"М-Тел" обяви цените на iPhone 4

2GOOD
Регистриран: 29 юни 2006, 14:01

Re:

Мнение от 2GOOD » 30 ное 2010, 23:32

[Quote]ами питах,не става без айфона. между другото в Бургас им казват въйфони [/Quote]

(woo)(woo)(woo)(woo)(woo)(woo) въй въй въй :) якото

иначе наистина ако имате карти на другите оператори и ви трябва само за мтел - плановете не са чак многооо лоши, като изключим 2-те години (no)

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Re:

Мнение от Воден-дух » 01 дек 2010, 15:47

Интересно, че точно тези, които нито искат да имат Айфон, нито - да стават абонати на "М-тел" (съдейки по другите им публикации тук), най-много плюят по офертите.
Интересно защо любимият им ВиваЦом не предложи телефона :D

блeкб(Ъ)ри
Регистриран: 31 май 2007, 06:34

Re:

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 01 дек 2010, 22:14

[Quote]Интересно, че точно тези, които нито искат да имат Айфон, нито - да стават абонати на "М-тел" (съдейки по другите им публикации тук), най-много плюят по офертите.
Интересно защо любимият им ВиваЦом не предложи телефона [/Quote]

Извинявай, но твоето разсъждение, претендиращо да показва тенденция е пълна глупост. Естествено е различни хора да имат различни по сила нужди от даден продукт.

Аз искам iPhone, а съм и клиент на М-Тел, но на тази цена и условия нямам такова желание да си го взема. Тук не е въпроса дали мога да си го позволя - в моя случай мога, но не желая, тъй като считам, че след като iPhone носи на оператора най-добрите печалби поради сериозното ползване на Data. Общата световна практика е силно да се субсидират iPhone-те защото носят на оператора най-голяма печалба. В България нито М-Тел нито Глобул предлагат изгодна субсидия.

Моите мотивиращи фактори при избор на услугите са: цена и availability и после обслужване и качество. Бях дълги години клиент на БлекБери услуга към М-тел. В момента, в който Виваком предложиха тази услуга я прехвърлих на тях. Защо? Цена! Качество - не намирам никаква разлика в качеството м/у М-Тел и Виваком поне по отношение на тази услуга, а като цяло качеството на облужване на М-Тел последните 4 месеца е кошмарно.

В случая има алтернатива на услугата/подръжка на устройството iPhone като опциите са: М-Тел и Глобул. Не избирам последните заради лошото им обслужване и нелоялни практики. А М-Тел не са на адекватно ценово ниво. Виваком подържат без проблем iPhone, просто си го купуваш на свободна продажба отключен и voila - плановете Net&Call са чудесни за тази цел. Не случайно Виваком предложиха и 5GB план.

---

Воден-дух

Re:

Мнение от Воден-дух » 01 дек 2010, 22:53

Да, само дето родните търгаши ти предлагат телефона поне на двойна цена от тази, с която може да го купиш от оператора с договор. Ако намериш някой, който да предлага Айфон 4 32 ГБ за 529 лева - запази един брой и за мен :D

блeкб(Ъ)ри
Регистриран: 31 май 2007, 06:34

Re:

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 01 дек 2010, 23:56

По принцип си прав, но ...

http://store.apple.com/uk/browse/home/shop_iphone/family/iphone

тук мога да си го купя за 1392 лв абсолютно незаключен директно от Apple с международна гаранция и да си го ползвам където си искам и с който оператор си искам.

М-Тел ми го продават на 1199 лв. с някаква супер неизгодна тарифа + е заключен + искат договор за 24 месеца. Абсурд.

А на теб ти е ясно, че тарифите iPhone Plus - make no sense! (за 529 лв)

Проблема е, че и М-Тел и Глобул продават апаратите "заключени" към тях. Това е много неприятно ограничение. Да, знам че отключването не е проблем, но все пак.

За родните търгаши съм напълно съгласен.

---

Воден-дух

Re:

Мнение от Воден-дух » 02 дек 2010, 08:54

Извинявай, но на мен телефонът ми трябва, за да го използвам пълноценно, а не да му сложа една предплатена карта и да впечатлявам девойките :)
Нали ако искаш да му използваш пълноценно функциите така или иначе ще трябва да имаш адекватен абонаментен план - какъв е проблемът тогава да го вземеш от оператора, от търгашите ще получиш за същата цена (като телефон плюс такси при операторите) само апарата :) В крайна сметка 90 % от контактите ми са м-телски номера (включително и хората, които имат карти на другите оператори) - така че даже и минутите към всички мрежи смятам да ползвам основно за разговори към М-тел :)

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re:

Мнение от @PLAYLIFE » 02 дек 2010, 12:20

и все пак, ако от Мтел бяха „отделили” националните минути от тези към тяхната мрежа плана щеше да бъде наистина приятен. Най-после щях да съм абонат само на един оператор, щях да си взема въйфоун от тях (тъй като не предлагат само абонаментните планове без покупката на у-вото), щях дори да пренебрегна 24 месечното поробване, но уви... все пак става въпрос за Ментел... (no):X

tre
Регистриран: 24 мар 2004, 04:59

Re:

Мнение от tre » 02 дек 2010, 14:25

Ментел ВИНАГИ са брояли себе си към "други мрежи" и не виждам някаква тенденция това някога да се промени. И надали ще останеш абонат само на 1 оператор (според мен поне де), като си превишиш 1-2 месеца минутите към "други мрежи" и веднага ще се обурудваш (отново) с карти на другите 2 операпера :P

Воден-дух

Re:

Мнение от Воден-дух » 02 дек 2010, 15:18

Е, така или иначе аз имам карти и на трите оператора - но най-много в телефона ми са м-телските номера, така че офертата ме устройва, 1 100 минути (на този план съм се спрял) към цялата мрежа на М-тел, по 200 смс и ммс и неограничен по трафик мобилен интернет за 35 лв. - кога "ВиваЦом" ще пуснат такъв план в комплект с най-добрият телефон?

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Re:

Мнение от m75 » 03 дек 2010, 11:02

[Quote]аз имам карти и на трите оператора[/Quote]

Kakво излиза тогава, за да и е изгодно да си вземеш iPhone от Мтел трябва да имаш и карти на другите оператори.:D

Отговори