данни за продажбите на Kindle, всички цифири онлайн са плод на спекулации или базирани на слухове.

Последният:
http://techcrunch.com/2010/01/29/3-million-amazon-kindles-sold-apparently/

d.k.1
Регистриран: 21 яну 2011, 10:04

Мнение от d.k.1 » 07 мар 2011, 11:54

На сайта им ги има отчетите по тримесечия.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 07 мар 2011, 12:09

мислиш ли че това прилича на конкретно официално становище за продажбите на кindle?

[Quote]The Company sold millions of third-generation Kindle devices with the new advanced paper-like Pearl e-ink display in the fourth quarter and the third-generation Kindle eclipsed "Harry Potter and the Deathly Hallows" as the bestselling product in Amazon's history. [/Quote]

Отговори